23 November 2011

Saya x suka semua nie...!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera....pertama sekali...angah nak ucapkan sekalung tahniah kepada pasukan Bola sepak negara....sebab dah berjaya membawa pulang pingat emas buat kali kedua berturut-turut....hmm...Malaysia semakin hebat....tahniah Malaysia...nampaknya Sukan Sea pon dah melabuhkan tirai....
so tak payahlah.....kita berlebih2 sangat kan...?

Okaylah......sekarang nie angah nak bagitau semua tentang apa yg berlaku depan mata kita...apa dia......?

Mari kita saksikan..
.....................................................................................................................

Penghinaan Terhadap ISLAM


Permainan  yg secara terang-terangan menghina Nabi kita dan isterinya,Aisyah..



X sanggup angah nak tengok.......gambar2 macam nie dah banyak kat Facebook.....


Secara rahsia...mereka menghina Nabi dan tanah suci kita...


Apakah..?takkan tandas pon mereka sanggup buat ...?Astagfirullahhalazim......


Tatu tulisan ini..? Nampaknya mereka sudah hilang akal....sanggup.....


ish3...


Kalau boleh...banyak lagi penghinaan yg angah nak tunjukkan........angah sangat sedih...bukan apa....sebab mereka dah permainkan apa yg kita cintai.....Rasullullah......angah sangat kecewa....angah harap...Allah akan turunkan balasan yg setimpal......kalau tak turunkan sekarang...tengoklah kat akhirat nanti....

*angah tak tau kenapa emotional sangat....

.................................................................................................................

Kejayaan Tun Dr Mahathir...

Angah nak update pasal tokoh yg angah sanjungi iaitu.....perdana menteri Malaysia yg keempat....

Sepanjang pentadbiran beliau...Malaysia terus membangun..sehingga ke tahap yg lebih baik....beliau telah membawa Malaysia ke satu tahap yg membanggakan dengan segala usaha......
Yang paling membanggakan adalah kejayaan beliau dalam membina infra struktur yg paling menonjol sehingga membuat seluruh dunia tertumpu kepada negara kita...




Ini dia...bangunan berkembar tertinggi di dunia...hasil ilham daripada seorang yg bijak....iaitu...DR M..



Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur...antara salah satu lapangan terbang termoden di dunia..


Koridor Raya Multimedia......yg menjadi kebanggaan rakyat Malaysia..



Sebuah lagi infrasruktur yg berjaya dibina..

 

Jambatan Pulau Pinang...antara jambatan yg terpanjang di dunia...


Sesungguhnya....Malaysia yg kita cintai ini....takkan menjadi sebegitu moden tanpa pemimpin yg mampu mentadbir seperti beliau....sesungguhnya...perletakan jawatan beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia suatu ketika dulu...telah menyebabkan ramai rakyat yg berasa sedih.....kerana pemimpin yg disayangi sudah tidak mahu memimpin...

.............................................................................................................

Sekian dari angah...kepada sesiapa yg dah baca tu...sila komen dekat bawah nie...
bukan apa....angah cuma nak tahu apa reaksi korang tentang entry nie...







Read more ...

21 November 2011

若者暖かい日記

Wah......tajuk pon dah dalam bahasa jepun...apa maksudnyer..?hahahahaha.........maksud dia...DIARI JEJAKA HANGAT....tpi...angah bukan nak bercerita pasal benda nie....

.......................................................................................................................................................................
Senarai orang terkaya di Malaysia..(terkini)

  1. Robert Kuok Hock Nien-RM 50.04 bilion
  2. T. Ananda Krishnan-RM 45.78 bilion
  3. Tan Sri Teh Hong Piow-RM 12.77 bilion
  4. Tan Sri Lee Shin Cheng-RM 12.73 bilion
  5. Tan Sri Lim Kok Thay-RM 10.89 bilion
  6. Tan Sri Quek Leng Chan-RM 10.75 bilion
  7. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary-RM 8.84 bilion
  8. Puan Sri Lee Kim Hua-RM 7.42 bilion
  9. Tan Sri Tiong Hiew King-RM 4.772 bilion
  10. Ong Beng Sheng-RM 3.987 bilion
kaya kan..?hmmm...kalau lah..semua duit mereka nie dibahagikan kepada rakyat..mesti best....tpi nak wat cam na....setiap manusia ada kepuasan dia sendiri...mungkin 1 bilion masih x cukup untuk dia betul tak..??
tapi kalau angah...1 juta pon dah cukup untuk angah....

kalau angah ada satu juta...?
  • angah nak kahwin...dengan org yg angah pilih...
  • angah nak beli rumah...(sekali ngn perabot...)
  • beli kereta
  • buat syarikat....
apa lagi ha..?hahaha...angah dah berangan jauh..padahal SPM pon belum amik lagi....hehehe


*takut lak tgok budak SPM sekarang yg tgh amik exam....

..................................................................................................................................................................
Senarai Syarikat Yang Terbesar Di Dunia (1-20):
  1. Wal-Mart Stores
  2. Royal Dutch Shell
  3. Exxon Mobil
  4. BP
  5. Toyota Motor
  6. Japan Post Holdings
  7. Sinopec
  8. State Grid
  9. AXA
  10. China National Petroleum
  11. Chevron
  12. ING Group
  13. General Electric
  14. Total
  15. Bank of America Corp.
  16. Volkswagen
  17. ConocoPhillips
  18. BNP Paribas
  19. Assicurazioni Generali
  20. Allianz
mana syarikat Malaysia...?entah lah....kalau dulu....syarikat paling besar kat Malaysia duk kat nombor 80...sekarang jatuh la plak....syarikat apa..?PETRONAS...
101 .   RWE
102.    UniCredit Group
103.    Aegon
104.    SK Holdings
105.    France Télécom
106.    Walgreen
107.    Petronas 
108.    Johnson & Johnson
109.    State Farm Insurance Cos.
110.    Medco Health Solutions
x per la....setakat nombor seratus lebih...tak kisah pon....asalkan benda nie x ganggu hidup angah betul tak...?kalau dapat nombor satu pon....ada ganggu hidup angah...?

*kalau x ganggu .....kenapa tulis kat sinie..?hehehehehe

....................................................................................................................................................................
KEMERIAHAN SUKAN SEA 2011  : TERCALAR..?


Sukan sea  2011 yg diadakan di Indonesia.....dah x best...sebab apa...?sebab perlawanan bola sepak antara Indonesia dan Malaysia...

Masalahnya bermula daripada peminat bola sepak Idonesia........yg mengeluarkan perkataan2 yg x sedap didengari di Malaysia....nak tgok bukti...apa yg mereka buat..? tgok gambar2 nie...







Macam2 dah depa buat kat kita......hmmm....takper...kita biar tuhan saja yg membalas segala perbuatan mereka.....walaupun hanya sebilangan kecil....tapi kami seluruh rakyat Malaysia terasa....sangat2..

ok...
Sekarang kita tgok plak kutipan pingat Sukan sea setakat hari nie..


di mana kedudukan Malaysia...?x kisahlah...asalkan Malaysia tetap dihatiku....

....................................................................................................................................................................

Setakat nie jerlah post angah...angah dah tak tau nak tulis apa.......nanti kalau angah ada masa ...angah tulis lagi...sebab apa........?sebab angah suka menulis...sebab dia rasa bebas.....macam burung kan..?

*kepada sesapa yg berada di KL ..............nantikan kedatangan angah di sana...(macam artis la plak..)
angah nak bercuti di sana......

sekian....


Read more ...

4 November 2011

KeSeDiHaN Yg mElAmPaU





Assalamualaikum semua...apa khabar...?sihat..?hmm...angah pon sihat..
baru jer balik..dari sekolah..tiba2 rasa mcm nak update blog la plak..tadi bila balik......tgh maen laptop..tiba2..tertengok...satu folder yg penuh dengan cerita pasal band..

Mula2 tengok...x rasa apa2 pon...lepas tu angah terus tengok gambar band lain...tiba2 rasa sebak..!!
sedih sgt...time tgok gambar tu...mungkin sebab dah dekat akhir tahun...

Angah rindu semua tu....angah rindu time bersama band....angah menangis....(hahaha)
sedih...

So,angah nak bubuh gambar yg buat angah menangis...tu...antaranya..

          
 gambar time berlatih dengan orang russia best sgt...walaupun dah lawan...tpi dah berjaya dapat banyak ilmu dri dia.....

    gambar time latihan sectional dengan abg syafiq                                       (i miss this time very much)


  gambar time latihan malam...dekat dataran bendera....best nyer...


           
gambar time jalan2 dengan adik2 di Mid Valley....(terbaik....angah jalan2 dengan FIKRI SAHARI) ...round satu mall.....macam baru masuk bandar....


             
gambar time jalan2 dekat Masjid Putrajaya....dengan dekat 7ELEVEN....angah berjalan2 dengan Fikri sahari,Hidayat.....best sangat sebab boleh berjalan2...luangkan masa...dengan mereka yg angah sayang...

             
Gambar time berjalan2 dengan budak band dekat ALAMANDA PUTRAJAYA....(angah jalan2 dengan hidayat dan Fikri...)...time nie angah makan dekat MC DONALD....best...makan dengan mereka....

 time dekat KOLEJ KEDIAMAN UPSI..dah nak bertolak ke SSP...    bawak turun barang letak kat bawah...syok.!!!!

  time tgh latihan ada plak org yg tido....dia adalah SHAH HAKIMI...pemain tuba...dia tido sebab penat kut....

              nie plak gambar time nak p makan sarapan....dekat UPSI.....jalan nak p kedai makan...waktu nie angah makan nasi lemak.....angah makan dekat kedai depan UPSI...best la jgak.....

      
 time dekat pavilion SAS..ambik gambar kenangan...sambil tu bley tgok..free show dari SAINS MACHANG...persis...best....

      
 time latihan dekat SSP....latihan yg terbaik...latihan hari jumaat.....nak lawan dah....rasa gementar sebab masa dah nak sampai....

        
time sound check dekat dewan SSP....sekolah pertama yg di sound check..x rasa takut sgt...

  
 time dalam dorm...SAS...angah duk kat dorm dgn..ARIS,IKHMAL,AL-AMIN,AKAMAL,KIMI,DGN SENIOR LAST YEAR....dorm yg mcm sama jer tahap kebersihan dengan SOKSEK...

    
 time makan KFC dekat hentian rehat..time nie makan dengan AL-amin..percussion plak makan dengan geng depa....so...x dapat lah angah nak makan dengan Fikri....

       
time makan sate kajang....seronok...sate2 yg gemuk2 belaka....lepas habis makan sate yg cikgu belanja...angah dgn Fikri pergi order lagi....


Gambar terbaik....semua budak band...(kecuali budak percussion..) lepas habis main atas pentas...


Sesungguhnya...angah rasa sepanjang angah duk dalam band nie.....angah akan nanti2kan wind orkestra...sebab apa..???????

Sebab banyak coretan...pengalaman akan angah dapat....angah selalu akan sebak time tengok semua gambar nie...bukan apa...sebab angah rindu...dengan semua nie....angah rindu time...dalam bas....time latihan kat sana...time angah dgn org yg angah sayang....ahhhhhh.....kenapa angah perlu lalui semua nie...????

Angah rasa setiap budak band pasti akan rasa benda yg sama........bukan apa....sebab bila kita dah berda dalam band...satu ikatan...persaudaraan yg lebih rapat berbanding kawan biasa akan terjalin...

Yg nie baru jer wind orkestra....x abis pon....ada banyak lagi gambar yg buat angah sedey...yg nie bru sikit...
nanti kalau angah ada masa ...angah buat lagi...

Sekian...


*Terima kasih kepada Fikri Sahari,Ruhamie Roslee,Anis Sabihah,Amirah Othman dan Azirah Halim...sebab ada antara gambar2 di atas adalah gambar korang......



Read more ...