29 Januari 2012

salam

Read more ...

Ada Aku Kisah

Assalamualaikum..apa khbar...?wuih...angah update blog pagi2 buta..hahahha..bukan apa sebab angah takut x sempat nak update sebab angah dah janji nak update sebelum balik asrama....oklah..kali nie angah nak update pasal org yg rapat dgn angah...!!!siapakah mereka..?...tunggu sat...

................................................................................................................

org pertama yg angah nak citer adalah......


Atikah Ustaz Ya'akop..

ini adalah junior angah tpi x la beza sgt umur tu..dia form 4 tahun nie..angah kenal dia dari angah form 2lagi..macam mana angah boleh rapat ngn dia..? angah rapat sebab dia ngn angah main alat yang sama dalam band...so...bila dah selalu berjumpa..makin lama makin rapat...dia baik la jugak....angah pernah bergaduh ngn dia time tahun lepas..adalah..dia punya story...dah..la malas nak ungkit balik kisah lama...


Fikri Bin Sahari

nie pun junior angah jugak...angah PERNAH rapat ngn dia...dia baik ngn angah..dia budak yg ntah la....angah kenai dia time dia form 2..sekarang dia form 3...huh...apa lagi ha..?..angah pernah buat salah ngn dia...sekarang nie angah tengah gaduh ngn dia..ntah la...minta2 boleh berbaik balik...(gaduh sebab perkara kecik..)..kalau bukak FB angah....banyak gambar dia ngn angah....




Hafiz Omar

nie plak..kawan angah dri form 1 sampai sekarang....dia sama2 ngn angah jadi KP..sama2 KPR plak tu...hurm..angah baik ngn dia..cuma angah pelik..sebab kalau dia dlm keadaan susah..dia akan cari angah.....time bila dia happy..atau gembira..dia akan buat x tau je kat angah...tpi x pa la...sebab angah tau yg dia akan cari angah jugak...


Nurul Aqilah bt Azmi

nie plak..kawan baik angah.....sangat rapat..sebab banyak persamaan....angah rapat ngn dia time form 2..sebab time form 1 angah x kenai dia lagi...angah rapat sebab sama2 band..sama2 KP...sama2 kelas...huh..
angah pernah nangis depan dia..time tahun lepas..sebab angah tension sgt dgn band...angah nangis..nak malu..? buat pa nak malu..kawan baik jgak...selalunya tahun lepas kalau nak urus band..angah akan pergi ngn dia...selalu cikgu2 akan nampak angah jalan2 ngn dia..pusing sekolah...ada satu hari tu..pengetua..tegur kami dua...angah kata apa..?biaq  la...bukan buat maksiat pon...huhu..sejujurnya..best kawan ngn dia...


Azirah Halim

hurm..nie pon junior angah jugak..dia bru form 3...hurm...angah baik ngn dia sejak tahun lepas...sebab apa angah baik ngn dia..?sebab ntah la...angah tertarik tgok dia...sebab dia lain drpd yg lain..sekarang nie pon angah baru je berbaik ngn dia...serius angah rindu time2 angah baik ngn dia...


Irfan Haiqal

nie lagi sorang..junior angah...baru form 2...angah kenal dia sejak angah form 4..maksudnya dia form1..angah ajaq dia mcm2..buat BLOG pling terbaru...dia baik....nampak macam bile dah besar x jadi jahat..hahaha...apa lagi ha..? angah tak tau dah nak tulis apa...itu je la kot...

.................................................................................................................

Setakat nie yg nie je la..dulu...sebenarnya ada banyak lagi..tpi sebab dah kesuntukan masa...sebab angah nak pergi kemas brg..nak packing..petang satgi dah nak balik sekolah..huhu..malas sangat...tpi..dah nak kena pergi....

sebenarnya ramai manusia yg pernah angah rapat...tpi angah nak citer mereka2 yg nie dulu...

sekian...

Khyril berkata : Jangan percaya benda yg karut2...sebab selagi x sah kebenaran dia...selagi tu benda tu..x betul....INGAT TU..!!!








Read more ...

28 Januari 2012

Sambung entry Dulu

Hehehehe...entry kali nie angah nak sambung kerja angah yg dulu..iaitu citer tentang gambar...huhu..gambar kali nie angah nak citer psal band saja..semua pengalaman angah dgn band.....huhu..sebab angah saja nak citer..hehhe

...................................................................................................................


Gambar nie time 2011..time KEJOHANAN MEMANAH PERINGKAT SBP diadakan kat sekolah angah...time buat show tu..padang sekolah tersangat lah lawa..maksudnya..penuh ngn selut..sampaikan kasut melekat dekat tanah selut tu..huhu...


nie time 2010..time show untuk budak sekolah..time tu tgh perform lagu ASCENTIUM dengan PERMAIDANI..konduktor tahun tu adalah kak SAS...huhu..time tu bru first time angah masuk wind orkestra...nasib bek dapat emas..



nie pon time 2010..akhir tahun..time tu angah ja yg pelik..sebab angah paling besar antara alat2 lain...huhu..time tu angah duk kat ujung...huhu..baju pon angah pinjam org lain jugak..sebab time tu dah nak blik rumah...hujung tahun...


nie plak time tahun 2011..time tu time MERDEKA..ada event dekat Penang...hoho...syok gilla time tu..sebab angah men TUBA....pengalaman pertama...heheh...time tu ada kak MASMIDA..dia mai jugak...bukan nk tgok kami..tpi dia pon terlibat dgn event nie...nie lah keluarga angah...hahahax..


angah sedih tiap2 kali angah tgok gambaq nie...ntah la..rasa lain drpd yg len..sebab time tu angah sgt2 bahagia...hurm...time tu angah bahagia sgt..dengan AUNI,ARIS,FIKRI,,angah rasa dah x boleh nak ulang dah..time tu..yg pergi adalah form 4 ngn form2..huh..angah x boleh dah nk citer pasal gambaq nie..


nie plak dgn budak2 band..dri hujung..TAN, AQILAH, AMIE..
time tu tgh sambut raya kat sekolah..huhu..angah tgh cover baju angah sebab baju angah penuh dgn minyak..minyak kuah sate...huhu..penuh sgt2...hurm..sedih2..


time tgh perform...kat dewan SSP..huhu..best sgt..time tu angah rasa takut,gementar..ntah la..time tu hari jumaat..huhu..dengan keberkatan hari jumaat..TSB dapat la emas...alhamdulillah..


time tgh berlatih kawad...huhu..memang panas pon..sebab tu tap kali ada latihan kawad formasi..kulit semua budak band akan jadi gelap..huhu..mmg gelap..tpi posture kena betui..x boleh main2 time latihan..ingat tu..!!!


nie time 2010..huhu.nie gambaq org lain..tpi entah camna..boleh masuk angah dalam gambaq nie..hahah..biaq la...time tu best sgt..sebab tgh berkemas nak pergi ke SDAR...huhu..best sgt..serius angah x boleh lupa time nie...

.....................................................................................................................

Setakat tu jer lah..angah nak citer..sejujurnya nagh sangat sayang kan band...tpi selepas apa yg berlaku ....ntah la....hurm....

Khyril berkata : Nantikan entry terakhir cuti nie tentang org yg rapat dengan angah.....



Read more ...

27 Januari 2012

Jalan-jalan

Assalamualaikum dan salam 1 malaysaia..wah..jam menunjukkan pukul 11 malam..tpi angah belum mengantuk..yer la..sebab bru balik daripada shopping....shopping beli macam2...antaranya...


angah beli kasut sandal...huhu..sebab kat sekolah kena pakai kasut nie kalau nak ke kawasan blok sekolah..huhu..dah x boleh pakai selipar...so..angah suruh la parent angah beli...


lepas tu angah beli dompet baru pulak...sebab dompet lama hari tu tertinggal dekat KL..huhu..lagipun dah buruk..so apa salahnya beli lain...mahal..? murah ja...15 hengget ja...x mahal mana pon...huhu


lepas tu..angah pergi HASANI..beli buku rujukan..angah beli buku BI , BIOLOGY ,ADD MATH  ,BM ,ngn CHEMY...sja beli...sebab tahun nie SPM..tpi duit untuk beli buku nie kak angah yg belanja..dia guna baucar yg dia dapat..hahahax


....................................................................................................................................

angah beli barang2 nie bukan apa sebab..hari tu angah pergi tolong ayah angah..pergi kutip buah sawit...so..angah dapat upah..angah terus beli barang2 tu..bukan apa..sebab angah nak habiskan semua duit tu...dengan cara nie la angah habis kan duit..boros..?angah x la boros sgt..cuma kalau kat sekolah tu angah agak boros...sebab angah suka makan....kadang2 angah ajak kawan2 angah pergi makan kat kantin...kadang2 angah ajak adik2 makan..angah belanja depa...antaranya Irfan Haiqal ,Akid Rusyaidi dan banyak lagi..saja nak belanja depa..bukannya apa.pon...huhu..

.......................................................................................................................................

Khyril berkata : hidup nie penuh dengan pancaroba..so..enjoylah dengan hidup anda..!!!!

Read more ...

26 Januari 2012

Serius best..

Assalamualaikum..hurm..hari nie angah bangun awal..sebab kena tolong ayah angah sekali lagi..pi ladang kelapa sawit milik tokwan angah...hurm..ladang tu x la jauh sangat..dekat ja...tpi kena lalu ikut jalan tanah merah...huh..serius best..bila time pagi2..kat kawasan kampung..sejuk sgt... lagi sejuk drpd CAMERON HIGHLAND....best..ari nie angah pergi ngn adik angah...

........................................................................................................................


nak sambung blik entry ary tu...yg nie time kem study dekat PENDANG LAKE RESORT...best sgt..angah tangkap banyak sgt gambar..tpi tiba2..gambar tu semua bi delete oleh kawan angah sorang nie..huh..sedih sgt...semua gambaq dah kena padam..huhu..

nie gambaq masa angah form 1...1 FIKRAH..kelas paling best...semua pelajar kelas nie..best sgt...huh..serius angah rindu..time tu..semua kecik2 lagi..kecuali BUYAH...dia sama ja..hehe...semua muka masih x da jerawat...bila mai sekarang..dah matang pon..haha..


nie plak time angah form 2...2 BESTARI...kelas paling best jgak..kononnya nie la kelas yg paling pandai dalam tingkatan 2...betul ka..?mmg betul pon..sebab bila time exam..nombor satu sampai nombor 30..semua budak kelas 2B...mmg best la...sebab ramai budak kelas nie jadi KP...huh..angah rindu time nie..


nie plak kelas time angah form 3...kelas 3 CENDEKIA..kelas yg best jgak..sebab kelas nie penuh dgn warna warni..hehe..best sgt...angah rindu la...kalau la boleh undur blik masa...?kalau....


nie plak time 2010..time sebelum nak perform...huhu..tu abg SYUKUR,kak MASMIDA, abg SYAFIQ...best sgt...first time masuk competition...setiap kali sebelum apa2 pertandingan angah akan rasa sedih..sebab angah rasa segala latihan selama berbulan..hanya untuk beberapa minit ja...huh..angah pernah menangis sorang2..huhu..malu la plak nak citer...tpi best sgt...


nie time latihan dekat SDAR...huhu..nampak x angah..?huhu...best sgt sebab dapat melawat sekolah org lain..


nie time setahun yg lalu...24 JANUARI..time tu perform untuk LE TOUR DE LANGKAWI...best sebab event pertama tahun 2011..

nie time pling bahagia...angah ngn junior angah..huhu..mcm kaple kan..?time tu tgh latihan..saja snap gambaq...hehe..nampak sgt suka curi tulang kan..?

nie plak time sembelih ayam kat sekolah..tahun lepas...huhu..mula2 tu geli..sebab nak kena sembelih ayam..tpi bila dah buat..best sgt...lepas tu kena bersihkan ayam tu..dan macam2 lagi..hehe..dah macam kenduri dekat MASJID AL MUSTAQIM..


nie time nak perform...dekat DATARAN BENDERA....namapak dak angah..?angah kat belakang tu...huhu...setiap kali perform angah akan enjoy...sebab apa angah enjoy..?sebab best sgt...angah memang minat segala benda pasal BAND..tpi sekarang..?hurm....


nie plak time angah pergi KL arytu...huhu..angah pergi ngn family..time tu dekat hotel...best oo....kenangan yg best sangat...sebab angah pergi dengan tujuan nak hilangkan tension...hehe..tension sangat..sebab banyak sangat kerja...huhu..

...............................................................................................................................

oklah..setakat tu jer lah dulu....hurm..tujuan angah tulis semua nie hanyalah nak berkongsi ngn korang je..yer lah..angah nak citer pasal apa yg telah buat angah menangis or gelak..or gembira...huhu...hurm...tapi angah nak citer la jugak pasal apa..angah dah berjaya menarik ramai budak SOKSEK..supaya menjadi seorang blogger...huhu..akhirnya..angah dah meramaikan blogger soksek..heheh..bangga la pulak...huh..oklah..sekian..

Khyril berkata : jangan lupa ingat pada YANG MAHA KUASA...







Read more ...

25 Januari 2012

Gambar-Gambar Aku

Assalamualaikum..apa khabar..?hurm...hari nie angah nak tulis pasal apa..? hurm..petang tadi angah pergi jalan2 ngn adik angah...hurm..saja snap gambar..huh..dah x de kerja..

so angah nak tunjuk la gambar yg angah SNAP tu..selain tu ada jgak gambar2 lain...so..silakan tgok...


....................................................................................................................

Nie lah adik angah tu..seorang adik yg sangat2 baik..tpi kadang2 angah ngn dia selalu bergaduh..tahun nie dia amik exam UPSR....so..angah wish dia buat yg terbaikk..


nie pulak gambar angah ngn kucing angah...nama dia BURUK..pasaipa bgi nama camtu..? sebab dulu kucing nie xlawa...lepas tu selalu panggil buruk..last2 bila dah besar..dia jadi lawa la plak..tpi nama tu melekat sampai sekarang..


nie la kucing tu..tpi kat rumah angah bukan ada kucing nie ja..tpi ada kucing lain jgak..banyak sgt..sampaikan angah selalu tidor ngn depa...tpi kucing2 nie dah diasuh supaya berak kat dalam bilik air...senang ckit..huh..tpi serius bila ada banyak kucing nie..rezeki makin bertambah..mungkin sebab depa doakan untuk org yg bagi depa makan kut...?


nie la kucing angah yang paling tua...dia lahir time 2006..awal tahun...sekarang dah tua dah pon..tapi tetap maintain comel kan..? tgok la tuan dia..hehe..tuan dia pon comel gak..? hehe..bangga la plak..


nie la rumah angah...kecik ja...tak la lawa mana pon..tpi sesuai la ngn keluarga angah..nampak pokok besar tu..?tu la pokok mata kucing..kat rumah angah nie ada banyak pokok yg buah dia boleh makan..contohnya pokok rambutan,kelapa,jambu..pokok buluh..dan banyak lagi...so..rumah angah dah jadik macam dusun..
tapi pokok2 tu ditanam dekat lereng bukit depan rumah...nanti la angah tunjuk ok.?


nie plak kat signboard jalan kat rumah angah ..so kalau sapa2 nak pergi rumah angah kena jumpa signboard nie dulu...nampak kan..?saja buat stail..hehe..jurukamera dia adalah adik angah yg tadi tu...time kasih ya..


nie plak rumah angah yg kedua...eh..banyak pulak rumah angah..?nie bukan rumah angah tapi bakal..dalam mimpi pon x boleh....nie time angah ronda2 taman desa aman..naik motor..ingat angah x reti bawak ka..?dengan spek hitam...hehe..bru la stail...tu rumah banglo jenis baru..depa tengah promosi..tapikan..dekat kawasan banglo orang dia x peramah..kalau pi kawasan tu..mesti sunyi..entah la...selalu angah pergi kat taman org banglo..mesti kosong..mungkin depa sibuk kut..? mungkin...


nie plak time cuti akhir tahun ary tu..angah naik basikal adik angah...tu dekat belakang rumah angah..saja nak amik gambar..rambut pon pendek lgi...haha...


nie plak time 2010..time tu pasukan Tun Syed Band menang..dapat pingat emas...time tu angah menangis gembira sebab akhirnya kami dapat emas jugak..huh..tgok la muka2 semua..semua muka gembira...sedih sgt...bila angah tgok gambar nie angah mesti nak nangis...sebab ntah la...


nie pon time 2010...time tu dekat UPSI..tengah berlatih tu..berkilat kan alat tu..?tu la alat kesayangan angah...dah empat tahun lebih angah bersama alat tu..nanti dah nak berpisah dah..sedih la plak..kepada sapa yg akan jaga alat angah lepas nie..jaga elok2 tau...!!tiap2 tahun angah bawak blik..tpi tahun 2012 angah x boleh bawak blik dah...huh..sedih...


............................................................................................................................

Rasanya setakat nie je la dulu...angah dah story kat korang so..korang kena story la blik na...


Khyril berkata : sekarang angah x sedih dah..sebab ada org yg buat angah gembira...




Read more ...

24 Januari 2012

Ceritera Aku..

Assallamualaikum..apa khabar..?hurm..sebenarnya..angah x mau pun update blog...tpi sebab ada orang yg suruh update...so angah pun update la...nak citer benda apa..?hurm....oklah..angah citer la apa yg terlintas dlm kepala...

....................................................................................................................

Sekolah

Dalam hidup angah..angah banyak pindah sekolah....sebab parent angah kerja polis...so..kena la ikut dia...kalau dulu..time angah kecik sampai darjah dua..angah sekolah dekat perak..KUALA KANGSAR...tau ke sekolah tu...sat..angah nak tunjuk gambar..

Sultan Idris Primary School

dekat sekolah nie..macam2 jadi...tpi angah bru je darjah1 ngn 2...apa yg angah masih igt adalah..time angah menang pertandingan melukis..


kira..angah nie pandailah melukis..tpi..dulu la....time angah menang tu..paling lawak sebab....time dia umum NAMA pemenang...dia umum nama ARIL...time tu..angah tak reti tulis nama angah sendiri...lepas tu angah tulis la ARIL...tpi...angah lupa la plak..nama tu...so..angah buat tak tau plak..last2 sekali..bru angah perasan...malu la jgak..sebab nama sendiri boleh lupa..hahha..lawak sgt....tpi sayang nya..angah ada sorang kawan baik kat sekolah tu...rumah dia pon dekat ngn rumah angah....dekat BEREK POLIS..


macam nie lah rumah angah time dekat Kuala Kangsar dulu...nama kawan baik angah tu AZFAR..angah baik sangat ngn dia...bapak dia polis jugak...petang2 angah selalu main ngn dia....tpi..dah takdir angah untuk pindah ke tempat lain...huh...bru nak membesar kat situ..tiba2 dah kena pindah....so..lepas tu time angah darjah 2..angah pindah pulak ke BERUAS..


bermulalah satu episod baru dalam hidup angah...angah belajar kat tempat baru...first2 tu..rasa x best..sebab kena cri kawan lain...ntah la...tpi angah masih duk kat berek polis...huh..tpi akhirnya angah sedar yg tempat nie best jugak...kat sini angah jumpa kawan2 angah..iaitu..

Putera Shasz Jazlan Ahmad

Jazlan...seorang kawan yg baik..angah baik ngn dia...kami satu kepala..syok kawan ngn dia..sekarang dia tgh study dekat SASER..


nie plak..FATIN,AYUNI,LIYANA  ngn NASUHA...

kami semua kawan baik....selalu lepak sama2 kat taman permainan nie...selalu kalau hari rabu..ada pekan rabu..so..kami akan ronda..seluruh pasar malam tu..best sgt..lepas tu men kat sini...tpi tu semua time angah darjah2 samapai angah darjah 5..sebab lepas tu..angah pindah...pindah jauh2 sangat....lepastu naseb bek ada FACEBOOK kalau x lost cantact la....huh..serius angah rasa sedey lepas pindah dri beruas...huh...lepas tu angah dah x pernah jumpa diorang dah..

sedeyh..

lepas tu..time angah darjah5..bulan 8...angah pindah ke KULIM...angah duk kat KULIM sampai la sekarang..angah duk dekat TAMAN DESA AMAN..


time angah darjah 5..angah sekolah dekat SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI KARANGAN..


time kat sekolah nie best sgt..sebab angah dapat pengalan yg terbaikk..angha masuk sekolah tu time darjah 5..bulan 8...time tu..angah sorang je pelik sebab pakai bju pengawas sekolah lain..besa la..time tu nak abis tahun dah..malas nak beli bju lain..naseb bek sekolah tu phm....tpi yg pling best sebab ada la sorang pompuan nie..dia nie cantik la jgak....semua org minat kat dia...angah pon tertanya2 jgak la...pasaipa org minat kat dia...owh..dia cantik rupanya...tiba2...ada kawan angah bagitau yg pompuan tu minta biodata angah...pasaipa pulak nie..?lepas tu angah bgi la...lepas drpd arytu..angah ngn budak tu terus berUTUS surat...daipada bulan 8 sampai la abih tahun..syok sangat sebab ramai yg jeles ngn angah..sebab baru mai sekolah tu..dah dapat awek lawa...hahaha...lawak gila....yg tu paling best..tpi bila time angah darjah 6..pompuan tu dah pindah...huh..sedeyh sgt..


bila naik jer darjah 6...angah dapat jadik pengawas kat sekolah tu..best sgt..tpi yg peliknya ketua pengawas depa x bagitau..tiba2 bila angah pergi tgok kat dalam bilik pengawas..yg jadik ketua pengawas..adalah...angah..syok gila..sebab x sangka dapat jadi ketua pengawas a.k.a ketua murid....syok gila sebab rasa macam sekolah nie...angah yg punya..padahal jadi ketua pengawas sek.rendah ja pon....

kenangan manis tu...tpi ada yg jeles sebab depa rasa angah x layak jadi ketua pengawas....nak tau apa yg angah rasa...angah x kesah la..sebab yg pilih angah bukannya parent angah..tpi para pentadbir sekolah...huh...

apa yg pling best lgi bila angah dapat 5A dalam UPSR...huh..serius best gila...sebab angah dapat straight a...huh...lepas tu...angah dapat tawaran ke sebuah sekolah yg angah x tau ada kat mana...


nie la sekolah tu..angah dapat SBP...dalam banyak2 yang dapat 5A tu..angah sorang je yg dapat SBP..dah la angah sorang je yg sekolah dekat negeri lain..huh..serius angah rasa bangga....hehehe...bangga sangat 2..

so..lepas nie korang nak tau citer pasal sekolah nie ka..? rasanya tunggu dulu..sebab...sangah masih sekolah nie lagi..nanti kalau angah dah keluar bru angah citer ok..?..


..................................................................................................................

panjang dak angah citer..? bukan apa.angah hanya nak kongsi ngn korang...so..korang tau la jgak...perjalanan hidup angah....kepada sapa2 yg nak tau lagi pasal hidup angah..boleh la...cari buku keluaran angah yg bertajuk.."KEHIDUPAN YG TERULUNG"..dapat kan di pasaran...

hahah..mmg ada la kan..?


...............................................................................................................................

Khyril berkata..: Selamat malam semua.....
Read more ...