1 Disember 2011

Trip to Kuala Lumpur dengan Family

Assalamualaikum dan salam sejahtera angah ucapkan kepada sesiapa saja yang terbaca post angah nie.....

Sebenarnya angah macam malas nak tulis.......tapi angah jadi rajin balik ......sebab apa..? sebab angah nak cerita pasal perjalanan angah ke KL....

....................................................................................................................

Perjalanan Dimulakan..

Trip  bermula pada hari jumaat....bersamaan 25 haribulan November.........perjalanan dari Kulim,Kedah ke Kuala Lumpur....
Perjalanan yang mengambil masa yang agak lama.......dan sangat memenatkan....kami singgah di R&R Tapah..

Setelah penat menuju ke KL.......akhirnya kami pun sampai di rumah maksu....yang terletak di Kepong...

................................................................................................................

Diteruskan

Akhirnya,setelah berda di rumah maksu,.....angah dan sekeluarga...pada malam tu pergi ke Giant.....lepas tu  pergi makan sate kajang...

Tiba2 angah terasa something.....sebab teringat time orkestra arytu....angah makan sate kajang dengan org yg penting dalam hidup angah.....sekarang pulak dengan family angah.....

Malam tu semua tido awal...sebab penat siang tadi....yerla...perjalanan lebih dari lima jam...sapa yg x penat tu...mesti robot kan..?

....................................................................................................................

Seterusnya

Keesokan harinya......kamai sekeluarga ke Zoo Negara...best la jgak....walaupun bayaran dia sangat mahal...


Tengah amik gambar...tetiba ada plak makcik tu....dok sibuk interframe..

Dalam Zoo tu ada macam2 binatang........Zoo tu lagi besar daripada Zoo taiping.....Selama nie..angah pernah pergi Zoo Taiping jer...tapi sekarang angah dah pergi Zoo Negara...

Petang tu plak...kitaorang pergi jalan2 dekat Masjid Negara....
Kami singgah dekat pameran pasal perang....




Time duk dalam Pameran tu......angah rasa insaf...sebab tgok mcm mana mereka buat perang....sedih la jgak..

Lepas tu...kitaorang singgah pulak dekat Muzium Polis....



Sebenarnya..x rancang pon nak pergi sana...tiba2 ternampak signboard tu...apalagi...kami pon singgah.......yang paling excited nak pergi Muzium ni adalah ayah angah...(mestilah...dia kan Polis..)


......................................................................................................

Malam hari..


Pada malam pulak....kami pusing satu KL.......cadang nak pergi Dataran Merdeka......tapi apakan 
daya...Dataran Merdeka ditutup...sebab apa..?Kami pon x tau....Betullah pepatah yang mengatakan Kita hanya merancang tetapi tuhan yang menentukan...

So, kami meneruskan perjalanan ke KLCC......salah satu kebanggaan Malaysia..best la juga sebab angah suka bangunan yg tinggi2..







Time orkestra arytu...angah x sempat nak singgah sini....tpi sekarang boleh dah...so...angah x lepaskan peluang utk bergambar....

....................................................................................................................

Keesokan Harinya...

Pada awal pagi lagi....kami dah meneruskan perjalanan ke Negeri Sembilan........bukan apa....kami pergi sana sebab atas ajakan kawan ayah angah........kawan ayah angah tempah satu hotel kat situ...untuk kami menginap selama satu malam.....kat mana hotel tu..???? dekat Port Dickson.....Hotel  tu ialah Hotel Avillion..


 
Ni la hotel tu...kami duk dekat tingkat 7...best sgt..


Sempat lagi amik gambar time makan..?



Ni plak gambar angah ngn family..

Sesungguhnya...apabila masa kita diisi dengan percutian yang seronok.......kita akan lupa sebentar terhadap apa yang kita hadapi buat masa sekarang...macam angah...angah lupa sebentar dengan masalah angah yang baru angah hadapi......minggu terakhir persekolahan.....

...........................................................................................................

Perjalanan Pulang

Perjalanan balik ke rumah bermula jam 11 pagi......perjalanan selama 5 jam lebih itu sangat memenatkan....terasa di hati bahawa malas la plak nak tinggalkan hotel....yerla..hotel mewah...sapa tak mau pergi..

...................................................................................................

Apa yang angah nak cakap adalah angah sangat sayangkan family angah...


dan


especially Fikri Sahari dan...Azirah Halim...

Paling istimewa kepada seorang lagi yang angah sayang....siapa..? Pikir2 kan lah..

....................................................................................................................

*Kepada sesiapa yg dah baca....ini hanyalah cerita yg angah nak bagitau....so...kalau nak berkongsi...jangan lupa komen tau....










Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.