29 Oktober 2011

Berjuta kali dah ucap...

Assalamualaikum....hari nie mood angah x baik sgt!Sebab apa..?Dia masih x mau maafkan angah...


tolong lah..maafkan.....angah tahu..angah dah buat salah.....tpi x kan x boleh nak maafkan...
ingatlah bahawa setiap manusia x sempurna.....setiap manusia ada kelemahan masing2...tolong la paham..

Apa yg angah mengarut nie..?Sebenarnya apa yg angah tulis nie adalah sebab...angah dah buat salah kat sorang nie...dia sgt rapat dengan angah...rasanya angah pernah buat entry pasal dia...dan dia pernah komen kat sinie...dia merupakan satu2nya org yg baik dengan angah..(form 2 girls)...
angah dah buat salah kat dia...

Satu hari tu...petang jumaat...angah ajak dia datang ke bilik band....angah tanya dia ...nak belajar lagu apa...
angah pon ajarlah dia lagu RIDE.....lepas angah ajar tu...dia rasa seronok...
Keesokkan harinya plak....waktu KBI(kelas bina ilmu..).....waktu tu dalam library....
Angah tersilap cakap...angah ulang..TERSILAP CAKAP...yg angah tak halalkan ilmu yg angah ajar tu...
angah tak sengaja cakap sebab waktu tu angha tengah tension....pasal..ada banyak omwok dengan mcm2 lagi...
lepas tu dia terus x mo cakap dgn angah....angah dah mintak maaf banyak kali dah...


Sebab benda nie lah...angah sedih...sampaikan satu malam tu angah ...waktu latihan band....angah menangis...(x pernah2 menangis tau..)....sepanjang latihan tu angha tension...dengan sapa2 pon angah tak cakap...
lepas tu..waktu latihan formation...habis jer latihan tu angah menangis depan kawan baik angah....
angah kata kat dia ..angah nak kuar band...angah dah x tahan hidup dalam band yg dah x best sebab semua yg angah sayang dah x mau cakap dengan angah dah...antaranya.......(....),(......),(.....).

so buat apa duk dalam band lagi...time pergi event bru2 nie...angah x cakap dengan depa pon...angah dah berusaha tpi...tiap kali angah nak cakap dengan depa...depa x mau tgok muka angah....angah sedih sangat..

angah rasa segala perjuangan angah dalam band sia2....tujuan angah duk dalam band sebab ramai org yg angah sayang ada dlm band...tpi bila mereka dah x sayang angah...ok....angah rasa angah terpaksa berundur...tanpa kerelaan angah sendiri...


Angah akan mulakan hidup baru...tanpa semua nya...angah akan berubah....Terima kasih kepada semua yg dah buat hidup angah menjadi sebuah kehidupan yg ceria....
Terima kasih..





Read more ...

28 Oktober 2011

Masak2...????

Assalamualaikum...apa khabar semua..?harap2 sihat..wah ...angah punyer followers dah bertambah ramai...bagus lah...syukur alhamdullillah...walupun mcm nie angah tetap rasa bersyukur denagn apa yg terjadi...
oklah..kali nie angah nak bercerita pasal artis dan lagu yg angah suker....

.........................................................................................................................................................................

ARTIS

Dalam bayak2 artis yg ada kat dunia nie..(wah mcmlah angah tau sgt ..)hanya beberapa artis sahaja yg angah suker....siapa.???adalah...
Dekat sini angah akan bagitau lima artis yg angah suke dan sebab nya...

Pertama


nilah dia....SITI NURHALIZA....walaupun sekarang nie dia macam dah tak ramai peminat dan dah tak popular...tapi angah tetap minat dia.....lagu2 dia best sgt...
kadang2 dlm kelas...angah ngn kawan2 angah akan nyanyi lagu dia......walau apa pun angah tetap akan suka dia...!!!!!!


KEDUA


yang nie plak..nama dia...DIDIE ALIAS...dia pelawak wanita yg tengah meletup sekarang nie...orang panggil dia dgn gelaran LADY GAGA MALAYSIA...pasaipa..?tengok jelah gambar kat bawah nie...








ha   hahaha..semua mcm Lady Gaga kan...?hmm..lagi satu ..angah suka dia sebab dia suka buat lawak yg best...yg penting dia best sgt...!!!!

KETIGA




Pelakon terbaik....SHAH RUKH KHAN.....setiap filem yg dil
akonkan mesti box office...sebab tu angah suka...walaupun umor dia sama dgn ayah angah...angah tak kesah...lakonan dia best terutama dalam filem OM SHANTI OM..angah suka citer tu....dia memang best...semua filem dia angah dah tengok..(betul ker)
dia terrrrrbaaikkkkk...

KEEMPAT



cantikkan..?nie lah ERRA FAZIRA....drama,filem lakonan dia best...walaupun nyanyian dia tak best sgt..tapi lakonan dia best..dah la cantik...pastu pandai berlakon lak...wuihh..memang terror la ...Mis Malaysia nie..

KELIMA


nie lah pengacara paling popular...AZNIL HAJI NAWAWI...dia merupakan seorang yg versatil...sebab boleh berlakon,boleh menari,boleh menyanyi,boleh plak mengacara...wah memang best..ramai kanak-kanak suka dia..sebab dia dah mengacara rancangan kanak2 terkenal macam TOM2BAK...
dia pon dah menang byk anugerah....so dia memang besttttt...

....................................................................................................................................................................

LAGU

Lagu yg angah suke terbahagi kepada dua...satu lagu2 orkestra...satu lagi lagu biasa...
Mula2 angah nak citer pasal lagu orkestra..

PERTAMA


nama lagu nie PERSIS OVERTURE...lagu nie best sgt...lagu nie dah buat angah rasa sedih sebab lagu nie berjaya kembalikan angah punya nostalgia kat wind orkestra arytu....nak dengar..?klik sini

KEDUA


lagu nie bertajuk THE LORDS OF THE RING...lagu nie best walaupun lagu nie panjang..sampai penat nak main pown...ada banyak part..part yg best...part menakutkan...complete lah sume nye...

KETIGA


Lagu nie bertajuk ROSS ROY...angah sebenarnya x suka pon tpi aderlah adik2 angah suker lagu nie...best dan bunyi nya megah...

KEEMPAT


nama lagu nie ORIENT EXPRESS....lagu nie angah dengar time orkestra waktu SSAS yg main lagu nie...best sebab dia menceritakan tentang perjalanan keretaapi....best sgt ..sebaba tu diorang menang tahun tu...

KELIMA


lagu nie best sebab ada ciri2 arab walaupun yg cipta lagu nie plak org inggeris...best sebab arytu angah tengok SMSS main lagu nie hebat...!!!!


....................................................................................................................................................................

So setakat nie je lah ...apa yg angah nak citer bru sebahagian...belum abis lagi..nanti kalau ada masa lebih lagi...angah akan cerita dengan lebih lanjut pasal kegemaran angah...jangan lupa utk komen kalau perkara nie menjadi tarikan korang ...sekian..

*kepada semua...jgn lupa kalau dah baca komen...mana tahu nanti angah akan singgah blog korang dan komen pulak..?

Read more ...

26 Oktober 2011

Apa yg terjadi tuhan saja yg tahu..

Assalamualaikum...apa khabar semua....sekarang nie angah berada di rumah....x tau nak buat apa...
pagi tadi angah bangun awal la jugak...sebab nak p tolong abah p kutip buah kelapa sawit...best la jgak..

 


best dan penat..
walau apa pun , angah x rasa apa sgt sebab angah x buat byk kerja pon...
....................................................................................................................................................................

STORY 1ST

first sekali angah nak citer pasal apa yg terjadi kat sekolah angah baru2 nie..
sepanjang minggu nie  sekolah angah dikejutkan dengan "gangguan"...satu sekolah heboh..!!!
sebenarnya...angah kalau dengar citer2 camnie angah akan buat tak tau jer..sebab angah x mau terlibat tpi angah terpaksa terlibat sebab ..orang yg kena tu ialah orang yg rapat dengan angah..
hmm....angah menyaksikan semua yg terjadi...daripada org yg kena rasuk....kena kacau...gerunlah jugak..

angah pon kena kacau..

kawan2 angah kata angah ada cakap benda2 pelik...lepas tu angah suke pergi ke Balai Pertanian..kalau korang nak tau ..balai pertanian tu tempat yg menakutkan sebab x ramai org pergi situ...dah la byk semak...dulu tempat tu pernah ditinggalkan...maksudnya mcm x der sape pernah pergi situ...
org yg kena ganggu tu hanya budak band..pelikkan...?kenapa budak band jer yg kena..?
pastu...aderla sorang ustaz nie kata semuanya berpunca daripada bilik band...!!!tolong la ustaz oiii....mana ader nyer...selma nie dok buat latihan dalam tu ok jer..?kenapa tiba2 plak jadi camni..?
akhirnya benda nie berlalu camtu jer...arhgggrrr...yg paling x puas aty bila bilik band x boleh masuk dah...!!kena kuarantin la konon..ape punya ustaz..

....................................................................................................................................................................


STORY KE 2

dalam duk takut2 pasal gangguantu...ader plak citer bru...
malam free night bru2 nie...tgh duk sedap2 tidor pkul 2.30 pagi tu....tiba2 ader plak org kejut...pasaipa plak nie..?lepas tyu angah pon turun la bawah...(dorm angah kat paras 2..) ramainya kp (pengawas)...aper nie.?perjumpaan waktu tgh malam2???

rupa2nya ada berita bahawa 3 org pelajar permpuan x blik asrama lagi..!!!wah!!!!!brutal  giler...pastu kami semua(pengawas..) kena ronda satu sekolah tengah malam buta nie...arghhh malanya...kalau tidor kan ok...
lepas tu kami pon pusing sekolah...masuk semua ceruk kelas...
akhirnya keputusan nya adalah  mereka takda...lepas tu punya buat siasatan...depa duk kat luar...maksudnya mereka fly...dasar..!!!buat penat jer org cari...hah...lepas tu angah pon terus sambung balik tido...keesokkan harinya mereka bertiga balik plak kat asrama...bolehlah buat muka taktau...!!


rupa2nya mereka tu form4..sama macam angah...dasar...angah rasa depa mesti kena buang...yerla mereka telah mencipta sejarah dalam sekolah angah sebagai pelajar perempuan yg pertama fly keluar sekolah...malu kowt...

so...sebagai pelajar ....apa yg kita kena buat hanyalah study...bukannya keluar sekolah tanpa kebenaran...lepas tu kapel-mapel...aper nie...?

....................................................................................................................................................................

STORY KE 3

Ok..sekarang nie mood angah utk band dah kurang...sebabnya....adala..
band sekarang nie tgh busy dengan latihan yg berterusan..terima kasih kepada form3 sebab dah bayak tolong kami form4 yg sikit nie...byk kerja dah hampa buat...kepada adik2 form2 ngn form1....teruskan latihan utk taun depan ...!!!!
ingat kita ada byk lagi competition tahun depan...!!!


Festival Wind Orkestra SBP dan Kluster


Kawad..

so....masa yg ada nie kita kena gunakan sebaik mungkin....kepada sesapa yg nak tgok kami boleh lah datang...!!!!
hmmm....oklah sampai sini jer coretan angah...nanti angah nak citer lagi...!!!!

*semua yg angah citer nie benda betul...dan sesiapa nak komplen boleh blah....





Read more ...