19 Disember 2012

Syukur Alhamdulillah...

Assalamualaikum dan selamat malam...apa khabar korang? Hari ni riuh rendah,semua org asyik cakap pasal PMR ja? Kenapa eh?haha..zaman angah dulu dah berlalu,x sangka cepat sgt berlalu,teringat lagi time angah amik result,angah dapat 8A....seronok sgt...tapi angah bukan nak citer pasal tu,angah nak citer pasal masjid yg cantik yg ada kat Malaysia....jom tgok..


No 1.

Masjid Kristal...huh..dari jauh dah nampak cantik,walaupun bukannya kristal betul pun...tapi nampak hebat sangat...syok kalau dapat pi sana,kat Terengganu.

No 2.


Masjid Ubudiah,yg terletak di Kuala Kangsar.Cantik,sebab kubah bewarna emas,dari jauh nampak macam istana dlm citer ALADIN..betui ka?cantik la jugak..

No 3.

Masjid Negara,yg terletak di KUALA LUMPUR.Masjid yg cantik,dengan kubah yg seperti payung.Cun,lawa la jugak..dalam yg luas.Best kalau dpat masuk.

No 4.


Massjid Sallahudin kut? haha..cantik,dengan kubah yg besar giler!! biru putih kaler dia,tiru polis eh?haha..

No 5.


Masjid Putra,Putrajaya...cantik,dengan senibina yg unik.Dengan berlatar belakang kan bangunan kerajaan,cantik.tasik yg permai.Kalau pi memang best sgt2.


Wow,cantik kan? Walau apa pun,tak kisah la kalau masjid tu cantik ke buruk ke,yg sangat2 penting adalah kita kena solat.Solat tu tiang agama!!..kalau masjid dah banyak2 kat Malaysia ni,tapi x da sapa yg penuhkan,tak payah la kan? So jom,kita ramai2 kan org ke masjid.Kalau kita duduk dalam masjid pun dah dapat pahala tau?

Thats all for tonight. (Ada org tu suka org yg ada agama.)

2 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.