22 Disember 2012

Everything is nothing.

Assalamualaikum dan selamat malam.erm,berkenaan hati yg dah sakit ni.Angah just rasa kosong sgt2.Bukan apa cuma xpercaya yg akhirnya dah jadi pun.



Sungguh tak percaya,angah dah lepaskan dia,huh,sat gila,dengan waktu yg lama angah pendam,dan post tu dah buat angah tenang,and angah dah tahu apa yg angah patut buat!Dari dulu lagi angah rasa yg angah x patut diamkan benda ni.angah x tau.Bila dia xda kadang2 angah rasa sunyi.

Dekat Soksek dulu pun,angah sunyi,tapi apa yg angah buat? Angah sibukkan diri,x terlalu pikirkan dia,apa yg angah pikir adalah apa yg angah nak buat time tu ja.And now,angah dah realise yg angah patut lupakan dia,lupakan hubungan tu,macam mana yg dia dah buat.


Macam angah x tau pasal agama sgt kan?Angah tau,angah bukanlah yg jenis keagamaan sgt,even family angah pun x la macam tu pun,tpi yg pasti angah masih berpegang pada agama,angah tau adab2,hukum hakam dalam agama,cuma angah agak menyesal,bila ada org tu kata kat angah macam2,walaupun dia lebih tau segala2nya.Tapi x perlulah sampai kata macam tu,mmg xda sapa perasan,sebab dia x mention sapa2,tapi siapa yg makan cili,dia yang terasa pedasnya.

So,x payah la nak makan cili ke,apa ke,yg penting angah kena percaya diri sendiri,sebab dah x da sapa kut yg boleh percaya kat angah.Even kawan baik sendiri pun boleh ambush angah hanya disebabkan post dlm FB yg angah tuju dekat junior2 band.So,rasanya kepercayaan terhadap angah oleh org lain dah takda.


Kepercayaa,suatu benda yg apayah angah nak dapat,daripada organisasi yg angah masuk sekalipun,daripada family sendiri? Mungkin,x da sapa tau.Tapi apa yg angah perlu yakin ,percaya kat diri sendiri,x perlu percaya kat org lain.Gud idea?

Tak tau la apa yg jadi.Rasanya bala yg jadi kat angah sejak duk kt SOKSEK,masih x abis2 lagi.Atau pun dia masih lgi nak kacau angah sejak kes arytu?entah la,even sekarang pun angah dah block dia ngn kawan baik dia.Tapi yg tu citer lain.X sama ngn citer ni.


So rasanya angah x payah la nak bercintan-cintun,tambah2 yg sekarang ni bukannya cinta sebenar pun,cinta monyet ye la kut?So angah nak tutupka hati utk terima sapa2 atau pun nak cari sapa2 sebagai kekasih.Lagipun amcam boleh kekal?Macam2 angah belajar bila angah tgok quotes yg angah buat sendiri tu,haha,belajar dri diri sendiri? biaqlah.

So,kalau nak berkwan boleh ja.Angah x kisah langsung,sapa2 nak kawan...kawan je...tapi tak mau yg hipokrit,yg x mau jadi diri sendiri,berlakon jadi org lain.Okey?Dah la tu,rasanya angah perlu minta maaf dekat org tu sebab dah buat dia terasa sgt2,angah mintak maaf dari atas rambut sampai hujung kaki,halalkan makan minum,kalau terlanjur kata ka apa ka,angah mintak halal.

Kalau dia nak mintak maaf,x payah la,sebab angah memang dah maafkan pun.


5 ulasan:

  1. hai..
    jadi seorang yang kuat hati dan yakin pada diri..
    jika dia yang terbaik sebenarnya ada lagi yang terbaik...
    bila kita ikat dia kuat-2 lepas itu dia pergi jua,,jangan sesali...
    mungkin satu hari dia akan kembali dan juga mungkin satu hari nanti dia tidak akan kembali lagi...
    bila die kembali,, dia sebenarnya adalah milik kita,, tapi jika dia terus pergi dan menghilang jangan mencari bayangnya,, biarkan ia terus pergi.. kerna itu yang terbaik buat dia dan anda..

    maaf...

    new follower :)

    BalasPadam
  2. betul2 thanks,penat la asyik pikir pasal benda yg x mungkin berhasil,thanks for the advice!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh sama2...
      simple advice.. x pndai sangat..
      dunia ni mcm2 ragam,, dan mcam2 perasaan..
      berfikir pada yang x sudi,, sama juga kita biarkan hati makin disakitii...
      hadapi dengan senyuman.. :)
      ada yang pernah hadapi,, dan ada yang x pernah hadapi..
      satu pengalaman kan..

      Padam
    2. x pa,kita sebagai manusia kenalah saling tolong menolong,tak gitu?

      tapi semua ni dah ajar angah supaya jgn terlalu percaya pada seseorang.

      Padam
    3. okei..
      ita kena tlg mnolong..betul sesangat..
      percaya tu letak lah pada tempat yg kedua..
      kerana kepercayaan..merana hati bertahun2..mcm tuju dkt diri sndri pulak.. hihi...

      betul lah,,
      kdg2 bile kite percya dkt sesorg tu.. lain pulak jadinye..
      bile x percaya... payah pulak..
      sebab kita x thu menilai hati seseorg.. hati ni boleh berubah2 kan ...
      :)

      Padam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.