16 Disember 2012

Dah 5 Tahun Dah~

Dah 5 Tahun kita berkenalan,aku rasa sayang sangat2...nanti kita x boleh macam dulu dah...
Midd Valley,Alamanda,Queensbay,Kuantan Mall,Nilai 3...tpi lepas nie?
kadang2 sampai lewat malam...tapi dah hujung 2012...kita dah x bersama dah...


Dah 5 tahun kita bersama...kadang2..kita akan burn kelas....lepas tu kita sama2 keluar sekolah...kdang2 sampai malam...lepas tu singgah kat kedai makan...
best sgt...bila lagi kita boleh bersama 2..macam time tu?Tahun 2011 kita main bowling...pastu tgok wayang..
tapi sekarang? .....nanti...?


Dah 5 tahun kita berkawan..kadang2 persembahan kat sekolah...kadang2 persembahan kat luar..
macam2 kejayaan kita dapat.....kalau ingat balik semua tu...mesti mengalir air mata..
dulu..kita adalah junior....sekarang senior....masa depan?...

Dah 5 tahun kita sama2 bermain muzik...yang menyatukan kita....kalau bukan sebab muzik..mungkin kita...
x kenal..kan? Event pertama..kawad merdeka....kita pusing BUKIT MERTAJAM....event last?...orkestra?...perjalanan sudah pun selesai...baru je lagi...

Dah 5 tahun kita bersama...tiap kali habis perform utk WO.....selalu rasa sedih..sebab tgok senior nanges..
maybe sebab last WO for them...tahun nie...kita pulak nanges..sebab last wind o utk kita plak...setiap latihan
guaru senda,semuanya selesai disini...sekarang masa utk tinggalkan apa yg disayangi...
5 tahun bersama...lepas tu berpisah...


Dah 5 tahun kita kenal...setiap tahun mesti ada peristiwa menarik....time 2008...kes Teacher Izan..Time 2009...kes instrument hilang...Time 2010 jatuh divisyen....Time 2011 misteri week...Time 2012..
cikgu suhaime xda...kadang2 kita dicemuh...dihina...dikutuk...tapi kita cekal..
Walaupun Finale xtercapai...tapi kepuasan diterima..

Dah 5 tahun kita bersahabat...kalau dulu batch kita ramai....sekarang tinggal 6 ja...tapi kita berjaya...berjaya kekalkan emas....5tahun...3 Emas...1 Perak...1Gangsa...Ascentium..
Salute To Search....Lotr...Gemilang....Permaidani....Jauh2...Malaguena...
lagu2 kita...kata org.."Only Music can builds the melody."
Sekarang...selalu tgok junior berlatih..teringin nak join....tpi dah lewat...dah sampai masanya...


Dah 5 tahun kita sama2 kenal,bermain,berkawan,...sekarang dah tiba masa perpisahan...pengalaman manis..
pengalaman pahit...FWO...marching....jamuan..annual dinner..semuanya dah berakhir..
tiada lagi perasaan gemuruh ketia atas pentas....tiada lagi gerakan istimewa ketika formation....
yang ada hanyalah gambar...video....



Engkaulah...TUN SYED BAND....

created by :khairil

2 ulasan:

  1. jadikanye sebagai kenangan terinadah..

    hye jom join segmen saya

    http://sukahatimimey.blogspot.com/2012/12/1st-segmen-tambah-follower-by-cik-mimey.html

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.