24 Ogos 2012

habis raya : raya sakan :P

assalamualaikum korang...apa habaq..?..hahaha.harinie dah tgh malam..tpi angah boleyh la kan...nak update...bukan apa..sebab cuti pon dah nak habis...so...angah po dah nak buat update yg terakhir untuk raya..


penat la raya kali nie...bukan penat apa...penat berjalan....hoohoh..jalan2 sini sana...penat mmg penat..tpi yg syoknya sebaab boleh habiskan duit raya...beli macam2 barang...mmg best...seallu pi shopping dekat psaaraya yg besaq...macam GIANT...MEGAMALL...PACIFIC...mmg best...lepas tu boleh la cuci mata..tgok org ramai..yg melaram pakai baju baru masing2...mmg best..



time2 macam nieh..ramai la org berpusu2 ke shopping kompleks...mmg ramai gila...nak jalan pon..kena berhimpit2..


tgok la betapa ramainya org..mmg sgt2 himpit...sesak terukkk...mmmg berlaga org klu nak jalan...


lepas tuh....peniaga pon buat sale la jugak...banyak yg ada potongan harga...mmg berbaloi...


jalanraya pon semakin sesak..tambah2 untuk yg nak ke ibunegara..seabb cuti dah nak habis..tak gitu..?


banyak kan kereta..?...mmg x syok klu terperangkap dlm jam...mmg angah sangat x suka....

so kesimpulannya..klu untuk org yg nak habiskan duit...tu...angah rasa baik simpan dulu...kalaux pon..simpan separuh je....seabb mana tau nanti bboleh guna??hoho....pastu kalau x mau duk dalam jam...rancang perjalanan anda...sekian...
Read more ...

22 Ogos 2012

raya ketiga : pusing kulim + penang

salam 1 Malaysia..huhu..raya angah masih meriah...hahahaha...kali nie angah beraya kat Kulim plak...pi ziarah sedara mara kat kulim....gambar??..x upload lgi larh..x larat huhuhu...tpi kali nie angah nak citer je angah pi mana..


kebanyakan sepupu angah belah mak...ada kat daerah kulim....so..semuanya sekitar2 sini je...beza pulak ngn abah...abah angah plak..sekitar jitra..Alor star....so..kedua2nya x jauh sgt..dekat ja...hohoho....so..bila nak balik JITRA tuh..rasa macam balik kampung la kan..?



KULIM plak...sedara mara ada kat MERBAU PULAS.....SIDAM......dan ada jugak yg terlebih sempadan...contoh macam dekat KEPALA BATAS....so..mmg angah puas la pusing2...hahah...makan bihun la...makan kueh..yg paling best minum ayaq yg sama saja tiap kali pi raya..hahha...lawak pon ada gak...

tpi kalu tgok akn sekarang nie banyak org melayu dah jadi kaya kan?...bukan apa..sebab kalau tgok tiap2 rumah mesti nak decorate something dlm rumah depa....so..itu bermakna depa dah kaya..x gitu..?
lagipun kerajaan kan dah bagi bantuan..?...so mungkin sebab tu org melayu dah kaya...(padahal kaum len pon dapat gak)



kuih nie lah yg paling angah suka....hahah...apa nama dia..?...SAMPRIT....setiap tahun..mak sedara anagh akan buat satu balang..khas untuk angah ja....hahah..mmg feberet angah la kuih nie....hohohohso..rumah sapa yg ada kuih nie jaga2...sebab nanti angah yg akan makan sampai habis...hohohohoh


nie pon sama gak..tpi x leh lawan ngn SAMPRIT tu...apa nama kuih nie..?
ALMOND'S LONDON...macam kuih kat london..padahal buat kat MALAYSIA je...hohohoh..
x larat dah nak tulis apa..?...so..angah rasa sampai sini je lah....sebab nanti angah nak update pasal raya ke 4 pulak...hohohoho..nak tau apa jadi..?...nanti angah story lain...okeh la...bye2..

sekian...
Read more ...

21 Ogos 2012

raya kedua : perut ngn poket dah penuh

salam...apa khabr korang..?..kali nie angah updat time pagi2..leaps baru banugn tidor..terus bukak lappy..dan tulis...hahaha...gambar2  pon dah diupload..so senang la kerja....semalam angah pergi hospital dulu..tgok pakcik angah yg sakit..tpi dah boleh keluar dah....lepas tu terus balik kampung...best2..jumpa sepupu...sepapat...tpi x ambik gambar diorang la plak..


nie gambar angah ngn kakak angah..huhu..kawan2 kakak angah semua jeles tgok gambar nie..hahaha..lawak sangat...dgn kakak sendiri lar...hahah...mcm pasangan kan..?


dekat kedai KFC..makan2 lepas penat beraya..terus pergi KFC hahaha....penat tu mmg penat tpi yg best tu..beraya sakan..mmg x puas lagi...hahahah


adik angah..tgok tangan dia..?..penuh dgn inai...dah macam nak kawin dah kan..?



my family..huhuhu...angah yg amik gambar nya...sebab tu x de dalam pic..huhu..makan KFC punya la banyak....tpi x pa sebab guna duit raya...x kisah langsung...huhuhuh


nie awat plak.nie..?..hahaha..dalam KFC mmg sejuk..dah la time tu hujan..sapa yg x menggigil..?hahah


saja snap gambar dlm bilik hahaha....mcm org gila la plak..?

best kan raya tahun nie..?..tpi bila pikiaq balik...raya tu mmg best..tpi kena pandai kontrol la jugak..sebab dah sebulan kita kontrol diri..takkan dah x dapat kontrol dah..?....tpi rasanya bulan posa pon xkontrol sebab time nak bukak posa tu..makanannya..ya ampun..punya la banyak...hahah

oklah sampai sini je...korang tgok la gambar nie puas2...

Read more ...

20 Ogos 2012

next update : raya kedua!!

salam salam salam..apa khabar?..apa cer korang time raya kedua..?hahah..dlm FB duk sibuk org ramai duk update pasal raya kedua..angah plak..esok kut bru nak tulis pasal raya kedua...pasaipa..?..sebab malam nie...angah x larat skit...gambaq pon dlm kamera lgi...malas nak upload..huahuahua

raya kedua angah balik alor star..so angah tgok macam2 ragam manusia...angah singgah kat RnR Gurun..so angah tgok ada jgak org Cina ngn India kat situ..huh..?...apa yg depa buat.?...raya jugak ka..?huhuhu...

satu lagi angah tgok dalam berita pasal KL dah ditakluk ole org asing....hahah...kesian kan..?....mmg ada rasional dia jugak..sebab dah org melayu balik kampung masing2..so yg tinggal hanyalah org asing..ngn org bukan melayu je la...hahaha...tgok kat KLCC pon dah macam kat negara lain...huhu..mmg kesian..

dekat lebuhraya tadi pon ramai org gak....tgok semua kereta berpusu2 ke utara...haha..nak wat apa..?entahlah....dah penat...esok nak bangun awal..pastu angah update pasal raya...kali nie.angah hanya nak citer skit2 je....

oklah bye....2
Read more ...

19 Ogos 2012

Raya Pertama : sederhana +meriah

Assalamualaikum...huhu...baru beberapa minit lepas post..dah update lain...bukan la....tdi gambar x edit lgi..sebab tu x update lagi...tpi sekarang dah edit dah...huhu..lawa dah...nak tgok...boleh ja..tgok la kat bawah nie...gambar yg diambil oleh kakak angah..dan angah jugak..!!


my handsome father and my lovely mother..huhu...pagi2 dah mintak ampun ..maaf..pagi tadi angah bangun awal...bangun2 ja..x da sapa bangun lagi...lepas tu angah tgok tv dulu..lepas tu..yg lain2 baru bangun....lepas tu angah bersiap2 nak pergi solat sunat aidilfitri..dekat surau taman angah tu...best2..walaupun khutbah dia lama sangat..sampai angah nak terberak jadinya..(betui2..)..tpi angah tahan jugak....


lepas tu terus snap gambar..huahuahua...nie la baju raya angah tahun nie..macam nie ja...x la glamour sangat..cuma seluar tu sgt mahal....RM59.90..x pernah angah beli seluar yg mahal macam tu...huhu..tpi parents angah ttap nak beli jugak...sebenarnya..angah ada satu lagi baju raya...kaler emas....tapi yg tu raya kedua..so nanti angah tunjuk pulak...sekarang nie hanya untuk raya pertama ja...


me and my adeks2...haha....gedik2 belaka...suka2 kan..?...best..ambik gambar time raya..duk posing abis...huahua..tiba2 rasa macam artis la plak..?..tpi artis lagi hebat norh?..


nie la kapel angah...cantik dak..?...huhu..dia sanggup mai rumah..semata2 nak jumpa angah..bukanlah..mana la dia nak mai..nie kakak angah la..suka tgok dia..?..apa la korang...dia nie satu2 nya kakak angah..haha...cantik?...biasa2 ja...kalau kakak cantik..adik dia..?...hensem..?..huarghh


nie adik angah...buat tanda macam dr rozmey...hahahah..lawak sgt..


tgok tu...x abis2 duk snap gambar ja....mmg la..dah mmg org perempuan mmg suka snap gambar..?


geng perempuan anak pak Hassan..hahah...yg laki ..?..bukannya geng...sebab sorang je..huhu

raya pertama nie..angah x pergi jauh2 sangat pon...cuma balik kampung dekat Merbau Pulas ja....leaps tu..pusing satu kampung...dapat la skit duit raya..hahahhahah..esok nak pergi kutip lagi..harapannya supaya dapat lah tambah duit untuk pergi jalan2 ngn kawan2..hahaha...

duit raya kalau banyak sangat pon buat apa..?...beli macam2..membazir la pulak..hohoho..bila dah membazir..setan2 tu seronok la...sebab kawan dia dah bertambah...?haha..penat la plak berceloteh..huhu...(padahal guna tangan je pown)

oklah sampai sini je....nanti angah update lagi untuk esok....sebab post nie untuk  raya pertama..:D

sekian....








Read more ...

hari raya : lebaran yg dinanti..

assalamualikum..apa khabar..?..selamt hari raya angah ucapkan kepada semua warga blog...huhu..riuh rendah sungguh..huhu..macam mana dgn hari raya korang..?hapenning x..?...angah punya raya best sangat cuma...hari nie angah x dapat beraya dgn lebih lama..sebab parent angah kkerja..so kena balik awal....kalau dak..sampai ke malam..duk beraya lagi...huhu..syok2...tahun nie raya kedua baru balik alor star...tahun lepas x balik pon..huhu...so tahun nie merasa jugak la..naik lebuhraya...huhu...balik kampung...

teringat la pulak time dulu2...dulu angah tinggal kat perak...so bile time nak raya..mesti akan balik kg...so..time perjalanan tu best sgt....tgok kereta yg banyak...kadang2 takut la jugak kemalangan..huhu..tpi alhamdulillah..x pernah lagi kemalangan....sekarang pulak..jarak kampung ngn rumah tok wan..dekat sgt....15 minit pon dah sampai....x sempat nak pejam mata..tiba2 dah sampai...huhu apa dia..?..

pasal raya pulak angah tgok tahun nie macam x best..kakak angah kata pagi tadi dia rasa macam x raya pon....haha...macam masih bulan posa...tpi hakikatnya harinie dah raya...so kena lah terima...tpi x pa..tahun depan ada lagi..kalau sempat..huhu....so...dah lepas dah raya untuk tahun nie..so apa pulak tema raya korang tahun depan..?....huhu...nak tgok tema raya angah tahun nie..?...tngggu..nanti angah update....leaps tu korang boleh la tgok puas2...hohoho

do..korang nantikan update angah yg nanti yer....tpi bgi sapa yg baca..tpi belum follow tu..tolong la follow..bukan apa...kadang2 follow mengfolllow tu akan mengeratkan ukhwah antara kita...dak gitu..?bila ukhwah terjalin maka apa2 yg kita lakukan akan terus diberkati...hebat la pulak angah nie..?

so sekian saja dripada angah...angah harap apa yg angah nak sampaikan nie.korang boleh paham dgn setulus hati..sebab apa yg angah tgh merapu nie kadang2 ada maknanya...so..jgn buat2 x paham pulak..?


Read more ...

18 Ogos 2012

persiapan RAYA : penat derr

salam...so bila dah active nie..angah jadi mcm excited terlebih...hohohoh...excited pasal RAYA....huhu..raya noie angah ingat nak slowdown skit..tpi rupanya lagi hebat dripda dulu2..huhu...tahun nie angah beraya dgn dua baju melayu..satu seluar jeans...


hebat kan..?....huhu..seluar jenas tu kaler putih..baju melayu tu kaler merun ngn emas....boleh bayang dah macam mana hari raya nanti ....lepas tu angah jugak beli beg sandang levi's..


so..tahun nie angah update skit....ikut perkembangan semasa..huahuahua...x larat ...kasut plak mcm besa ja......cuma persiapan rumah yg penat tuh..nak kena kemas lantai...vacuum habuk..penat der...

nie plak time malam2...x pi terawih sebab ikut family pi beli barang..


muka dah penat...huhu..beli bunga la plak....haha..mcm2 bunga ada...penat tu mmg penat..tpi best..sebab ramai org..semua tgh spirit nak raya...


nie plak.time nak tggu buka posa... nasi kat depan tu lagi skit je nak masuk mulut..


 

lauk2...penat kut lepas makan...air plak..sorang dua..punya banyak kan..? mmg best...so angah tak kisah la kalau raya tahun nie dapat duit raya banyak ke dak..sebab duit raya x penting yg penting keihlasan kita time nak beraya tu...raya hanya setahun sekali...so...mana lah tau kalau tahun depan dah x sempat...so..raya puas2 lah tahun nie....so pendapat angah yg  tahun nie nak slowdown..dah x da.....

raya puas2....tema raya angah tahun nie...


sekian...



Read more ...

NewBorn : org baru blog baru

Assalamualaikum..update kali nie adalah untuk bagitau pasal blog angah nie dah diactive kan balik....kenapa?...sebab angah rasa perlunya angah untuk tulis..kalau x....huh...habislah...sebab berblogging nie adlah salah satu hobi angah..so..kalau angah x berblogging..angah nak buat apa..?...lagipun raya kan nak dekat...so x boleh ke...angah nak update pasal raya..?


lagi satu..angah rasa x perlu org lain atur apa yg angah perlu buat...sebab angah rasa hidup angah yg aturkan adalah angah sendiri.....sedangkan hidup korang pon korang yg atur...?...ini plak hidup angah....mesti korang x paham kan...?...nanti lah angah citer...sekarang nie angha nak bersipa2..untuk raya..!!!


sekian...

khyril berkata : baju raya DIA kaler apa ha..?

Read more ...