10 Disember 2012

Terkejut Beruk~

Assalamualaikum..dan selamat petang...apa khabar semua?..sihat?...btw...kali ni angah nak buat review novel..alang2 dah banyak novel angah dah baca kan...? so apa kata angah kongsikan kat korang?..kalau tak pun mana tau..nanti lagi sepuluh tahun...tiba2 angah teringat pasal novel2 tu..angah boleh baca blog angah balik kan?

......................................................................................................................................................................................................................................................................

Lafazkan Kalimah Cinta


Cerita mengenai seorang budak perempuan yang hidup dalam pnuh seksa..ayah dengan kakak dia x dapat terima dia..kononnya dia penyebab kematian ibunya....kononnya...padahal..ibu dia yang amik risiko sendiri...nak lahirkan jugak dia...ibu dia ada penyakit BREAST CANCER...

Pastu..lepas ibu dia mati.....dia dihantar ke US...duk kat sana..study kat sana...ayah dia kaya...nama dia?..x payah bagitau...lepas tu..hidup dia jadi kacau bilau..bila kakak dia ada rancangan jahat...nak pekena adik dia sendiri...ayah dia pulak langsung x mau mengaku yg dia tu anaknya...apa punya ayah la kan?

Tiba2 ada wasiat yg suruh dia kahwin..dengan sepupu sendiri...hensem...kaya...sebab dia kahwin pun atas desakan kakak dgn ayah dia..sebab pegangan syer dalam syarikat....mmg mata duitan...tapi..si suami pulak terjatuh cinta...lepas tu..ayah dia yg benci kat dia pulak...kena strok.lumpuh satu badan....lepas tu..anak kesayangan dia pulak lepaskan tanggungjawab....

dan lepas tu...


Angah x larat nak citer dah..bukan apa...mmg angah ingat pun..cuma bukan yg tu angah nak citer...
angah nak citer yg angah boleh menangis ila baca novel nie...bukan apa...first2 rasa macam x best ja...pastu bila dah nak dekat akhir2..dia jadi sedih...sebab..

  • perempuan tu kena penyakit sama macam mak dia...pastu mengandung plak..
  • dia mintak maaf kat semua..even org org benci kat dia..
  • sebelum tu dia gaduh ngn suami dia...pastu dia mintak maaf...

sebenarnya yg sedih pun time mintak maaf tu ja...yer la...baru nak ingat mati....sedih...so sekarang ni rasanya setiap hari kita semakin dekat dengan mati.... "Mati itu pasti.."

so..kita kenalah bersedia...jangan leka...jangan lalai...sebab yg pasti..siapa yg lalai..maka balasan yg setimpal akan menanti anda di sana....

Read more ...