19 Ogos 2012

Raya Pertama : sederhana +meriah

Assalamualaikum...huhu...baru beberapa minit lepas post..dah update lain...bukan la....tdi gambar x edit lgi..sebab tu x update lagi...tpi sekarang dah edit dah...huhu..lawa dah...nak tgok...boleh ja..tgok la kat bawah nie...gambar yg diambil oleh kakak angah..dan angah jugak..!!


my handsome father and my lovely mother..huhu...pagi2 dah mintak ampun ..maaf..pagi tadi angah bangun awal...bangun2 ja..x da sapa bangun lagi...lepas tu angah tgok tv dulu..lepas tu..yg lain2 baru bangun....lepas tu angah bersiap2 nak pergi solat sunat aidilfitri..dekat surau taman angah tu...best2..walaupun khutbah dia lama sangat..sampai angah nak terberak jadinya..(betui2..)..tpi angah tahan jugak....


lepas tu terus snap gambar..huahuahua...nie la baju raya angah tahun nie..macam nie ja...x la glamour sangat..cuma seluar tu sgt mahal....RM59.90..x pernah angah beli seluar yg mahal macam tu...huhu..tpi parents angah ttap nak beli jugak...sebenarnya..angah ada satu lagi baju raya...kaler emas....tapi yg tu raya kedua..so nanti angah tunjuk pulak...sekarang nie hanya untuk raya pertama ja...


me and my adeks2...haha....gedik2 belaka...suka2 kan..?...best..ambik gambar time raya..duk posing abis...huahua..tiba2 rasa macam artis la plak..?..tpi artis lagi hebat norh?..


nie la kapel angah...cantik dak..?...huhu..dia sanggup mai rumah..semata2 nak jumpa angah..bukanlah..mana la dia nak mai..nie kakak angah la..suka tgok dia..?..apa la korang...dia nie satu2 nya kakak angah..haha...cantik?...biasa2 ja...kalau kakak cantik..adik dia..?...hensem..?..huarghh


nie adik angah...buat tanda macam dr rozmey...hahahah..lawak sgt..


tgok tu...x abis2 duk snap gambar ja....mmg la..dah mmg org perempuan mmg suka snap gambar..?


geng perempuan anak pak Hassan..hahah...yg laki ..?..bukannya geng...sebab sorang je..huhu

raya pertama nie..angah x pergi jauh2 sangat pon...cuma balik kampung dekat Merbau Pulas ja....leaps tu..pusing satu kampung...dapat la skit duit raya..hahahhahah..esok nak pergi kutip lagi..harapannya supaya dapat lah tambah duit untuk pergi jalan2 ngn kawan2..hahaha...

duit raya kalau banyak sangat pon buat apa..?...beli macam2..membazir la pulak..hohoho..bila dah membazir..setan2 tu seronok la...sebab kawan dia dah bertambah...?haha..penat la plak berceloteh..huhu...(padahal guna tangan je pown)

oklah sampai sini je....nanti angah update lagi untuk esok....sebab post nie untuk  raya pertama..:D

sekian....








Read more ...

hari raya : lebaran yg dinanti..

assalamualikum..apa khabar..?..selamt hari raya angah ucapkan kepada semua warga blog...huhu..riuh rendah sungguh..huhu..macam mana dgn hari raya korang..?hapenning x..?...angah punya raya best sangat cuma...hari nie angah x dapat beraya dgn lebih lama..sebab parent angah kkerja..so kena balik awal....kalau dak..sampai ke malam..duk beraya lagi...huhu..syok2...tahun nie raya kedua baru balik alor star...tahun lepas x balik pon..huhu...so tahun nie merasa jugak la..naik lebuhraya...huhu...balik kampung...

teringat la pulak time dulu2...dulu angah tinggal kat perak...so bile time nak raya..mesti akan balik kg...so..time perjalanan tu best sgt....tgok kereta yg banyak...kadang2 takut la jugak kemalangan..huhu..tpi alhamdulillah..x pernah lagi kemalangan....sekarang pulak..jarak kampung ngn rumah tok wan..dekat sgt....15 minit pon dah sampai....x sempat nak pejam mata..tiba2 dah sampai...huhu apa dia..?..

pasal raya pulak angah tgok tahun nie macam x best..kakak angah kata pagi tadi dia rasa macam x raya pon....haha...macam masih bulan posa...tpi hakikatnya harinie dah raya...so kena lah terima...tpi x pa..tahun depan ada lagi..kalau sempat..huhu....so...dah lepas dah raya untuk tahun nie..so apa pulak tema raya korang tahun depan..?....huhu...nak tgok tema raya angah tahun nie..?...tngggu..nanti angah update....leaps tu korang boleh la tgok puas2...hohoho

do..korang nantikan update angah yg nanti yer....tpi bgi sapa yg baca..tpi belum follow tu..tolong la follow..bukan apa...kadang2 follow mengfolllow tu akan mengeratkan ukhwah antara kita...dak gitu..?bila ukhwah terjalin maka apa2 yg kita lakukan akan terus diberkati...hebat la pulak angah nie..?

so sekian saja dripada angah...angah harap apa yg angah nak sampaikan nie.korang boleh paham dgn setulus hati..sebab apa yg angah tgh merapu nie kadang2 ada maknanya...so..jgn buat2 x paham pulak..?


Read more ...