28 Oktober 2011

Masak2...????

Assalamualaikum...apa khabar semua..?harap2 sihat..wah ...angah punyer followers dah bertambah ramai...bagus lah...syukur alhamdullillah...walupun mcm nie angah tetap rasa bersyukur denagn apa yg terjadi...
oklah..kali nie angah nak bercerita pasal artis dan lagu yg angah suker....

.........................................................................................................................................................................

ARTIS

Dalam bayak2 artis yg ada kat dunia nie..(wah mcmlah angah tau sgt ..)hanya beberapa artis sahaja yg angah suker....siapa.???adalah...
Dekat sini angah akan bagitau lima artis yg angah suke dan sebab nya...

Pertama


nilah dia....SITI NURHALIZA....walaupun sekarang nie dia macam dah tak ramai peminat dan dah tak popular...tapi angah tetap minat dia.....lagu2 dia best sgt...
kadang2 dlm kelas...angah ngn kawan2 angah akan nyanyi lagu dia......walau apa pun angah tetap akan suka dia...!!!!!!


KEDUA


yang nie plak..nama dia...DIDIE ALIAS...dia pelawak wanita yg tengah meletup sekarang nie...orang panggil dia dgn gelaran LADY GAGA MALAYSIA...pasaipa..?tengok jelah gambar kat bawah nie...








ha   hahaha..semua mcm Lady Gaga kan...?hmm..lagi satu ..angah suka dia sebab dia suka buat lawak yg best...yg penting dia best sgt...!!!!

KETIGA




Pelakon terbaik....SHAH RUKH KHAN.....setiap filem yg dil
akonkan mesti box office...sebab tu angah suka...walaupun umor dia sama dgn ayah angah...angah tak kesah...lakonan dia best terutama dalam filem OM SHANTI OM..angah suka citer tu....dia memang best...semua filem dia angah dah tengok..(betul ker)
dia terrrrrbaaikkkkk...

KEEMPAT



cantikkan..?nie lah ERRA FAZIRA....drama,filem lakonan dia best...walaupun nyanyian dia tak best sgt..tapi lakonan dia best..dah la cantik...pastu pandai berlakon lak...wuihh..memang terror la ...Mis Malaysia nie..

KELIMA


nie lah pengacara paling popular...AZNIL HAJI NAWAWI...dia merupakan seorang yg versatil...sebab boleh berlakon,boleh menari,boleh menyanyi,boleh plak mengacara...wah memang best..ramai kanak-kanak suka dia..sebab dia dah mengacara rancangan kanak2 terkenal macam TOM2BAK...
dia pon dah menang byk anugerah....so dia memang besttttt...

....................................................................................................................................................................

LAGU

Lagu yg angah suke terbahagi kepada dua...satu lagu2 orkestra...satu lagi lagu biasa...
Mula2 angah nak citer pasal lagu orkestra..

PERTAMA


nama lagu nie PERSIS OVERTURE...lagu nie best sgt...lagu nie dah buat angah rasa sedih sebab lagu nie berjaya kembalikan angah punya nostalgia kat wind orkestra arytu....nak dengar..?klik sini

KEDUA


lagu nie bertajuk THE LORDS OF THE RING...lagu nie best walaupun lagu nie panjang..sampai penat nak main pown...ada banyak part..part yg best...part menakutkan...complete lah sume nye...

KETIGA


Lagu nie bertajuk ROSS ROY...angah sebenarnya x suka pon tpi aderlah adik2 angah suker lagu nie...best dan bunyi nya megah...

KEEMPAT


nama lagu nie ORIENT EXPRESS....lagu nie angah dengar time orkestra waktu SSAS yg main lagu nie...best sebab dia menceritakan tentang perjalanan keretaapi....best sgt ..sebaba tu diorang menang tahun tu...

KELIMA


lagu nie best sebab ada ciri2 arab walaupun yg cipta lagu nie plak org inggeris...best sebab arytu angah tengok SMSS main lagu nie hebat...!!!!


....................................................................................................................................................................

So setakat nie je lah ...apa yg angah nak citer bru sebahagian...belum abis lagi..nanti kalau ada masa lebih lagi...angah akan cerita dengan lebih lanjut pasal kegemaran angah...jangan lupa utk komen kalau perkara nie menjadi tarikan korang ...sekian..

*kepada semua...jgn lupa kalau dah baca komen...mana tahu nanti angah akan singgah blog korang dan komen pulak..?

2 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.