31 Disember 2011

Twitter,Facebook,Blogger..?

huh...dah sampai masanya untuk angah mengucapkan selmat tinggal kepada FACEBOOK,BLOGGER,TWITTER....sudah beberapa minggu angah duk sibuk ber'FACEBOOK,dan lain2..akhirnya esok..iaitu hari ahad..angah dah kena pergi sekolah..huh...asrama...mesti korang pelik kan..?sebab..angah dan pengawas yg lain kena balik awal..nk set up asrama dulu..lepas tu bru pelajar lain datang..

Sedih gila..sebab terpaksa berjauhan dengan laptop kesayangan..(padahal kakak yg punya..)..lagi satu sebab terpaksa berjauhan dengan kamera...huh...nak buat camna...sekolah lagi penting..(penting la sangat..)homework..satu apa pun angah x buat...biarlah..orang nk kata apa..tpi angah x buat pon..

....................................................................................................................................

MAHARAJA LAWAK MEGA

semalam angah tengokla jgak..citer nie..walaupun best...huh..akhirnya tamat jugak...semua [emenang dah diketahui...korang tau ke..? x tau..?mari angah tunjukkan ..

Tempat pertama:RM 350000

OSBON


Tempat Kedua:RM250000

BOBOI


Tempat Ketiga:RM150000

SAEHU


Tempat Keempat:RM 50000

SYOK


lawak yg mereka sampaikan semalam best la jgak...walaupun ada yg x best....hurm..so lepas nie pakat ramai2 tgok RAJA LAWAK 6 pulak...

yang paling mencuit hati semalam adalah kemunculan JOZAN...lawak gila..

...................................................................................................................................




SOKSEK...tunngu na...nanti angah pi sana....(x mau pi...)


................................................................................................................................

Khyril berkata :sedih bila nak tinggalkan rumah....gembira bila nak tinggalkan sekolah...(aper nak jadi..)
Read more ...

28 Disember 2011

Apakah Semua Ini...?

x sangka..dah setahun angah jadi form4...rasa sekejap sangat...uih..tetiba je dah nk tahun 2012....


................................................................................................................................

sepanjang tahun nie..dah macam2 berlaku...rasanya kalau nk citer pon mmg tak habis....rasanya tahun nie paling mencabar sebab angah diuji dengan bermacam2 masalah....masalah ngn pelajaran...masalah ngn parent....masalah ngn BAND.....masalah ngn KP....masalah ngn JUNIOR...masalah ngn SENIOR....serius angah nak gitau yg tahun nie sangat memenatkan....harap2 tahun depan x mcm nie dah...yer la  nk SPM..

....................................................................................................................................

Kenangan manis pon banyak gak....angah pergi merata tempat tahun nie..angah p KL...angah pergi N.Sembilan..angah pergi macam2 tempat lah...boleh dikatakan xlah teruk sangat tahun nie..angah plak dah berjaya dapatkan EMAS untuk sekolah angah....angah dah berjaya tolong pihak sekolah dapatkan 5 MUTIARA..untuk anugerah asrama terbilang....serius angah nak habaq yg memang best...

..................................................................................................................................


tapi..tahun nie jgak angah jumpa CINTA angah....hehe..cinta angah terhadap MUKA BUKU dan BLOG.....cinta angah terhadap ORANG YG DAH CURI HATI ANGAH.......hehe........

angah ngn dia..dulu sekolah sama..sekolah rendah yg sama iaitu..Sekolah Kebangsaan Sungai Karangan....time tu mcm besa lagi..walaupun time tu masih kecik..angah ngn dia dulu x rapat sgt...tpi rapat la jgak..(mcm apa gi tulis..)...

kadang2 angah duk sebelah dia time kelas...time exam....kadang2 angah kacau dia...tpi tu semua time angah darjah 6...kecik lgi...tpi sekarang..?hehe...kami lost contact lepas drjah 6..sampai form 3 kut (kalau x silap)sebab time tu bru ada FB.....leaps tu bru la..bermulanya....saat2 terindah dlm hidup seorang insan...(wow..feelingnya..).....

naseb bek dia ada FB ngn BLOG kan..?kalau x..angah ngn dia..x camni...

..................................................................................................................................


Masalh time study....tahun nie payah angah nk concentrate....sebab angah sibuk ngn benda lain lagi...macam KP....angah sibuk sangat tahun nie...sampaikan time exam..angah boleh tertidur...dah la..time exam last arytu..angah x amik dua subjek sebab punya SIBUK sangat....kalau pikiaq2 balik..buat apa semua tu..?

Selalu jugak angah stay up dekat bilik study kat bawwah..tpi x tahan lama...sebab ngantuk la plak..yer la..petang2 kita aktif SANGAT.....huh...dah la..angah nie jenis yg bangun awal....pastu dekat kelas time cikgu ajar..selalu tidor...tambah2 time BI..(sebab time tu angah x suka cikgu dia...cikgu dia pon x suka angah)..

Sebab tu la result time tengah tahun tu hancur...naseb bek la ngn result akhir tahun..oklah jgak.....so..tahun depan xmau dah.sibuk2 nie..nak concentrate ja.....angah nk kurangkan AKTIVITI angah yg angah selalu buat tahun nie....

.....................................................................................................................................


tahun nie jgak angah ada tolong kawan angah sorang nie..angah tolong dia berniaga dekat asrama...selalunya tiap2 malam la..kalau ada supply...kami jual roti coklat,strawberi,peanut butter....selalunya kami jual lepas prep malam...lepas tu pagi2 sabtu...sebelum KELAS BINA ILMU....walaupun dia punya untung angah x dpt...tapi xkesah la..sebab angah suka la..jual2 barang nie...kadang2 kalau roti x abis...kami akan round aspura...jual kat setiap dorm..syok tau dak....tapi kalau ada warden..kami x jual la......

Kadang2 angah dapat la free...tu la untung kalau kita tolong orang lain kan..?

.............................................................................................................................

kadang2...angah rasa sedih sebab masa tu cepat sgt berjalan....rasanya time dulu2..x lah cepat camni...tpi sekarang cepat sangat....kalau lah boleh undur balik..? tpi mmg x boleh dah.....so angah rasa dah macam2 angah buat tahun nie..kalau angah buat salah...angah minta maaf..ok.....kalau angah x buat salah...biar la..

hurm....cuma...angah hanya nk minta maaf kat org yg mmg angah buat salah kat mereka...hampa maafkan angah dak..?

...................................................................................................................................

Sekian...


*angah rindu sama kamoo...

Read more ...

27 Disember 2011

Kelaas Kau Maria...!!!

sedey la plak..sebab tgh syok tengok citer nie..tiba2 dah last episod..best gila citer tu..pelakon dia semuanya hebat2 belaka...



..............................................................................................................

Tapi sebenarnya angah bukan nak citer pasal benda nie..angah nak citer pasal gejala buli kat sekolah angah...

sememangnya semua org x suka buli2kan..?tpi kadang2 benda nie lah yg best sebab ini satu kepuasan kepada pembuli tu..sebab segala tension dgn pelajaran~masalah hidup akan hilang bila kita buli seseorang tu...

angah bukan nk jadi pembuli..sebab angah rasa angah x pernah buli sesapa..sebab angah kan baik.....hehe

ok..dekat sekolah angah buli dipanggil RAGGING...time angah form 1 dulu selalu la jgak kena ragging...sebab tahun tu form5 adalah pling JAHAT....mmg stail jahat gila...so..setiap ahad malam..angah ngn rakan2 sedorm yg len akan pergi jln2 keliling sekolah dulu..lepas tu bru blik dorm time lights off....sebab apa..?sebab..nanti takut kena panggil ngn form 5 dekat paras 1...untuk kemas dorm depa....tu la kenangan nya...tak sangka plak sebab tahun depan angah plak akan duk kat paras 1....dah besar noh.....kadang2 angah kena TOLONG jaga henset depa....mesti dah banyak pahala angah kan..?tp..semua nie la kenangan sebab benda mungkin x kan berulang dah...

So bagi angah..kepada adik2 form 1 tahun depan..jgn la..takut kalau kena ragging or buli ke apa...sebab nanti time korang form5 ..korang akan buat jgak...sebab benda nie dah jadi adat dekat asrama..so..sapa2 yg rasa sekolah asrama penuh xder benda buli..nie...pikir2 blik yer...sbp pon ada gak..sebab benda nie dah jadi adat...

angah bukan nk sokong tpi..angah rasa buli dah mcm satu keperluan dlm kehidupan di asrama...

...................................................................................................................


tpi sebenarnya x elok jgak kalau buli nye dah samapai mcm nk bunuh org..yg tu x boleh ok..!!!!!buli besa2 takpa la...mcm basuh baju,kemas dorm,amik air..beli makanan...takpa lah kalau nak buli....tpi kalau samapai kena pukul2..ygt tu x boleh ok..!!!!!


................................................................................................................................


kesiannya budak nie..?(xde kena  mengena pon dgn buli..)

.................................................................................................................................

Sekian..

*senangnya dalam hati.....suka tgok Scha ,Era..berlakon  dlm citer tu..






Read more ...

26 Disember 2011

Sudah~sudah la tu...

ish2...boleh dikatakan hampir tiap hari angah update blog...nanti time skolah boleh ka nk update ..?

Boleh dikatakan setiap masalah akan datang time ujung2 cuti or sekolah ...penat lah...kalau arytu..time ujung 2 sekolah..angah ada masalah dgn budak band....sampaikan angah dah nekad nk benci band....tpi sekarang pulak angah ada masalah dgn DIA....ish..apa dah jadi ha..?...kadang2 angah nk biar je..tpi ...hurm....kadang2 angah terpikir untuk lepaskan semua nie..terutamanya BAND..

.........................................................................................................................

BAND

Sebenarnya angah nk gitau yg angah memang dulu2 sayang dekat band .....angah saynag sebab angah dah lalui mcm2 pengalaman manis...tpi tiba2 angah dah x sayang mcm dulu lagi...sebab apa..?sebab angah lalui satu pengalaman yg sangat pahit...ish2..benda nie betul2 pahit tau dak...angah x sangka...time last2 nk balik PBM...benda nie jadi plak..

Angah x tau la kalau angah pernah update pasal benda nie dulu..tpi angah rasa benda yg jadi nie dah buat angah terasa sangat2....terasa dlm hati..angah x tunjuk kat depan sapa2 pon...hurm ..nak tau apa yg jadi..?meh angah nk citer...angah x kisahlah..kalau ada org nk baca ka dak..asalkan angah dah tulis..

Suatu malam ..ada majlis KP..majlis akhir tahun la kirenya...tpi mlm tu plak ada..latihan band ngn cikgu...so..angah habaqlah dekat aris kata angah x boleh p latihan malam tu...angah kata kat dia..kalau angah sempat..angah pergi...kalau x sempat angah x pergi lah..dekat majlis tu..angah cuma tgok jam...sebab angah nk pergi jugak latihan tu.....bila majlis tu abis.....angah cepat2 pergi kat bilik band..tiba2 samapi dekat depan pintu...latihan bru habis...sedih gila...bru pi tiba2 dah habis.....lepas tu angah tggu la dekat depan bilik band...ada tangga....


kat depan nie lah angah tggu...time tu ramai2 budak band kuar bilik band..yer la..latihan dah abis...tiba2...WOI..KALAU NK GADUH MAI LA SINI...NK GADUH NGN AKU SANGAT...macam tu lah ayat dia...angah pelik ...dia ckp kat sapa..?angah pon ingat ka nk balik ngn Syazwan..pastu..angah blik dorm..time angah jalan nk balik tu....angah dengar lagi....NAK GADUH MAI LA...WOI...lepas angah terus balik dorm...terus tido..x mau pikiaq dah..tpi..time dia cakap tu..semua budak band tgok..jatuh maruah angah tau dak..kena jerkah depan org ramai..depan org yg selama nie angah sayang..
..
Esok plak...time perhimpunan kat asrama...time tu pengawas kena duk kat atas..tiba2 angah kena jerkah lagi..time...tgh ronda paras 2..ish2 sedih gila.....apa yg angah buat..?...x larat angah nk pikiaq...time ptg tu plak...ada majlis salam2 ngn depa yg nak amik spm...petang tu plak..ada sesi menangis...ada lah benda jadi petang tu..malas la nk citer..

Malam tu..lepas baca yassin..angah terus settle dgn dia tu...so angah dah belajar.yg...baik jangan berlawak dgn org yg kita sayang sebab kita tak payah sayang depa dah...itu pengajaran yg paling penting bagi angah sepanjang dlm band...

Angah jugak belajar yg kadang2 kita patut melepaskan apa yg kita sayang demi kebaikan dunia sejagat...

...............................................................................................................

Kenangan..

Banyak kenangan angah ngn geng angah nie...terutamanya QILAH...sebab kami satu kelas...kadang2 kami semua akan burn kelas sesama..kadang2 kami plan rancangan jahat sekali...ish..x sangka kan..dah 4 tahun kita sama2 jdi kawan baik....jgn gaduh2 ok2..angah rasa sedey sgt..sebab dah nak abih dah time untuk kita bersama....


kita akan bersama lagi setahun...tpi..mungkin sekerat tahun jer kut..sebab nk SPM..

.........................................................................................................................

Sekian..

#sedih sangat..




Read more ...

24 Disember 2011

Masalah hati....



Hari nie angah nk update tpi x mau bgi salam....kenapa..?biaq la...angah cuma nak bagitau yang angah sangat sayang kan dia....angah bukannya apa...angah cuma nak dia faham yang angah bukannnya boleh dikontrol..angah x suka kalau ada orang lain kontrol angah untuk buat itu ini.....angah betul2 sayang kan dia..tpi x bermakna kalau angah x ikut cakap dia maknanya angah tak sayangkan dia.....dia kena faham lah....angah pon dah tak tau.....dan angah rasa x da sapa yang bersalah dalam hal nie..dan angah rasa ini hanyalah salah faham sebab masing2 nak jadi orang yg betul.....angah tahu yg angah ada ego yg tinggi..bukannya apa...angah ..sebagai orang yg dah besar ...dah boleh fikir apa uyg tak betul untuk angah dan apa yg x betul untuk angah...so angah harap dia faham...kalau boleh angah akan ubah diri angah supaya jadi orang yg boleh terima sebarang paksaan dari sesiapa sahaja...cuma buat masa sekarang..angah masih x boleh nk terima apa2 paksaan dari org lain...hmmm...tolong lah explain dekat angah...angah nak tahu apa yg ada dlm fikiran dia sekarang ni...angah harap hal remeh ni ...dia tak ambil sebagai benda yg berat...

...............................................................................................................................

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira


Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku


Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung


Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku


Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti


Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

..............................................................................................
Lagu nie angah tujukan untuk dia...angah harap dia faham isi lagu nie...dan ingat yg angah sayangkan dia..untuk selama-lamanya...forever...


Read more ...

23 Disember 2011

Sakit MATA????

Assalamualaikum...hurm..setiap kali update angah mesti bagi salam..bukan apa sebab angah nak ber "ramah mesra" dengan pembaca blog angah...Oklah kita straight to the point..angah nk citer pasal artis nie iaitu LADY GAGA...


 
Seorang artis yg agak aru tapi dah terkenal seluruh dunia..macam mana dia boleh terkenal..?

.................................................................................................
Antara Gaya Pelik..


Dah macam hantu angah tgoknye...ee.eee seram....



Dia ingat cun sangat lah tu pakai camnie..?


Dah macam cinderella..?


Eh ...sunflower..?


Sarang tebuan atas kepala dia...!!!tolong..!!!


Besi berani..?


Hebat la sangat...

...........................................................................................................................

Walupun dia suka buat benda pelik camnie...masih ramai yg minat dia...ish..

Yang nie plak LADY GAGA MALAYSIA..








Uih..artis Malaysia pon nak buat macam dia ke..?X kesah la..sebab apa..benda bukannya ganggu angah pon..tpi sekadar pandangan biasa je..

...............................................................................................................

Sekian entry angah...


#angah rasa sedey sebab apa pon x tau...

Read more ...

Kursus Oh Kursus

Assalamualaikum..apa khabar semua....terutama...tut...tut...hehe..oklah tanpa melengahkan masa lagi..angah nk citer pasal kursus yg bru jer angah pi...angah nk citer jgak sebab kursus nie best sangat.....angah nk kena update benda nie awal2 jgak sebab nanti dah nk kena p sekolah...(kena mai awal..)

..........................................................................................................


Kursus nie best sgt sebab aktiviti dia x padat sgt..maksudnya kami ada kelonggaran masa.....so yg tu angah suka..!!!!kursus nie yg buat angah jadi lebih sayang dekat warga kp..!!!!

waktu slot2 dia pon best..!!!

time perbincangan...time nie la nampak bahawa semua org sgt berwibawa dlm bagi pendapat masing2...


pembentangan ikut form..setiap masa2 di sekolah kami  bentangkan..untuk tahun depan..apakah pula solusinya..


dah boring sangat ..inlah jadinya...buat contengan..tpi lawa kan..?

\

dalam dorm...sangkut baju dekat tingkap je..?


my brother's is giving his public speaking..!!pengucapan awam..bagi memastikan setiap kp boleh bercakap di hadapan khalayak ramai...


para alumni..yg datang untuk memberi ceramah..(best sgt..)


pembentangan lagi....best..walaupun angah x sertai...



time makan...makanan yg sedap...kalau guna duit mesti mahal...


time nie exco angah mendapat ahli baru setelah kehilangan dua org ahli...kami kembali menjadi exco yg mantap..!!!


sempat lgi amik gambar.ngn adik.?nie plak..gambar angah ngn akid....


barisan pengetua,guru pengawas..dan tetamu jemputan..iaitu pengetua smssmj..


bila petang..kami dibenarkan bersiar2..so apalagi ...angah jalan dengan akid, hafiz and aimie..


comel dak..?hehe..nie la akid....


nie plak aimie dan hafiz...dua2 comel...!!!hehe


yg nie plak time dalam challet yg menempatkan hanya form4 jer...bagus la hamapa nie..



exco terbaikkkk semua nya comel2 belaka....hehe


nie plak time angah kena bagi pengucapan awam..depan orang ramai..best dan ketaq la jgak...


nie plak group KPR.....kami empat orang...last update angah dah citer dah..so x payah citer lagi kan..?

..................................................................................................................

Kesimpulannya....angah telah belajar sesuatu bahawa kita x boleh hanya sayangkan satu perkara sahaja sebab kadang2 benda yg kita sayang tu boleh menyakitkan hati kita....so..kalau dulu angah x berapa suka dgn KP...tapi sekarang angah dah sayang sgt2..dah rasa mcm family...tpi..angah dah mula membenci satu lagi perkara yg dulu angah sayang sgt2... iaitu TUN SYED BAND....


Sekian....


*perasaan manusia sering berubah...tetapi..perubahan itu suatu kebaikan....





Read more ...

22 Disember 2011

Sekolah Dah nak Dekat..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..!!!hari nie bertarikh 23 arybulan merupakan tarikh yg paling menakutkan bagi semua pelajar yg amik PMR tahun nie...sebab apa..? sebab hari nie keputusan diumumkan..!!
So sekarang nie...dah ramai yg tahu apakah result korang..!!!

Pasal PMR nanti angah citer lain..sebab sekarang angah nk citer pasal benda lain..


........................................................................................................................

Sekolah..

Kalau sebut jer sekolah...mesti ada yg akan rasa fobia sebab apa..?sebab sekolah tu x best...banyak homework cikgu bagi la...

bagi angah sekolah tu best sebab apa time kita sekolah tu la banyak kenangan yg akan kita dapat...angah bru terpikir sebab angah bru p  sekolah..sebab kena ikut kursus...kursus tu bukan kat sekolah tpi dekat Pantai Merdeka..

so....angah nk tunjuk suasana kat sekolah angah time cuti nie camna..


nie la asrama angah..!!dah 4 tahun angah duk kat sini....dah mcm2 berlaku...setiap tahun tukar dorm...tpi angah akan duk kat asrama blok nie ja...blok A..


compound nie dah banyak kenangan daripada angah form1 sampailah sekarang..mcm2 dah jadi...ada yg gaduh...ada yg main2...ada yg buat lawak kat sini...ada yg kena tidor kat sini...memang best la...serius banyak sangat kenangan..


Nie plak belakang bilik band..kadang2 jadi depan bilik band...kadang2 jadi belakang....tpi kat bilik nie la dikatakan ada something..!!!menakutkan...samapai kena kuarantin...bilik nie..tpi xkesah sebab angah selalu masuk dalm bilik nie sorang2...tpi xjadi apa pun...hehe


nie plak depan bilik band..(angah kata depan sebab ada tulis BILIK MUZIK kat situ.). banyak kenangan kat sini...kadang2 angah berlatih sorang2 kat sini...selalunya ramai org lalu kat depan nie sebab nk pergi ke kantin or koop...


bie plak compound blok d...dah di renovate...dulu xde pon semua nie...harap2 penghuni blok D boleh jaga benda nie..!!!kalau x...siap la hampa...

so...bagi angah segala kenangan sepanjang angah duk kat sekolah nie..masih belum dapat lupakan semua kenangan manis dan pahit...

.


..................................................................................................................................

Kami Pentingkan Rakan

yg nie plak citer pling best..!!!
group terhebat sebab mcm2 kami dah buat..!!!

ahli dia.:

Ketua KPR1: Hafiz Omar

Hafiz Omar 

Seorang yg berdedikasi..dan sering membuat lawak....sangat rajin membuat kerja....dan pandai bercakap di hadapan orang ramai...

Penolong KPR1:Hanis Solehah Rosli


Seorang yang sangat comel..dan pandai membuat sesuatu keadaan atau situasi menjadi x bosan..


Ketua KPR2:Khairil Hassan


Seorang yg baik dan hensem..(haha...)

Penolong KPR2: Amilah Fadlina


Seorang yg bijak dan suka membuat perkara2 yg baik...

Inilah antara ahli KPR....ada KPR1 dan KPR2...kami semua merupakan satu group dalm kepimpinan pelajar sekolah..!!!tpi..sedey sebab kami bru sahaja kehilnagan 2 ahli...iaitu:

Hanna Nazwal

Hanna Nazwal

Shaza Zainul

Shaza Zainul

Sebagai kesimpulan ,Kami Pencinta Rakan...sangat merindukan hampa dua...dengan kemasukan ahli baru diharap Kpr dapat maju lagi pada tahun hadapan...dengan sistem yg baru iaitu sistem markah..!!!

..................................................................................................

Sekian..

*kepada sesiapa yg terasa tu..amiklah...yg x terasa tu..biar je lah...sebagai ingatan tulus ikhlas buat semua warga KPR...




Read more ...