24 Januari 2012

Ceritera Aku..

Assallamualaikum..apa khabar..?hurm..sebenarnya..angah x mau pun update blog...tpi sebab ada orang yg suruh update...so angah pun update la...nak citer benda apa..?hurm....oklah..angah citer la apa yg terlintas dlm kepala...

....................................................................................................................

Sekolah

Dalam hidup angah..angah banyak pindah sekolah....sebab parent angah kerja polis...so..kena la ikut dia...kalau dulu..time angah kecik sampai darjah dua..angah sekolah dekat perak..KUALA KANGSAR...tau ke sekolah tu...sat..angah nak tunjuk gambar..

Sultan Idris Primary School

dekat sekolah nie..macam2 jadi...tpi angah bru je darjah1 ngn 2...apa yg angah masih igt adalah..time angah menang pertandingan melukis..


kira..angah nie pandailah melukis..tpi..dulu la....time angah menang tu..paling lawak sebab....time dia umum NAMA pemenang...dia umum nama ARIL...time tu..angah tak reti tulis nama angah sendiri...lepas tu angah tulis la ARIL...tpi...angah lupa la plak..nama tu...so..angah buat tak tau plak..last2 sekali..bru angah perasan...malu la jgak..sebab nama sendiri boleh lupa..hahha..lawak sgt....tpi sayang nya..angah ada sorang kawan baik kat sekolah tu...rumah dia pon dekat ngn rumah angah....dekat BEREK POLIS..


macam nie lah rumah angah time dekat Kuala Kangsar dulu...nama kawan baik angah tu AZFAR..angah baik sangat ngn dia...bapak dia polis jugak...petang2 angah selalu main ngn dia....tpi..dah takdir angah untuk pindah ke tempat lain...huh...bru nak membesar kat situ..tiba2 dah kena pindah....so..lepas tu time angah darjah 2..angah pindah pulak ke BERUAS..


bermulalah satu episod baru dalam hidup angah...angah belajar kat tempat baru...first2 tu..rasa x best..sebab kena cri kawan lain...ntah la...tpi angah masih duk kat berek polis...huh..tpi akhirnya angah sedar yg tempat nie best jugak...kat sini angah jumpa kawan2 angah..iaitu..

Putera Shasz Jazlan Ahmad

Jazlan...seorang kawan yg baik..angah baik ngn dia...kami satu kepala..syok kawan ngn dia..sekarang dia tgh study dekat SASER..


nie plak..FATIN,AYUNI,LIYANA  ngn NASUHA...

kami semua kawan baik....selalu lepak sama2 kat taman permainan nie...selalu kalau hari rabu..ada pekan rabu..so..kami akan ronda..seluruh pasar malam tu..best sgt..lepas tu men kat sini...tpi tu semua time angah darjah2 samapai angah darjah 5..sebab lepas tu..angah pindah...pindah jauh2 sangat....lepastu naseb bek ada FACEBOOK kalau x lost cantact la....huh..serius angah rasa sedey lepas pindah dri beruas...huh...lepas tu angah dah x pernah jumpa diorang dah..

sedeyh..

lepas tu..time angah darjah5..bulan 8...angah pindah ke KULIM...angah duk kat KULIM sampai la sekarang..angah duk dekat TAMAN DESA AMAN..


time angah darjah 5..angah sekolah dekat SEKOLAH KEBANGSAAN SUNGAI KARANGAN..


time kat sekolah nie best sgt..sebab angah dapat pengalan yg terbaikk..angha masuk sekolah tu time darjah 5..bulan 8...time tu..angah sorang je pelik sebab pakai bju pengawas sekolah lain..besa la..time tu nak abis tahun dah..malas nak beli bju lain..naseb bek sekolah tu phm....tpi yg pling best sebab ada la sorang pompuan nie..dia nie cantik la jgak....semua org minat kat dia...angah pon tertanya2 jgak la...pasaipa org minat kat dia...owh..dia cantik rupanya...tiba2...ada kawan angah bagitau yg pompuan tu minta biodata angah...pasaipa pulak nie..?lepas tu angah bgi la...lepas drpd arytu..angah ngn budak tu terus berUTUS surat...daipada bulan 8 sampai la abih tahun..syok sangat sebab ramai yg jeles ngn angah..sebab baru mai sekolah tu..dah dapat awek lawa...hahaha...lawak gila....yg tu paling best..tpi bila time angah darjah 6..pompuan tu dah pindah...huh..sedeyh sgt..


bila naik jer darjah 6...angah dapat jadik pengawas kat sekolah tu..best sgt..tpi yg peliknya ketua pengawas depa x bagitau..tiba2 bila angah pergi tgok kat dalam bilik pengawas..yg jadik ketua pengawas..adalah...angah..syok gila..sebab x sangka dapat jadi ketua pengawas a.k.a ketua murid....syok gila sebab rasa macam sekolah nie...angah yg punya..padahal jadi ketua pengawas sek.rendah ja pon....

kenangan manis tu...tpi ada yg jeles sebab depa rasa angah x layak jadi ketua pengawas....nak tau apa yg angah rasa...angah x kesah la..sebab yg pilih angah bukannya parent angah..tpi para pentadbir sekolah...huh...

apa yg pling best lgi bila angah dapat 5A dalam UPSR...huh..serius best gila...sebab angah dapat straight a...huh...lepas tu...angah dapat tawaran ke sebuah sekolah yg angah x tau ada kat mana...


nie la sekolah tu..angah dapat SBP...dalam banyak2 yang dapat 5A tu..angah sorang je yg dapat SBP..dah la angah sorang je yg sekolah dekat negeri lain..huh..serius angah rasa bangga....hehehe...bangga sangat 2..

so..lepas nie korang nak tau citer pasal sekolah nie ka..? rasanya tunggu dulu..sebab...sangah masih sekolah nie lagi..nanti kalau angah dah keluar bru angah citer ok..?..


..................................................................................................................

panjang dak angah citer..? bukan apa.angah hanya nak kongsi ngn korang...so..korang tau la jgak...perjalanan hidup angah....kepada sapa2 yg nak tau lagi pasal hidup angah..boleh la...cari buku keluaran angah yg bertajuk.."KEHIDUPAN YG TERULUNG"..dapat kan di pasaran...

hahah..mmg ada la kan..?


...............................................................................................................................

Khyril berkata..: Selamat malam semua.....
Read more ...