23 Disember 2012

Review Film : Swing Girl


Filem ni best,sebab macam2 event yg x disangka,first time angah tgok filem ni time form 1 kut,time kelas bahasa jepun.Angah dah la budak band,so bohong la kalau angah x suka.Lagi sekali angah tgok time lepas PMR.Angah ajak2 budak band batch angah join sekali.


Cerita mengenai sekumpulan budak pompuan yg tgh menjalani kelas tahanan time cuti musim panas.Mereka semua boring,lepas tu,ada plak perlawanan besbol,so bebudak band sekolah tu kena bua persembahan,tapi masalahnya,makanan tengahhari lambat datang,so mereka yg kena kelas tahanan ni,kenalah hantar!!


Dalam perjalanan nak hantar tu,mereka terjatuh dalam sawah,habis terburai makanan tu.Pastu depa pun hantar la.bila budak band makan,ada satu x cukup,mereka yg makan,kononnya budak band x perasan.

Pastu makanan tu rosak,so semua budak band muntah2 cirit,so mereka yg kena ganti,,,panjang citer dia,...dan akhirnya mereka berjaya jadi pemuzik yg berjaya!




angah suka tgok sebab filem ni dia gunakan unsur muzik,dengan sarat dengan komedi.Lagipun unsur lain2 tak terlalu menonjol.Cerita mengenai sekolah.Mengenai pelajar,so secara serius nya angah katakan,rugi kalau x tgo citer ni,tambah2 kalau dia budak band,sebab ada latihan2 yg penting dalam ni.


So,tgok lah citer ni.

2 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.