17 Disember 2011

Bila dah kena Tag...

Assalamualaikum...sebenarnya angah tak mau pon nk update...sebab angah nak update pasal benda lain angah nak update pon hari esok...tiba2 ada org tag nama angah....ish2..nasib baiklah..dia yg tag...kalau org lain...angah tak mau buat...hehe  


okeh...nie dia soalannya...!!!







1.apa pandangan korang dengan filem melayu yang mula menerapkan unsur-unsur lucah sedikit demi sedikit dalam filem yang dibikinkan?
2.agak-agak korang la..didie alias tu macam bangang tak?
3.apa korang nak buat kalau terjumpa budak-budak yang buat kerja tak senonoh? depend arr korang nak pikir tak senonoh tu macam mana.
4.aku suka westlife..korang suka tak lagu westlife?
5,kalau bagi pilihan antara family atau pakwe/makwe, mana korang pilih?
6.kalau bf/gf kau mati, kau menangis tak? 
7.kau sayang mak kau banyak mana?
8.cuti ni ada pergi mana-mana tak? cerita la sikit..nak tau jugakk..
9.ada gf/bf tak lagi..bagitau la nama dia..bukan aku nak pi google pun..
10.bagi korang artis ni macam dewa ke sampai nak puja-puja?
11.bagi korang, apakah yang dimaksudkan dengan pengawas yang berperangai macam setan?




okey..sekarang angah nk jawab la plak...


1.apa pandangan korang dengan filem melayu yang mula menerapkan unsur-unsur lucah sedikit demi sedikit dalam filem yang dibikinkan?


Pada pandangan angah...kadang2 benda nie bagus sebab orang ramai boleh tau apakah yg x betul atau yg tak elok...tpi kadang2 x boleh jgak kalau ditonjolkan terlalu banyak...sebab filem tu akan jadi filem lucah...so..pendapat angah yg muktamad..baik x payah la adegan lucah2 nie...sebab sebuah filem itu dikira berjaya bukan dari segi lucah atau tidak sesebuah filem itu..


2.agak-agak korang la..didie alias tu macam bangang tak?


Sebagai salah seorang peminat Didie Alias....angah agak terkejut dengan soalan nie..?kenapa dengan dia sampaikan soalan nie wujud..?Bagi angah dia merupakan salah seorang artis yg paling sporting...walaupun dia agak pelik...tapi yg pelik tu la best...so..pendapat angah..didie tu seorang artis yg paling best..!!!


3.apa korang nak buat kalau terjumpa budak-budak yang buat kerja tak senonoh? depend arr korang nak pikir tak senonoh tu macam mana.


Bagi angah sebagai org yg terpelajar ataupun yg hidup berlandaskan agama...angah seWAJIBnya akan menghalang mereka dgn apa cara sekalipun...termasuklah kalau angah nk maki ke..,sepa terajang ke..,angah tak kissah kerana angah ada prinsip iaitu.. BERANI KERANA BENAR..


4.aku suka westlife..korang suka tak lagu westlife?


Sebenarnya..angah x berapa suka sangat dengan muzik barat...maksud angah kumpulan barat...tpi kadang2 angah layan jgak...macam LADY GAGA,SELENA GOMEZ,ZAC EFRON,JUSTIN BIEBER....dan ramai lagi...cuma angah x berapa minat sangat dengan grup nie..sory..yer..!!

5,kalau bagi pilihan antara family atau pakwe/makwe, mana korang pilih?

Bagi angah.....macam mana nk jawab ha..? bagi angah..angah akan pilih family...tpi kalau angah dah ada makwe yg dah jadi wife angah bru angah akan pilih dia dulu...sebab apa..?sebab angah dgn makwe angah x pasti lgi akan hidup selamanya....tpi angah akan pilih dia kalau dia setuju nk jadi wife angah....setuju dak..????

6.kalau bf/gf kau mati, kau menangis tak? 

Bagi angah..angah akan menangis sebab tuhan lebih sayangkan dia...tpi..setiap orang akan mati jgak..so angah x kesah sgt lah..pasal hidupmati nie.. yg nie sudah ditentukan oleh tuhan yg maha adil..so...angah rasa lebih baik kita buat benda baik..yg dapat menjamin kehidupan yg lebih baik di dunia sana..
(wah...dah macam penceramah bebas...?)

7.kau sayang mak kau banyak mana?

angah sayang dekat mak angah banyak mana..?kalau angah nk bagitau banyak mana..mesti tak terkira...tpi angah akan ibaratkan mcm...semua pasir kat dunia dihimpunkan bersama2 dengan bintang2 yg ada kat alam semesta....korang bilang...lepas tu bagitau kat angah berapa banyak...lepas tu bru korang tahu..

8.cuti ni ada pergi mana-mana tak? cerita la sikit..nak tau jugakk..

Sepanjang cuti nie...tempat yg angah pergi..adalah...Kuala Lumpur, kg angah kat Merbau Pulas,jln2 kat penang ngn  kawan baik...tpi yg paling best angah dah pergi dlm mimpi ORANG lain...best tau..!!! masuk dlam mimpi org yg tersayang..


9.ada gf/bf tak lagi..bagitau la nama dia..bukan aku nak pi google pun..

Rasa2 nya..angah dah ada..gf dah ada bf pon ada.....hahaha...bestfriend ngn girlfiend....tpi angah tak tau la dia anggap angahmcm aper..?kalau korang nk cri dia...angah rasa x payah la...haha..

10.bagi korang artis ni macam dewa ke sampai nak puja-puja?

Bagi angah...artis bukanlah sesuatu entiti yg sudah mencapai tahap dewa..sebab ape...dewa tu wujud ker..?tpi angah tak tahulah...dewa tu tahap dia camna....so..bgi angah kalau artis tu dah mcm dewa...dewa tu macam apa plak..? apa yg angah tahu....hanya tuhan sahaja yg perlu dipuja...

11.bagi korang, apakah yang dimaksudkan dengan pengawas yang berperangai macam setan?

Soalan ini..agak menyebabkan angah terasa...tpi sedikit jer...hehe...
bgi angah....pengawas tu mesti mestilah jenis yg x buat kerja...lepastu...dia pon join pelajar2 nakal buat kerja jahat..dalam sekolah angah pon ada gak...tpi angah akan banteras sesapa pengawas kalau nk wat camtu..


Tapi sebelum tu..? kalau nk jawab semua nie... xder peraturan kan..?kalau ada ..bagitau la..(baik x pyh gitau sebab dah jawab..)

Sekian untuk ary nie..



*untuk pengetahuan si "dia",angah pon suka jgak ngn durian...angah tersangat2 suka ...samapaikan selalu belahak durian dekat rumah..!!!



Read more ...