13 Ogos 2011

PeLiK PeLiK PeLiK

ASSALAMUALAIKUM..




sekarang angah nak citer pasal benda2 pelik yg angah jumpa kat GOOGLE IMAGE....mcm2 benda pelik..yer lah..klu hidup tanpa benda2 pelik mesti x best kan...so silakan menjamu mata...





betul ker..?ada org kata nie adalah malaikat..?wallahualam...mungkin rekaan...mungkin betul...mungkin masalah kamera..?hahaha....nak percaya yg mana...x kisah...


kasut ker apa nie...?berani nak pakai..?macam2 manusia buat kan...kalau nak beli kasut nie agak2nya berapa hengget...?rasanya ada tak dlm 2ringgit setengah..?hehehhehehe


nie plak...ada berani nak tinggal kat sini..?x rasa mcm x stabil..?takut la....so...angah x suka rumah mcm nie..klau korang suka...apa lagi ....?cepat2 pergi china...sebab tempat nie kat china...


berus gigi yg pelik....dan ajaib...?kalau ada sebatang gigi..?kalau xda gigi..?huish....camna tu...?camna..?aseb bek gigi angah ,maseh cukup...


hahaha...lawak sgt...!!!muka x boleh blah...!!!mcm AZIRAH HALIM...muka yg penuh rasa lawak....mcm....?arhhh x kesah lah..asalkan angah bahagia sekarang nie..


sangat menakutkan...!!!!mcm org gila la plak..mcm kata2 cikgu angah kat sekolah..dasar x bertamadun...
tuhan dah bgi muka elok2...buat mcm 2...nie lah org yg x bersyukur...


budak2 pon dah pandai...???mungkin x sengaja....atau tertolak....?atau sengaja..?yerla sebab tu bukan kat malaysia kan...:)


boleh caya ka..?nak panggil apa binatang nie..?campuran....nie kacukan la kut...tpi setakat ary nie nie la first time angah nampak binatang camni....mungkin binatang nie x pupus lagi kot....(adik beradik dinasour kut..)


wah...dah maju manusia sekarang kan..?mungkin ini adalah sengaja nak tarik ramai org utk tgok rumah dia..?atau nie adalah kaki dia..yg tertanggal dlm kemalangan arytu...?....entahlah..


inikah garfield...?kucing sapa lah nie..?

so...setakat nie lah dahulu...kadang2 mcm2 benda pelik kita jumpa dlm kehidupan seharian...tpi ingatlah bahawa segalanya sudah di tentukan oleh tuhan yg maha esa...by the way....jgn lupa kita sekarang di bulan posa....so..beramal lah selalu.....posa jgn x posa...


*kepada manusia yg pelik....kenapa anda pelik..?


Read more ...

KaRtUn kEsUkAaN AnGaH...!!!!...




salam......x sampai sehari buat entry bru...dah rmai org baca ...bagus la....cuma angah x puas aty sebab ada org yg komen yg berunsur ketidakpuasan hati kat angah.....klu nak tgok dia kata apa boleh lah tgok kat entry sebelum nie...arghhhh bila angah baca ...ya ALLAH...rasa macam nak pukul.....terajang and mcm2 lagi.....tpi naseb bek angah posa kan ...klu x ...x tau la...
org tu x baca ka ..apa yg angah tulis kat bawah header blog tu...?????dasar x phm bahasa...ok..

angah nak citer pasal kartun kegemaran angah....angah suka tgok kartun...tpi skarang x dah kut...(mungkin skit2...jer..)

1.....


kartun nie angah minat sebab...dia ada byk lawak2 yg best.....pasal shinchan yg kecik tpi suka wat mcm dah tua....heheh...dah la family dia pon suka buat lawak....hahah...so kartun nia angah mmg suka...

2.....


kartun nie lak angah suka sebab dia pasal robot....yg datang dri masa depan sebab nak bantu nobita...hmmm...alamak nak ujan la..takpa kut...sambung blik...kalau angah jadi mcm nobita tu mesti best.....dapat mcm2...

3....



kartun nie lak best....sebab ada lawak bodo ckit2....kartun nie popular sgt...pastu....kartun nie dah buat angah rasa happy...(org len skali la kan..?)kartun nie dah mengajar angah rasa menjadi binatang dlm laut...???


4....



citer conan pon angah suka.....sebab kartun nie best...angah suke bila tgok conan selesai kes....wah...sgt best....mcm real la plak......hahaha.....

5.....


yang nie lak tajuk citer dia...the fairly odd parent....best...citer pasal pari2..sbenarnya dulu angah x suka sgt.....tpi bila angah tgok adik2 angah tgok citer nie...angah pon terikut2...lepas tu terus minat...sebab citer nie lawak ada....magik pon ada gak....so...citer nie akan jadi wajib tgok bila angah blik umah..

so stakat nie lah dulu......sekarang angah citer pasal kartun...nanti angah citer passal filem lak...


*kepada sesiapa nak komen tu...tgk dulu...klu x puas aty..lantak hampa la....angah x kesah....tpi klu dah x suka sgt......biaq je la.....thanks.....<3<3



Read more ...

SaLaM 1 MaLaYSiA

Assalamualaikum...hmmm.....sekarang jam dah pukul 11.45 mlm...tpi angah x mo tido lagi...
apa yg angah nak citer...??????ok....first skali....angah nak citer pasal kehidupan semenjak bulan posa nie....


sepanjang bulan posa..(walaupun x abis lagi...)angah berasa gembira sebab x byk masalah selain....tidor dlm kelas....malas bgun sahur...!!!! x jumpa budak band......walau apa pun....hidup perlu diteruskan...


perjalanan waktu bulan pose nie x penat sgt....???....waktu bulan nie ...angah lgi rapat dengan ALLAH...dengan adik2 angah...(fikri,syazwan,azirah,tengku)....


selain dri tu angah ada masalah len plak...citer dia camni...angah selalu p kat dorm kat atas......tetiba ada org yg tak puas aty....dah la x puas aty...lepas tu dia fitnah angah...dai kata angah buat GAY....astagfirullahalazim...tolong la.....kepada ORG tu.....buatlah fitnah byk2 lagi...!!!!!angah x sanggup la nak buat sume benda tu.....lepas tu boleh plak dia kata budak tu dah mengaku yg angah buat kat dia...!!!tolong lah....angah tanya depa....depa x ngaku pon....naseb bek angah biar je benda nie berlalu sebab x penting pon benda nie sebab...benda len lagi penting...pastu angah pikir2 blik....ORG tu mmg camtu...klu angah buat apa2 sume dia nak bantah...takpa....angah x kesah sebab angah maseh ada byk org yg menyokong angah....


ok.....next...


angah nak citer pasal budak band....disebabkan arytu angah dah citer pasal mereka yg istimewa dm hidup angah....so angah nak citer lak pasal budak band yg buat angah rasa happy....(mereka nie x termasuk dlm list sebelum ni...!!!!


batch angah sendiri....(form4)!!!!

AQILAH AZMI


Yang nie nama dia aqilah...dia nie ada byk persamaan dgn angah....angah dgn dai dah dua tahun kelas bersama....dia nie main trombone....selalau dlm kelas klu angah boring...angah akan ajak dia nyanyi lagu band....pastu klu nak p mana2...kami selalu jln berdua....so..budak klas angah kata angah ada fair dgn dia...tpi angah dah  tau rahsia dia.....hmmm...dia nie baik....sporting ngn angah....dia sama2 kp dgn angah...!!!!



ARIS IDZHAM

yang nie lak nama dia aris...walupun dia nie antara geng yg nakal dlm form4....tpi angah tetapa anggap dia nie kawan bek angah ...pasaipa..???sebab dia budak band la..angah kelas sama ngn dia waktu form 1....waktu tu kami budak band sesama...klu nak berlatih sama2....syok kan dulu...?skang sume dah jadi senior....dia nie main saxophone......



AUNI MUNIRA

yang nie nama dia auni...dia nie seorang yg pandai sgt...!!!!dia selalu dpt no1 dlm tiap kli exam....angah kelas ngn dia 2 tahun ja..
waktu form1 ngn form2.....naseb kami dua klas sama ....dulu....dulu klu nak exam...angah akan berebut nak duk sebelah dia....sebab nye....mungkin angah boleh nak tiru dia waktu exam nanti kan....hmm...dia nie bakal conductor tahun 2012....dia nie pemain perkusi yg serba boleh...(yerlah mai dri asma...)dia boleh men sume alat perkusi..(ye..?).....



HAQIMI DAHLAN

yang nie lak nama dia kimi...dia nie baekkk ngn angah....angah ngn dia 2 tahun kelas sama....form1 ngn form2...lepas tu berpisah...naseb bek dia nie band...klu dak....angah mungkin akan wat tak kesah klu jumpa dia....dia nie tinggal kat langkawi...!!!!apa lagi ha..?hmmm..dia nie seorang yg bijak....(rsanya sume budak band bijak...?)dia pemain horn....

so setakat nie jerlah jam pon dah pukul 12.50 mlm.....hmmm.......ada sorang lagi yg angah x citer...dia nie angah x tau ada f b ka dak...tpi x kesah pon....so....angah nak tambah lgi entry nanti.....skang angah nak masuk tido....sambil menungggu waktu sahur...!!!!!sekian...

* perhatian kepada semua...disini angah nak ucap selamat berhari raya...(bukan lambat lagi ka..?)
.





Read more ...