29 Februari 2012

Blog~ Sekolah...

Assalamualaikum..dan salam sejahtera...hurm..nak tau apa yg best sekarang nie..?

semestinya bila parent angah bagi line untuk bawak lappy ke sekolah..!!!! syok gila...walaupun lappy nie bukan angah yg punya..(kakak angah yg punya..) tpi...ada angah kisah..?hehehe...tpi bila dah bawak tu..mesti ramai yg nak pinjam...tpi tau2 je la..mcm mana budak SBP...terutamanya SOKSEK...bila ada lappy...mereka akan terus online FB...huh...sepanjang angah bawak lappy nie..ramai yg pinjam semata2 nak bukak FB...betul la apa kata org bahawa FB tu umpama hidup seseorang...betul kan..?


satu lagi trend baru kat SOKSEK adalah buat blog....wah...nampaknya dah ramai yg berminat nak buat blog...hurm..baguslah....sebab angah la pelopor....hehe...so..ramai yg suruh angah ajar diorang buat blog...bgi angah blog tu senang ja...cuma yg payah bila kita tak tau apa2....


.............................................................................................................
Cuma angah nak citer satu benda nie...tpi kalau sesapa yg terasa tu..amiklah sendiri ya...angah citer pon sebab angah saja nak citer...sebenarnya angah baru tau yg ada sorang tu jeles ngn angah....hurm..angah bru tau minggu nie jgak...hu..angah tau pon sebab angah korek rahsia dri org yg angah percaya..sungguh angah x sangka...budak tu jeles ngn angah sebab benda yg simple.....angah baik ngn dia sejak form 1 lagi...tpi bila naik form 5...jadi camni plak.....

nak tau pasaipa dia jeles...?dia jeles sebab dia x dapat nak rapat dgn org yg dia nak rapat..tpi angah pulak yg dapat....dia nak kata angah nie perampas la...huh...angah nie PERAMPAS..?tolong lah...angah nak rampas apanya..?angah hanya rapat dgn mereka sebab angah saja nak jadi org yg lebih baik...depan angah budak tu buat baik......bila kat belakang...duk kutuk angah macam2...


macam mana angah x marah...biar la..apa org nak kata pon....lain kali kalau nak kutuk..kutuk la kat depan2...baru la best...nie plak..duk kutuk kat belakang...ingat baguih sgt..?hurm...panas nya hati nie...
tiap kali angah tgok muka dia..rasa macam nak baling dgn taik tau dak..!!!

naseb baik angah boleh kawal emosi ..kalau dak...huh...angah dah agak dah benda nie sejak form 3 lagi...angah tau yg dia x puas hati dekat angah...semua yg angah buat..semua dia x suka....apa yg dia nak sebenarnya...?dia nak angah jadi org bawah dia..?tolong la..hurm.....

..............................................................................................................

sepanjang mingggu nie angah bawak lappy..tpi minggu depan dah exam..so rasanya angah nak hantar balik la kat rumah..tpi x tau lagi....cuma minggu nie emosi angah banyak terganggu sebab...banyak masalah..naseb baik ada jugak org yg nak berbaik ngn angah...huh...sepanjang minngu nie angah tidoq agak lewat sebab tgok filem macam2...naseb bek ada 

IRFAN HAIQAL
MOHAMAD
HASBULLAH
SUHAIMI
SALLEH
SUHAIL
AQILAH

mereka2 nie lah yg buat kehidupan angah kat sekolah nie agak best...walaupun banyak sangat kerja...antaranya kerja KP,kerja BAND,kerja rumah...huh..serius angah penat sgt...dah la latihan band dah berjalan....


kehidupan angah bahagia sekarang walaupun banyak masalah..so angah harap x de sapa yg ganggu na...!!

........................................................................................................
sekian...

Khyril berkata : Jika , ALLAH SWT TIDAK MEMAKBULKAN DOA KAMU , maka , ALLAH SWT TELAH MERANCANG SESUATU YANG LEBIH BAIK BUAT KAMU !


Read more ...

25 Februari 2012

Sekolah ku~penjara~..?

Assalamualaikum...arynie angah nak citer pasal sekolah angah...ntah la..angah rasa bosan ..sebab tulah angah nak menulis...hurm...sekolah.....tempat yg paling best...tpi sekarang nie angah nak citer pasal sekolah angah iaitu....


kalau nak tau ngn lebih lanjut..boleh la tekan link tu..tpi apa yg angah nak citer adalah pasal sekolah...

..............................................................................................................................


nie adalah gambar dri dorm angah tahun 2011...yg depan tu adalah aspuri baru...sja amik gambar time tgh bosan...hehe


nie plak dalam dorm angah ...jugak tahun lepas...bersepah ka..? biarlah..dorm lelaki....dorm budak laki memang camnie..kan..?


nie pon sama gak dalam dorm angah...:P


nie plak gambar aspuri...yg kuning tu..aspuri lama...ada macam2 kejadian pelik yg angah dengar drpd budak perempuan...huhu....


tu plak dataran kecemerlangan...selalu kalau buat roll call kat situ la...


pemandangan time malam....agak menyeramkan...huh...tpi lawa la jgak...betui dak..?


nie plak gambar yg diambil tahun nie...dari dorm angah..tu la keadaan dalam aspura..


nie plak dekat Masjid Al Mustaqim..dekat kolah....


nie plak bangunan baru kat sekolah...siap ada tulis lagi perkataan TUN SYED....hebat kan...?

.................................................................................................................

hurm...angah nak bagi pendapat skit la...bukan apa..sebab ramai budak SOKSEK..selalu anggap sekolah tu sebagai penjara....yerla kan dah sebab duk dalam asrama..lepas tu banyak peraturan plak...bagi angah..peraturan tu benda yg sgt diperlukan utk jdikan kita org berguna..kalau x suka peraturan..baik x payah buat sekolah berasrama penuh...betui dak...?

.......................................................................................................................


kesian kat org tu...rindu sgt2 la tuh..?heheh

............................................................................................................................

sekian..

Khyril berkata : Jangan buat benda yg x elok sebab lambat laun...pasti akan kantoi jugak..!!!!(macam ada pengalamn ja..?)




Read more ...

Geng Kum-Kum

Assalamualaikum..angah akan mengotakan janji angah...heheh..tgok tajuk dia..?..huhu..tajuk pasal kum kum..?

......................................................................................................................

Hari selasa arytu..time tu...cuti..tpi semua pelajar boleh outing....angah pon nak outing la jgak..outing kali nie..pelik skit sebab laki ngn pompuan boleh outing sekali.....so..angah pon outing la..tpi x rancang apa2 pon..lepas tu time nak tunggu bas..mai la sekumpulan budak band form 3...

Kemudian angah pon ikut la geng tu...lepas tu kami pergi SUNWAY CARNIVAL..




pergi situ cadangnya nak tgok wayang...sampai2 ja..terus pergi kat atas..pi beli tiket wayang...kami semua dalam 10 orang ja....

lepas beli tiket..kami terus pi makan...pi makan ramai2..walaupun 3 org je laki...7 orang perempuan...tpi x kisah la...makan2 lepas tu..main TRUTH OR DARE...hahlaha..time main game tu paling best..sebab boleh pekena org lain..hahaha....lepas abih makan..kami terus pergi jalan2..time tu kami berpecah...ada yg pi beli MP3 ....ada yg pi beli seluar track...lepas tu berkumpul dekat POPULAR......lepas tu..terus pergi tgok wayang...

time tgok wayang tu..kami duk satu line...best sgt..nak tau kami tgok citer apa..?kami tgok citer..



SUMPAHAN KUM KUM...huhu..best la jgak citer nie...walaupun takut2...tpi best..yg pling lawak sebab ada sorang minah nie duk kat sebelah angah...tiba2 dia terkejut terus baling pop corn dia kat angah...abis berterabur...huhu..lawak sgt..time tu...haha...lepas abis je citer tu..kami terus pergi semayang...punya la cari tempat nak semayang..akhirnya jumpa jugak..dah la sempit...huhu..lepas tu..kami singgah beberapa tempat...

Lepas tu tgok jam...dah lambat..apa lagi cepat2 kami keluar dri MALL t...jam dah pkul 4.15..lepas tu tunggu dekat pondok bas tpi jalan...


Tunggu punya tunggu..x sampai2...huh..penat gila...jam dah pukul 5...satu bas pon x mai lagi....bila dah 5.30..semua dah jadi gila...sebab nanti sampai sekolah lewat...ada yg nyanyi kuat2...ada yg mundar mandir...punya la takut...last2 kali..ada sorang nie telefon dia punya PAK LONG...lepas tu..pukul 6.15 baru pak long tu mai...lepas tu..cepat2 kami balik sekolah...dah la dlm perjalanan tu jam pulak dah...

Akhir nya kami sampai pukul 6.30...huh...masuk2 ja sekolah...kami terus cepat2 naik atas...angah rasa mcm apa lagi..yer la..mana x takut nya sebab peraturan sekolah mengatakan bahawa outinr kena balik sebelum pukul 6...kami pulak sampai pkul 6.30..huh..serius takut..dah la angah nie pengawas..lagi la takut..


tu la kut citer yg menakutkan...antara yg terlibat ngn peristiwa nie.adalah..

AINNUR HUSNA
ANIS SURAYA
ROSYAIDA IZZATI
FARAH INTAN
ATIKAH NASRI
AMIRAH OTHMAN
SYAFIKAH AZNOR
BADRUL AMIN
SYAZWAN AZMAN..

so...bersempena dgn peristiwa nie..angah pon namakan geng nie sebagai geng KUM-KUM...
hehehe...


...........................................................................................

huhu..angah citer benda nie..sebab angah x mau lupakan pristiwa nie..sebab tahun nie kan tahun last angah duk kat SOKSEK..so..angah nak semua kenangan nie akan angah igt buat selama-lamanya...
nanti dah takda dah..nanti angah x kan outing dah..so nie lah satu-satunya cerita outing yg best..

kepadfa sapa2 yg baca tu..angah x kisah kalau korang nak kata cerita nie best ka dak..sebab bgi angah citer nie best sgt.....

........................................................................................................

Khyril berkata :syok bile tgok "org tu" dah pandai buat blog...hehhehe  :P


Read more ...

24 Februari 2012

Sakit Kepala..

Assalamualaikum....apa khabar...?dah lama angah x update blog kan..?rindu dekat blog angah...hehehehe..okeylah..disebabkan angah dah lama x update..so...angah akan update la...angah nak citer macam2...benda....

..........................................................................................................................

KENDURI RUMAH PAK WAHID...

time ary sabtu arytu..time tu budak2 form 1 ngn form 2 boleh balik..form 3,4 ngn form 5 xboleh balik...sebab ada kem akademik...tpi sebab kem tu bosan sgt...angah pon join la...bst la jugak sebab dapat keluar drpda penjara soksek..hehehe...angah pi ngn geng band..pasaipa angah pi sana..? angah pi sana sebab kena buat persembahan...hurm..first time buat persembahan untuk kenduri kahwin....nak tgok gambar..?


nie lah geng angah..nie sume geng form 5...ada lagi...tpi yg len tu form 4...hehhe..


nie lah dua puteri yg ikut kami....:P

nie plak antara barang haram yg kami bawak..(walaupun ada KP..)





nie plak suasana time kenduri tu...ramai yg datang....



tetiba dia pergi solo pulak depan tu..?


nie plak time iring pengantin..nak tgok pengantin tu x..?

ni dia..


hahaha....pengantin terhebat..?

nie la gambar kontroversi...!!hehehe..

Pak Wahid ataupun Cikgu wahid adalah cikgu angah...dia ajar matapelajaran fizik..dia nie ajak band angah buat persembahan..lepas tu dapat la sikit upah...sebab tu la kami pergi jugak..tpi  yg x bestnya bila ramai geng cikgu2 yg lain datang...lepas tu usya pelik kat kami semua...huh....x best langsung...

Persembahan tu best la jgak..walaupun kena main berpuluh2 lagu.....best gila...

....................................................................................................................

Kem Akademik...

hurm...kem akademik...huh..pada pendapat angah boring gila..sebab kena pergi sekolah..belajar dalam kumpulan....lepas tu...belajar sampai pkul 5...mcm apa gi...

dah belajar subjek yg berat....ADD MATH , BIOLOGI,CHEMISTRY.....huh serius penat kut...nak tgok gambar..?


nie la time tgh "belajar"...hehe..



semua org tgh sibuk study kan..?






nie la..kem akademik..kat dewan besar....

....................................................................................................................

ade lagi citer...tpi sekarang jam dah menunjukkan..masa untuk tidur....huhu...angah drpd balik rumah petang tdi sampai sekarang x..tidur2 lagi...huhu..penat sgt....esok angah akan update lagi..untuk citer benda baru.....
 tapi kan...nasib baik la..budak KRIKET  x balik...so...boleh la angah nak sembang ngn adik angah..!!!siapa..????
nanti korang tau la...
..............................................................................................................................................

Khyril berkata : klu entry seterusnya...
                                  ASSALAMUALAIKUM..KUM...KUM......





Read more ...