7 Disember 2012

Sungguh Tak Disangka~ngee~

Assalamualaikum...hurm..sedih bila teringat balik semuanya..yer...everything..dah macam2 angah lalui...

Daripada dulunya angah ada kawan yg rapat..time darjah 2...lepas tu..sebab ayah angah polis...kena pindah...so terus lost conctact...lepas tu...bila dah tinggal kat situ..dah dapat kawan...tiba2  kena pindah pulak dah...


kawan yang sama2 pergi mengaji..kawan yang sama2 keluar makan time pasar rabu..kawan yang sama2 pergi sekolah naik basikal...berpisah macam tu je...
Teringat lagi..time hari nak pindah tu...dia sanggup datang kat rumah angah....tapi dia tak boleh ikut...sedih sangat...kawan....

Lepas dah pindah tu..ingat ke boleh nak lupakan..rupanya x..kalau dulu maybe sebab angah kecik lagi..tpi time ni..angah dah sedar dah....betapa bernilainya KAWAN...


Pindah tempat baru....first2 rasa sunyi..sebab tak da kawan...pastu mula dapat kawan...bila dah rapat....selalu buat study group sama2....kadang2 jalan sama2 pusing Taman..rasanya lepastu angah takkan berpisah dah..sebab kali ni duduk kat rumah sendiri..kalau selama ni duduk kat Berek Polis...so rasa macam "ya..aku akan dapat kekal..."

Rupanya...angah dapat asrama...


Bila duk asrama...mula rasa lain...yer la selama nie x pernah duduk kat asrama...kalau jauh daripada family pun time pi kem or mana-mana...tapi tiba2 dah nak kena berpisah lagi dgn kawan...

Bila duk asrama..kena pandai cari kawan..macam2 angah belajar time nie...mungkin sebab 5 tahun duk kat asrama...jumlah tahun yang banyak untuk angah paham erti Kawan yg sebenar...

Akhirnya..kena berpisah sekali lagi...


Bila dah habis sekolah..its mean that i have to leave my friends....kawan yg selama nie ajar angah tentang rasa berkawan...yg selama ni tau baik buruknya angah...

...........................................................................................................................................................................................................................

Penat kan,asyik2 menangis?

bukan apa...dah banyak kali berkawan..baru kita sedar yang mana yg sesuai..yang mana dikatakan rakan dunia dan akhirat..walaupun benda tu hanyalah cakap orang ja...tpi rasanya angah dah kenal sapa kawan2 angah yang sebenar....


Dengan adanya Facebook..angah dapat berhubung balik dengan kawan2 angah...cuma kawan angah time kecil tu je yg tak jumpa lagi...maybe...tak da jodoh lagi...bukan apa..sedih bila kenang.....angah ngn dia selalu dulu main sama2...

So..angah rasa macam angah dah banyak buat salah kat kawan2 angah...serius..angah sedih..tapi kawan2 angah semua janganlah sedih yer?

*Thanks sebab sudi baca jugak....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.