30 April 2012

FESTIVAL WIND ORKESTRA SBP 2012



Assalamualikum..dan selamat sejahtera...nampaknya dah sampai dah waktunya utk angah certa pasal Wind orkestra ..!!!!  huhu.....okeylah..first sekali angah nak tunjuk result dulu..nak tau result dia..?

...................................................................................................................................

Division 1

Emas : Sas ,Ssp,Tkc,Sdar,Smach,Smss,Sainsku ,Sesma.

Perak : Seratas ,Mckk.

Gangsa : Smsah ,Star ,Smsd ,Cbn.

Division 2 

Emas : St George, Stj , SOKSEK,Penang Free

Perak : Sakti ,Mozac ,Stf

Gangsa : Semsas. Sytra ,Smart .

Nie la result nya..alhamdulillah..Soksek dapat emas lagi...tiga tahun berturut2...

..................................................................................................................................................

PERSIAPAN : TSB 2012




dua gambar kat atas nie adalah time BAND CAMP yg pertama...



nie plak time latihan dekat Garaj Bas..



dua gambar nie plak..time BAND CAMP yg kedua...kenapa ada dua band camp..?sebab ntah la..



time main untuk persembahan kat sekolah....serius ketaq..walaupun utk budak sekolah ja...

.........................................................................................................................................

PERJALANAN  : SAS

untuk tahun nie..angah kena naik dengan budak permepuan...sebab apa..?sebab bas permepuan banyak kosong...so..togk gambaq dlm bas nie..




stay x de kerja...boleh la angah terbawak dua kalkulator..lepas tu apalagi..terus main la...lepas tu snap gambar...

.....................................................................................................................................................

PERSIAPAN DI SAS




nie lah antara persiapan kami..sepanjang hari jumaat pagi tu..sebab petang dah nak kena main..huhu.

..........................................................................................................................................

SEPANJANG PERSEMBAHAN



nie adalah time sebelum..nak buat persembahan..tgh tunggu giliran...huhu..serius.takut weh..


 

senior yg datang...(ramai gila..walaupun ada yg x kenai.)




time buat persembahan...serius rasa macam dekat FINALE..sebab apa..?sebab ada skrin besar kat tepi tu..by the way..angah rindu time nie..



gambar TUN SYED BAND 2012...!!


gambar TUN SYED BAND 2000-2012

baru angah sedar yg bila kita sekali kita masuk band...selamanya akan jadi budak band...so..samalah jugak ngn angah..

so setakat tu je lah..gambar yg angah boleh tunjuk..gambar2 yg lain..nanti angah tunjuk okeh...?

apa yg angah nak gitau adalah...angah sedih bila teringat semua nie..sebab nie adalah wind orkestra terakhir angah..yg bermaksud...kali lepas nie dah x der dah orkestra utk angah..sedih kan..?

nak buat macam mana..so bagi angah apa yg penting kitaorang dah dapat emas...so..dah tertutup mulut smeua cikgu2 yg dok kutuk kami selama ini..so kepada juniors..cepat2 berlatih lagu baru..supaya korang boleh naik blik division 1....

........................................................................................................................................................

sekian..

Khyril berkata : kredit to...Abg Alif Wajdi, Amirah Othman ,Kak Aisyah..dan yg lain2..utk picture...(tahun nie angah x bawak kamera..)..bye2..























Read more ...

29 April 2012

KOTOR 4.0

Assalamualaikum..dan salam satu MALAYSIA...sebenarnya angah sangat2 nak cerita pasal FESTIVAL WIND ORKESTRA 2012...yang angah masuk baru2 nie..tpi angah rasa angah perlukan masa yg panjang untuk cerita apa yg berlaku..so angah akan update lain kali pasal cerita tu tau..!!So..kepada sesapa yg tertunggu2 tu..tunggu la dulu okey...

........................................................................................................................................................

Kali nie angah nak update pasal benda yg tengah hangat sekarang nie...bukan apa...sebab tiapkali angah tengok berita...mesti akan keluar pasal benda...sebenarnya angah takut nak update benda nie sebab nanti akan dicop sebagai blog politik plak..hurm..tpi angah update jugak lah..sebab ...entahlah...



First sekali angah nak minta maaf kalu ada sesapa yg x suka apa yg angah post nie...angah cuma nak bagitau yg benda2 macam nie lagi banyak merosakkan negara daripada menjadikan negara kita lebih baik...sebab apa angah kata mcm tu..?...sebab angah rasa tujuan benda nie dibuat adalah nak minta supaya lebih bersih pilihanraya nanti..tpi apa yg mereka buat tu bersih ka..?..kalau korang nak tau...jom tgok..


sekali tgok dah macam kat negara org lain dah...







nie la yg dikatakan sebagai BERSIH..?..sangat bersih ...pandai la korang..



kesian Pak Cik nie...mesti dia dah serik nak pergi benda2 macam nie..



nie adalah kereta polis...masyaALLAH...takutnya...hurm..dah la ayah angah pon POLIS jugak....



tgok tu...dah macam hilang akal dah diorang nie..



dah macam nak berperang..tpi dengan rakyat negara sendiri..


,............................................................................................................................................

Kesimpulannya....bagi angah (sekadar pendapat angah)..benda2 macam nie x payah la nak buat...cuba try ingat dekat tuhan tu...fikir2 dulu patut atau tak benda nie dibuat..sebab apa...bila dah jadi macam nie...banyak pihak yg akan tanggung kerugian..dah la bila jadi cmni yg akan tanggung kerugian hanyalah sebelah pihak je...yg sebelah lagi..entahlah...angah tgok kebanyakan yg sertai benda nie adalh org yg datang dri luar KL...lepas tu dok buat mcm KL tu tempat diorang....ish2...kesian kat org2 KL...nak berniaga pon xboleh...sampaikan SOGO pon dah kena tutp....malulah..dekat pelancong...

So..bagi angah..lebih baik kita duk dalam keadaan yg aman....KOTOR atau BERSIH sesuatu negara tu..bergantung kepada pihak yg terajui negara tu...(kalau kotor..panggil pekerja indon tolong bersihkan..)

......................................................................................................................................................

Sekian...

Khyril berkata : apa yg angah post kali nie hanyalah apa yg terbuku dalam diri angah..!!!!

















Read more ...

26 April 2012

Keajaiban yg dibuat manusia~

Assalamualaikum..salam satu Malaysia..apa khabar korang..? sihat..?hurm..kalau sihat tu..alhamdulillah..tpi kalau x sihat tu..korang pergi la hospital tu sendri..yerkk..!!!

...........................................................................................................................................................

Kali nie angah nak bercerita mengenai benda2 pelik yg dibuat oleh manusia sendiri...apakah ia...?Jom kita tengok..yg pertama....BANGUNAN


dah macam sarang kan..?..dengar citer bangunan ini nanti akan dibina dekat TAIWAN...sama2 kita tgok oke..?



nie plak bangunan yg boleh berputar 360*  hebat kan..?rasanya masih dalam perancangan lagi kut..


nie plak bangunan yg lagi pelik..ntah lah..sebab apa..?sebab lantai dekat atas..tpi bumbung plak kat bawah...!!


koleksi buku terbesar di dunia..?..bukanlah..ini adalah bangunan yg dibina menyerupai sebuah buku...kreatif sungguh diorang..!!


nie plak.sangat futuristik...macam bola golf tpi dibesarkan berapa ratus kali ganda...


nie plak menyerupai benda apa tah..?pelik2...angah xtau nak kata apa dah..


bangunan nie menyerupai sebuah piano dan violin...kreatif bukan..?hurm..bagus2..


nie buakn rumah..tpi hanyalah sebuah bangunan yg dipanggil STESEN BAS...pelik kan..?dah macam roller coaster..?

.................................................................................................................................................

seterusnya kategori..JALANRAYA


 

benarkah ada jalan yg mcm nie..?takut gile..!!!


nie plak mcm best je kan..?jalan guna kain ja nak buatnya..?


jalan paling bengkang bengkok..?zig-zag..?


wow..mcm..?apa..ntah..


nie adalah jalanraya yg dilintasi dengan laulan kapal terbang..!!


jalan yg paling ekstrem..?paling cantik..?atau paling merbahaya..?


bahaya nya jalan nie..ya ALLAH..takut kut nak lalu..


dah mcm cacing..rupanya jalnraya hehhe


banyak nye lorong..!!!


jalanraya yg sengaja dibina untuk membunuh org..?entahlah...

.........................................................................................................................................

Sekian sahaja untuk entru kali nie..angah update pon sebab macam x sengaja terupdate..hehehe..oklah...esok lusa angah dah nak kena balik srumah...so..angah nak edit blog la plak..boring asyik design yg sama ja....oklah...byrbye..

sekian..


Khyril berkata : Selamat berjaya kepada semua insan yg di luar sana...




Read more ...

24 April 2012

Blogku Dah Usang~

Assalamualaikum..dan salam satu Malaysia....apa khabar semua..?..sihat dak...?..rindu gila angah nak berBLOGGING..huhu..rasanya dah lama  angah x berblogging....hurm...sebenarnya banyak benda yg nak angah update...sebab dah lama x update..so..banyak yang berlaku dalam hidup angah yg perlu korang tau(...??)

 
 
 .....................................................................................................................................

Kadang2 ramai org tanya angah..."BEST KER BLOG TU?....MCM XDE FUNCTION JA?..."
bagi angah semua tu x penting..sebab blogging nie merupakan satu hobi angah..so kalau sesapa yg nak kata blogging tu xbest..mengarut...angah x kisah langsung..!!


Sebenarnya..dalam diam..angah dah banyak mempengaruhi kawan2 sekolah angah utk..buat blog mereka sendiri...walaupun angah bukan budak SOKSEK yg pertaa buat blog...tpi buat masa sekarang nie..angah la yg paling top...(kononnya)...muahahhaa...


So..kalau sapa2 nak kata..or nak kutuk apa2...try la..sebab angah x kisah langsung...!!!ok..?


............................................................................................................................................


PERAMPAS



 PERAMPAS...hurm..satu perkataan yang sangat pedih buat angah..!!!!...huh...sedih gila bangang...sebab apa..???...angah pernah dituduh sebagai seorang perampas....siapa yg tuduh angah mcm tu..?..adalah...angah x sangka kan...sebab kita sembang ngn budak tu...selalu jalan dgn budak tu..terus kita dituduh sebagai perampas...hurm...TOLONGLAH...kalau angah nak rampas..dah lama angah boleh rampas budak tu....dah la angah dapat tahu daripda org lain...depan angah duk sembang baik ja...bila dekat belakang...mcm HAREM.....serius angah meluat dgn org yg tuduh angah tu....




angah juga pernah tgok org merampas hak angah...!!!..sebenarnya..bukan hak sgt....tpi seriusly...angah sedih..mmg lah benda tu 'bekas' angah..tpi jgn lah nak tunjuk yg dia tu perampas...dah la rampas depan angah...mcm apa gih...serius angah sakit hati tau dak...sebab dia buat macam tu...angah rasa macam hidup angah kosong time pergi sana...nasib baik ada juga benda yg lain yg buat angah happy..huh...penat siot..!!!


...................................................................................................................................


 

nie satu lagi...PERAMPAS....suka2 ja rampas tanah org yg x bersalah...huh..dasar la...nie mula nak mencarut nie..#%#$&^$(...ops..kan dah mencarut...

heheh..

okelah sampai sini ja....lain kali angah update lagi...okeh na..?

............................................................................................................................................

Khyril berkata : Selamat Malam Sayang...

 
Read more ...