26 Disember 2011

Sudah~sudah la tu...

ish2...boleh dikatakan hampir tiap hari angah update blog...nanti time skolah boleh ka nk update ..?

Boleh dikatakan setiap masalah akan datang time ujung2 cuti or sekolah ...penat lah...kalau arytu..time ujung 2 sekolah..angah ada masalah dgn budak band....sampaikan angah dah nekad nk benci band....tpi sekarang pulak angah ada masalah dgn DIA....ish..apa dah jadi ha..?...kadang2 angah nk biar je..tpi ...hurm....kadang2 angah terpikir untuk lepaskan semua nie..terutamanya BAND..

.........................................................................................................................

BAND

Sebenarnya angah nk gitau yg angah memang dulu2 sayang dekat band .....angah saynag sebab angah dah lalui mcm2 pengalaman manis...tpi tiba2 angah dah x sayang mcm dulu lagi...sebab apa..?sebab angah lalui satu pengalaman yg sangat pahit...ish2..benda nie betul2 pahit tau dak...angah x sangka...time last2 nk balik PBM...benda nie jadi plak..

Angah x tau la kalau angah pernah update pasal benda nie dulu..tpi angah rasa benda yg jadi nie dah buat angah terasa sangat2....terasa dlm hati..angah x tunjuk kat depan sapa2 pon...hurm ..nak tau apa yg jadi..?meh angah nk citer...angah x kisahlah..kalau ada org nk baca ka dak..asalkan angah dah tulis..

Suatu malam ..ada majlis KP..majlis akhir tahun la kirenya...tpi mlm tu plak ada..latihan band ngn cikgu...so..angah habaqlah dekat aris kata angah x boleh p latihan malam tu...angah kata kat dia..kalau angah sempat..angah pergi...kalau x sempat angah x pergi lah..dekat majlis tu..angah cuma tgok jam...sebab angah nk pergi jugak latihan tu.....bila majlis tu abis.....angah cepat2 pergi kat bilik band..tiba2 samapi dekat depan pintu...latihan bru habis...sedih gila...bru pi tiba2 dah habis.....lepas tu angah tggu la dekat depan bilik band...ada tangga....


kat depan nie lah angah tggu...time tu ramai2 budak band kuar bilik band..yer la..latihan dah abis...tiba2...WOI..KALAU NK GADUH MAI LA SINI...NK GADUH NGN AKU SANGAT...macam tu lah ayat dia...angah pelik ...dia ckp kat sapa..?angah pon ingat ka nk balik ngn Syazwan..pastu..angah blik dorm..time angah jalan nk balik tu....angah dengar lagi....NAK GADUH MAI LA...WOI...lepas angah terus balik dorm...terus tido..x mau pikiaq dah..tpi..time dia cakap tu..semua budak band tgok..jatuh maruah angah tau dak..kena jerkah depan org ramai..depan org yg selama nie angah sayang..
..
Esok plak...time perhimpunan kat asrama...time tu pengawas kena duk kat atas..tiba2 angah kena jerkah lagi..time...tgh ronda paras 2..ish2 sedih gila.....apa yg angah buat..?...x larat angah nk pikiaq...time ptg tu plak...ada majlis salam2 ngn depa yg nak amik spm...petang tu plak..ada sesi menangis...ada lah benda jadi petang tu..malas la nk citer..

Malam tu..lepas baca yassin..angah terus settle dgn dia tu...so angah dah belajar.yg...baik jangan berlawak dgn org yg kita sayang sebab kita tak payah sayang depa dah...itu pengajaran yg paling penting bagi angah sepanjang dlm band...

Angah jugak belajar yg kadang2 kita patut melepaskan apa yg kita sayang demi kebaikan dunia sejagat...

...............................................................................................................

Kenangan..

Banyak kenangan angah ngn geng angah nie...terutamanya QILAH...sebab kami satu kelas...kadang2 kami semua akan burn kelas sesama..kadang2 kami plan rancangan jahat sekali...ish..x sangka kan..dah 4 tahun kita sama2 jdi kawan baik....jgn gaduh2 ok2..angah rasa sedey sgt..sebab dah nak abih dah time untuk kita bersama....


kita akan bersama lagi setahun...tpi..mungkin sekerat tahun jer kut..sebab nk SPM..

.........................................................................................................................

Sekian..

#sedih sangat..




Read more ...