27 Disember 2011

Kelaas Kau Maria...!!!

sedey la plak..sebab tgh syok tengok citer nie..tiba2 dah last episod..best gila citer tu..pelakon dia semuanya hebat2 belaka...



..............................................................................................................

Tapi sebenarnya angah bukan nak citer pasal benda nie..angah nak citer pasal gejala buli kat sekolah angah...

sememangnya semua org x suka buli2kan..?tpi kadang2 benda nie lah yg best sebab ini satu kepuasan kepada pembuli tu..sebab segala tension dgn pelajaran~masalah hidup akan hilang bila kita buli seseorang tu...

angah bukan nk jadi pembuli..sebab angah rasa angah x pernah buli sesapa..sebab angah kan baik.....hehe

ok..dekat sekolah angah buli dipanggil RAGGING...time angah form 1 dulu selalu la jgak kena ragging...sebab tahun tu form5 adalah pling JAHAT....mmg stail jahat gila...so..setiap ahad malam..angah ngn rakan2 sedorm yg len akan pergi jln2 keliling sekolah dulu..lepas tu bru blik dorm time lights off....sebab apa..?sebab..nanti takut kena panggil ngn form 5 dekat paras 1...untuk kemas dorm depa....tu la kenangan nya...tak sangka plak sebab tahun depan angah plak akan duk kat paras 1....dah besar noh.....kadang2 angah kena TOLONG jaga henset depa....mesti dah banyak pahala angah kan..?tp..semua nie la kenangan sebab benda mungkin x kan berulang dah...

So bagi angah..kepada adik2 form 1 tahun depan..jgn la..takut kalau kena ragging or buli ke apa...sebab nanti time korang form5 ..korang akan buat jgak...sebab benda nie dah jadi adat dekat asrama..so..sapa2 yg rasa sekolah asrama penuh xder benda buli..nie...pikir2 blik yer...sbp pon ada gak..sebab benda nie dah jadi adat...

angah bukan nk sokong tpi..angah rasa buli dah mcm satu keperluan dlm kehidupan di asrama...

...................................................................................................................


tpi sebenarnya x elok jgak kalau buli nye dah samapai mcm nk bunuh org..yg tu x boleh ok..!!!!!buli besa2 takpa la...mcm basuh baju,kemas dorm,amik air..beli makanan...takpa lah kalau nak buli....tpi kalau samapai kena pukul2..ygt tu x boleh ok..!!!!!


................................................................................................................................


kesiannya budak nie..?(xde kena  mengena pon dgn buli..)

.................................................................................................................................

Sekian..

*senangnya dalam hati.....suka tgok Scha ,Era..berlakon  dlm citer tu..






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.