11 Mac 2012

~Kebesaran Tuhan~

Assalamualaikum....apa khabar..?hurm..kali nie mood angah mcm x elok skit..sebab apa..? nanti la angah citer....dalam mood angah yg x baik nie pon angah nak update jugak...sebab angah x mau blog angah jadi usang...

Kali nie angah nak citer pasal kebesaran tuhan....hurmmm..semenjak 2menjak nie..angah jadi agak insaf..selepas baru tgok video2 yg insaf...so..angah nak tunjuk la kat korang.....

..........................................................................................................................


Nie adalah batu yg terapung...huh...macam pernah dgr kan..?citer pasal batu terapung sebab nak ikut nabi pergi naik atas...batu nie ka..?entahla...


nie plak..masjid yg xkena kesan bila tsunami berlaku..hebat kan..?hurm... benda lain semuanya musnah..tpi masjid nie x musnah...!!


nie plak...keluar tulisan Alquran..hebat gila...x sangka...inilah dia bila ALLAH dah tunjuk kekuasaan nya...


batu bersujud..???? betul kah..?hurm...Subhanallah...batu pon bersujud sedangkan kita plak..?


sarang semut...?wah...dah jadi bentuk tulisan nama Tuhan kita...!!!!sungguh hebat...!!


pertemuan antara dua sungai...sungguh ajaib..!!!!


cantik sungguh alam yg Tuhan cipta..!!!!sungguh cantik...

..........................................................................................................................

Sungguh angah x sangka..sebenarnya banyak lagi kebesaran yg Allah nak tunjuk kat kita...supaya kita lebih mengingati maha pencipta...tpi sekarang nie ramai yg dah sesat....sedangkan pemimpin pon dah sesat..so...kita sebagai org yg dipimpin entah lah....bagi angah seabagi org yg mampu memikirkan baik atau buruk...baik lah jika angah berpegang pada al-Quran dan hadis..sebgai pegangan..sebab kadang2 kalau dengar drpd penceramah..mungkin  benda yg diberitahu tu hanyalah sekadar omong kosong...so...pandai2 lah kita pikiaq balik..!!!

.................................................................................................................................

sekian....

Khyril berkata :Angah minta maaf kat Irfan sebab tanya macam2...sorry ek...:P
Read more ...