31 Julai 2011

Angah terpanggil untuk....

Assalamualaikum....sebenarnya angah x mau update blog utk hari nie...tpi angah rasa macam terpanggil untuk bercakap tentang perkara nie....perkara apa....?nanti dulu....hari nie angah nak balik hostel dah....arghhhhhmalas kana..tapi sebagai pelajar jangan la malas....sekolah itu adalah sebaik2 tempat...(betul ker..?)hmm...




Perkara yang angah nak citer adalah....PUASA.....


 puasa yang bakal menjelma pada esok hari....hmmm.....setakat nie dah 10 tahun angah pose penuh...(maksudnyer 6 tahun angah x pose penuh..).....Pose merupakan satu aktiviti yang paling ditunggu2 oleh semua golongan...


untuk bebudak....pose merupakan satu aktiviti untukk menambah duit poket....


selain itu...untuk ibubapa...pose merupakan satu benda yang best sebabinilah masanya untuk mereka mgunjungi bazar ramadan...





bagi mereka yang dah tua..(maksudnya warga emas...) puasa merupakan satu jalan untuk menambah pahalam ibadat sebagai keperluan utk ke syurga.....selain utk menambah pahala....pose juga merupakan salah satu masa untuk berjumpa anak yg jauh diperantauan...(bgi anak2 yg jauh dimata...inilah masanya untuk depa blik kg...jumpa parents masing2...)


tapi bgi mereka yg melanjutkan pelajaran atau yg kerja di luar negeri..inilah masanya nak "glamour"kan diri...yerlah....dekat dalam paper mesti ada satu slot iaitu SALAM PERANTAUAN......so......mereka2 nie lah yg akan keluar di dalam paper.....secara x langsung ..mereka akan jadi popular sebab muka masuk paper ...(macam artis gitu...)



nie contoh muka yang dah  masuk paper...


tpi bgi angah..pose merupakan satu aktiviti...yang best...sebab inilah masanya utk kita jumpa juadah yang sedap2 yang x kan ada pada bulan 2 len....contohnya...


      


 uih...tgok semua nie dah buat angah lapaq....hmmm...so...tahun nie angah nak penuhkan bulan posa nie dgn ibadat.....ingatlah bahawa ramadhan kali ini mungkin yg terakhir bagi kita......sekian.......jsila klik ini......posa  ......:)
Read more ...

30 Julai 2011

Koleksi jenaka 1...

Kebun Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Mamat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : Mamat,nenek sudah tidak kuat lagi,nenek mintak kamu sambung usahakan kebun nenek....
 Mamat : Jangan cakap camtu nenek...(dalam hati:tak sia2 aku blik....dapat harta la plak...)
Nenek :Segala isi perkebunan,ternakan,villa,traktor untuk kamu...jangan lupa tolong siram tiap hari tanaman nenek tu...jaga baik2 tau.... 
Mamat :Baik nenek,nenek jagna risaulah pasal benda nie...tapi kat mana kebun nenek...?saya x penah tgok pon...?
Nenek : Ala.....kat facebook nenek.....FARMVILLE,nanti nenek bgi paswordnya....
Mamat : Alahai ...melepas la aku......! 
Read more ...

Sepenuh Hatiku Berkata......

Maafkan,
Aku telah mencintaimu,
Tanpa kata,
Tanpa suara,
Tanpa jamah!

Sejauh ini,
Kusimpan sendiri dalam hati,
Bersama rinduku,
Mengejar dirimu,
Yang bagai awan,
Mencadar bulan.

Sering kau datang,
Dipangkal gelap,
dan hilang,
disaat jaga,
mengorak peluk.

Bagai pelangi dirimu,
menebar kemilau,
Diufuk rasa,
Menembus tegar,
Meluruh degup,
Mengalir dititik gundah,

Hanya untukmu....kasih......
Read more ...

29 Julai 2011

tsb...terbaekkk..

assalamualaikum.....ok..rasenyer dah lama x update kan..?kali nie angah nak citer pasal...band.....huh....angah rase band tahun nie paling family......memanglah tiap2 tahun family...tpi ke"family"an tu sangat ketara taun nie...tgok jerlah kat gambaq dlm fb angah ...mcm2 kan...? taun depan batch angah plak yang akan menerajui band....wah.....rasa macam bru smalam jer masuk band...tetiba dah jadik mt..(majlis tertinggi...)setiap kali angah tgok gambaq waktu wind okestra.....kawad formasi....apa2 lagi lah pasal band angah sebak....angah rasa macam nak menangis....sebab apa...???sebab angah sayang band sgt2...!!!!angah x mau berpisah dgn band...angah rse angah x tau nak wat apa bila dah bersara....(habis spm da....)nie antara gambar yang buat angah sebak.....



Inilah geng tsb 2011



nie plak time wind okestra 2010.....tu kak saswani...


nie adalah time wind okestra taun nie....kat ssp....


ini plak geng tun syed band 2010....


nie plak time wind okestra 2008



huh....semua gambaq nie dah buat angah rasa sedih....nskang nie angah bru form4.....blum form 5 lagi....
angah harap tun syed band x kan lupakan angah sebab angah x kan sekalai2 lupakan tsb....

I BAND ,I SOUND ,I FAMILY....ALWAYS IN MY HEART.....
Read more ...

9 Julai 2011

perhimpunan bersih....??????

apa nie.....???bersih2 apa...??bersih rumah..?

owh...perhimpunan haram.........sengaja nak huru-harakan negara...???siapalah penganjur perhimpunan haraam nie...sesak satu kl....huh....serius angah nak kata yang angah x suka.....dah la menyebabkan macam2 masalah....ish3..kenapalah ada jugak orang yang sanggup nak buat kacau kat negara sendiri.....klu angah jadi perdana menteri....angah nak suruh polis tangkap sume yg terlibat..pastu tanam hidup2...!!!!!!baru padan muka.....klu nak wat perhimpunan pon ..buat la dekat laut ker...padang yg luas ker...nie buat kat pusat bandaraya......macam mana orang malaysia nak meneruskan kehidupan pada hari nie...?arggghhh angah rasa sedih sebab negara malaysia akan hilang title negara paling aman kat dunia..(yer ke malaysia dapat title nie..?)

naseb bek pihak polis dah bertindak cepat dengan membuat sekatan jalanraya....polis memang terbaeekkkk(ayah angah kan polis....!!)tpi masalah tetap x dapat diselesaikan.....memang lah kat negeri lain x terlibat..tpi kl kan ibunegara....so ...ia mencerminkan seluruh negara...kalau kl pon dah jadik camni....camna lak klu kat negeri lain......malu kot kalau pelancong asing datang ..pastu hebahkan benda nie kat negara depa...lepas habis jatuh maruah negara..........arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.................nilah gambar bersih tu....bersih ke...?


 ni satu lagi gambar dia.......
 nilah poster tentang bersih nie....

sejujurnya angha x suka....x suka....!!!!!!!!!!
Read more ...

8 Julai 2011

Happy....hidupku....

Assalamualaikum...dan salam sejahtera......skang nie angah rase happy...(gembira) sebab mcm2 yg angah nak dah tercapai...selain tu apa yang berlaku keatas diri angah juga sudah cukup membuatkan angah gembira....bila terkenang kan benda nie balik...1st thing adalah...angah bru ker lepas habis kawad formasi peringkat kebangsaan pusingan kelayakan .....yang berlangsund di stadium universiti sains malaysia...,penang....angah gembira sebab latihan selama 5 hari terbalas dengan persembahan terbaik...pada mlm tu....walaupon skol angah x menang...tpi angah puas malam....tu ...rasa mcm nak nangis time kawad....tpi naseb bek boleh control..

ni la gambar rasmi pertandingan tu...
ringkasan utk pertandingan nie...NATCOMP.....Irsyad Fahim
pertandingan nie lah yg paling best dlm byk2 pertandingan yg angah sertai...meskipun kami kalah ..tpi ia merupakan satu peristiwa yg bermakna kepada TUN SYED BAND.....dah la sekolah angah jer yg majoriti melayu....hmmm.....seriously....angah akan nagis bila teringat pasal benda nie......


next....story....
skang jugak angah rase genbira sebab kehadiran angah di SOKSEK....mula dirasai..oleh junior ,senior mahupun cikgu...hhmmm....semenjak angah jadi pengawas...semakin ramai yg mula menunjukkan rasa respek dekat angah....syok sgt...!!!!
walaupun macam nie.......ada jugak benda yg sedey...perlu citer ke..?(rasanya x yah la....)

next......
angah gembira sebab cuti nie a.k.a.(PBM yang sangat sekejap....)angah boleh ber"chatting"dengan org yang paling istimewa....hehehe......so...hubungan kami menjadi lebih rapat setiapa kali angah blik rumah....walaupun kami berlainana sekolah tpi angah rasa mcm dia selalau berada d sisi angah....

so....skang nie kehidupan angah dah ok kut....tpi jgn lupa bahawa setiap perlakuan kita ada cctv yang sentiasa merakam perbuatan kita..........siapakah pemilik cctv tu...?hanya DIA yang tahu........sekian cerita nagh untuk pbm kali ini jgn lupa utk....tgk fb angah......
Read more ...