5 Disember 2011

Selamat Maju Jaya

Assalamualaikum...buat ke sekian kali nya angah akan update blog.....selepas kejayaan menambah bilangan followers...kini angah nak update blog.......nak citer pasal benda yg paling,tersangat angah minat.......apa dia..?



            WIND ORKESTRA

..............................................................................................................

Wind Orkestra bermaksud....

Pancaragam yg terdiri daripada alat woodwind.....tamabah dgn brass tambah juga dengan percussion...


Ini adalah contoh alat woodwind..


Ini plak contoh alat brass...



Ini plak contoh alat percussion....



Kebanyakan sekolah berasrama penuh telah mempunyai pasukan wind orkestra masing2.....antaranya..

  • Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra
  • Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
  • Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin
    (sekolah angah..!!!)
  • Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah
  • Malay College Kuala Kangsar
  • Sekolah Tuanku Abdul Rahman
  • Sekolah Menengah Sains Selangor
  • Sekolah Sultan Alam Shah
  • Sekolah Seri Puteri
  • Tunku Kurshiah College
  • Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi
  • Sekolah Menengah Sains Muzaffar Shah
  • Sekolah Tuanku Jaafar
  • Sekolah Menegah Sains Sultan Ahmad Shah
  • Sekolah Menengah Sains Kuching
Kesemua sekolah ini telah pun menyertai pertandingan Wind Orkestra peringkat SBP..yg selalunya akan dilangsungkan pada pertengahan bulan 6....

Kenapa angah suka sangat....? Pertama......pertama kali angah ke pertandingan tu.....tahun 2009...waktu tu time angah form 2.....best sgt walaupun x masuk..(maksudnya x main)...best sebab dapat jumpa ramai budak SBP lain.......Time tu best sebab dapat tgok budak sekolah lain......boleh lah nak tunjuk berlagak dengan baju band masing2........tpi yg x best nyer sebab penyertaan telah dibuka kepada sekolah bukan SBP...

Kadang2 angah rasa terkilan sebab band angah....dah jatuh division......lepas dah jatuh tu....depa terus x tengok dah.......what had happen..? takper la...mmg kita mcm nie....

Sekarang tgok la gambar yg angah ambil dri GooGle..









.......................................................................................................

Sekian sahaja.....nanti angah sambung lagi.....sebab angah dah penat....nak masuk tidor...jangan lupa komen tau..!!!!!

*tolong la komen...!!

Read more ...