22 Ogos 2012

raya ketiga : pusing kulim + penang

salam 1 Malaysia..huhu..raya angah masih meriah...hahahaha...kali nie angah beraya kat Kulim plak...pi ziarah sedara mara kat kulim....gambar??..x upload lgi larh..x larat huhuhu...tpi kali nie angah nak citer je angah pi mana..


kebanyakan sepupu angah belah mak...ada kat daerah kulim....so..semuanya sekitar2 sini je...beza pulak ngn abah...abah angah plak..sekitar jitra..Alor star....so..kedua2nya x jauh sgt..dekat ja...hohoho....so..bila nak balik JITRA tuh..rasa macam balik kampung la kan..?



KULIM plak...sedara mara ada kat MERBAU PULAS.....SIDAM......dan ada jugak yg terlebih sempadan...contoh macam dekat KEPALA BATAS....so..mmg angah puas la pusing2...hahah...makan bihun la...makan kueh..yg paling best minum ayaq yg sama saja tiap kali pi raya..hahha...lawak pon ada gak...

tpi kalu tgok akn sekarang nie banyak org melayu dah jadi kaya kan?...bukan apa..sebab kalau tgok tiap2 rumah mesti nak decorate something dlm rumah depa....so..itu bermakna depa dah kaya..x gitu..?
lagipun kerajaan kan dah bagi bantuan..?...so mungkin sebab tu org melayu dah kaya...(padahal kaum len pon dapat gak)



kuih nie lah yg paling angah suka....hahah...apa nama dia..?...SAMPRIT....setiap tahun..mak sedara anagh akan buat satu balang..khas untuk angah ja....hahah..mmg feberet angah la kuih nie....hohohohso..rumah sapa yg ada kuih nie jaga2...sebab nanti angah yg akan makan sampai habis...hohohohoh


nie pon sama gak..tpi x leh lawan ngn SAMPRIT tu...apa nama kuih nie..?
ALMOND'S LONDON...macam kuih kat london..padahal buat kat MALAYSIA je...hohohoh..
x larat dah nak tulis apa..?...so..angah rasa sampai sini je lah....sebab nanti angah nak update pasal raya ke 4 pulak...hohohoho..nak tau apa jadi..?...nanti angah story lain...okeh la...bye2..

sekian...
Read more ...