12 Disember 2012

MONA! OH MONA! bahagian 2

Assalamualaikum..x sangka..ramai lagi yg tak tau pasal citer nie..bukan apa...sebab kemisterian dia membuatkan semua org tertanya2...


Mona Fendi a.k.a Maznah Ismail adalah seorang penyanyi..x percaya?dia mmg ada album nak tgok?


ni album dia...dia dijatuhi hukuman gantung pada tahun 2001 setelah disabitkan kesalahan atas membunuh ahli politik secara kejam...
Seorang bomoh kejam dan seorang artis...pernah ingin menyanyi dalam mahkamah semata2 nak buktikan dia adalah artis...MONA FENDI dan suaminya dikatakan handal dalam mem"buat"..hanya melalui pandangan mata sahaja..

Selalu org berpesan jangan tenung mata mereka,kalau mereka tenung,jangan  pandang balik.Banyak peristiwa aneh berlaku ketika perbicaraan dijalankan.Ada yang sakit perut,kereta rosak,sampailah peguambela dimasukkan ke hospital..seram...

MONA FANDEY

Macam mana dia boleh dapat nama tu? rasanya mungkin gabungan nama dia dan suaminya..MONA tu mungkin nama mesra dia...suami dia nama MOHD AFFANDI ABD RAHMAN..dia ada album yg bertajuk DIANA 1...org kata album dia meletup lepas kes ni la....baru org nak tau apa yg sebenarnya...

Mona jugak pernah gemparkan MALAYSIA sebelum kes ni berlaku,dia adalah artis Malaysia pertama yg membeli sebuah pulau dekat Thailand.Kaya kan?Dia jugak dikatakan mempunyai 5 buah BMW..


Boleh lagi senyum? menakutkan...sangat2...kalau selalu tengok boleh jadik seram...x boleh tidur....

Kes ni yg pada mulanya dijangka hanya 1 bulan boleh selesai,jadi 9 bulan...lama la pulak...pasaipa?..entahla..Wajah mereka tenang saja,ketika perbicaraan pertama,riak muka yg selamba dek.Tapi tu baru pertuduhan,belum lagi disahkan bersalah atau tak...

Thats all for bahagian kedua.

Tak mau citer lebih2 untuk setiap bahagian,menakutkan.

*ingat ALLAH S.W.T...


4 ulasan:

  1. pernah jugak dengar yang diorang boleh pukau guna mata..hee..menakutkan..

    BalasPadam
  2. hai, dari group kelab blogger, x dapat nak balas komen kamu disana,sbb fb kne block dari like n comment.
    pape pown, saya da follow awak :)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.