16 Disember 2012

Dah 5 Tahun Dah~

Dah 5 Tahun kita berkenalan,aku rasa sayang sangat2...nanti kita x boleh macam dulu dah...
Midd Valley,Alamanda,Queensbay,Kuantan Mall,Nilai 3...tpi lepas nie?
kadang2 sampai lewat malam...tapi dah hujung 2012...kita dah x bersama dah...


Dah 5 tahun kita bersama...kadang2..kita akan burn kelas....lepas tu kita sama2 keluar sekolah...kdang2 sampai malam...lepas tu singgah kat kedai makan...
best sgt...bila lagi kita boleh bersama 2..macam time tu?Tahun 2011 kita main bowling...pastu tgok wayang..
tapi sekarang? .....nanti...?


Dah 5 tahun kita berkawan..kadang2 persembahan kat sekolah...kadang2 persembahan kat luar..
macam2 kejayaan kita dapat.....kalau ingat balik semua tu...mesti mengalir air mata..
dulu..kita adalah junior....sekarang senior....masa depan?...

Dah 5 tahun kita sama2 bermain muzik...yang menyatukan kita....kalau bukan sebab muzik..mungkin kita...
x kenal..kan? Event pertama..kawad merdeka....kita pusing BUKIT MERTAJAM....event last?...orkestra?...perjalanan sudah pun selesai...baru je lagi...

Dah 5 tahun kita bersama...tiap kali habis perform utk WO.....selalu rasa sedih..sebab tgok senior nanges..
maybe sebab last WO for them...tahun nie...kita pulak nanges..sebab last wind o utk kita plak...setiap latihan
guaru senda,semuanya selesai disini...sekarang masa utk tinggalkan apa yg disayangi...
5 tahun bersama...lepas tu berpisah...


Dah 5 tahun kita kenal...setiap tahun mesti ada peristiwa menarik....time 2008...kes Teacher Izan..Time 2009...kes instrument hilang...Time 2010 jatuh divisyen....Time 2011 misteri week...Time 2012..
cikgu suhaime xda...kadang2 kita dicemuh...dihina...dikutuk...tapi kita cekal..
Walaupun Finale xtercapai...tapi kepuasan diterima..

Dah 5 tahun kita bersahabat...kalau dulu batch kita ramai....sekarang tinggal 6 ja...tapi kita berjaya...berjaya kekalkan emas....5tahun...3 Emas...1 Perak...1Gangsa...Ascentium..
Salute To Search....Lotr...Gemilang....Permaidani....Jauh2...Malaguena...
lagu2 kita...kata org.."Only Music can builds the melody."
Sekarang...selalu tgok junior berlatih..teringin nak join....tpi dah lewat...dah sampai masanya...


Dah 5 tahun kita sama2 kenal,bermain,berkawan,...sekarang dah tiba masa perpisahan...pengalaman manis..
pengalaman pahit...FWO...marching....jamuan..annual dinner..semuanya dah berakhir..
tiada lagi perasaan gemuruh ketia atas pentas....tiada lagi gerakan istimewa ketika formation....
yang ada hanyalah gambar...video....



Engkaulah...TUN SYED BAND....

created by :khairil

Read more ...

Wanita~ Malaysia

Assalamualaikum..wow x sangka dah 470 followers..thanks..btw..petang2 nie angah rasa macam nak update something bukan apa..sebab angah takut tak sempat malam nanti...bukan apa..tau2 je la parent angah..bukan bagi sangat bukak lappy lama2....

Todays evening..angah nak talk pasal perempuan..ya....pasal perempuan yg angah minat...hahah...jom tgok..senarai carta..Perempuan Yang Angah Minat..

No 1.

Sapa x kenal LISA SURIHANI? wow...dulu dia x popular sgt.tpi angah tetap minat ngn dia..dulu org kata lakonan dia adak kaku..tpi sekarang? tgoklah...dah banyak filem dia berlakon..seronok tgok lakonan dia...natural....lagipun dia nie cantik,pandai....dia bertambah popular bila dia kahwin dengan Yusry...wow...dan sekarang ni dah jadik juri MaharajaLawak Mega....so...sebab tu dia ditangga pertama..

No 2.


Who is this? haha..sapa yg x kenal? Bohong la kalau korang x kenal..SITI NURHALIZA..seorang penyanyi yang angah minat sebab macam2..suara dia yg best,lagi satu kalau berpakaian dia pasti akan pakai pakaian yg sedap mata memandang (walaupun masih x tutup aurat..tapi x terdedah sana sini )...dah macam2 anugerah dia dapat...yg tu paling best..haha...seronok bila tgok balik video juaralagu yg dia selalu menang..best...

No 3.


Shila Amzah,seorang penyanyi yang dulunya angah x berapa minat...tapi sekarang angah minat sebab lagu dia best...walaupun  baru je bertudung..angah x kisah..hahaha...nama dia melonjak naik bila dapat anugerah ASIANWAVE...gud sgt...lepas tu dia menang lagi dekat AIM...wow..memang hebat...

No 5.

who is this? NORA DANISH..hurm...cam na angah boleh minat kat dia? entahla...tapi dia best..cantik...walaupun masih belum cukup popular..tpi rasanya dia antara pelaon wanita yg hebat sekarang....

No 6.

MAYA KARIN...seorang wanita yg cantik,boleh berlakon,hebat....kalau time dulu2 dia x popular sgt..tpi sebab filem PONTIANAK HARUN SUNDAL MALAM..dia melonjak popular...tapi sayangnya perkahwinan dah hancuss...tapi x kisahla...maksudnya dia ni available? haha..btw lakonan dia best sgt..


Rasanya sampai sini dululah..6 ja yg angh boleh nak pikir..sebab yg len macam x boleh ja..haha..btw carta ni angah akan update selalu...x kira carta apa pun...huahuahua....

Thats all for this evening...


Read more ...

The beauty of Sakura~

Assalamualaikum dan selmat pagi Malaysia...Apa khabar?.saja angah update blog pagi2..bukan apa..kalau bukak FB pun dah jadik boring tu la..dah x mau keja sangat kan? Tu la pasal,boring sangat dengan SPM..mentang2 dah habiskan?So dunia yg bosan akan berterusan sehingga tahun depan hahaha

....................................................................................................................................................................................................................................


Cantik kan tempat nie?Bunga Sakura,best tengok,rasa nyaman,tenang.Maybe suatu hari nanti angah nak bawak si "dia" datang ke sini.Macam best untuk pasangan suami isteri,kekasih,family.


Suasana nyaman tenang dan best,tapi angah tertanya2 dia nak ke pergi dgn angah??Dia nak ke tak?Argghhh..biarlah..yg pasti selagi dia belum kahwin,even dia dah bertunang,dia bukan milik sapa2 pun...lagipun dia dapat PLKN...ish2..macam mana....dah la x boleh nak chat cam selalu,selalu kami berdua chat,kami off kan chat,supaya xda sapa tau kami on9...tpi lepas ni?


Ya Allah,cantiknya..tpi kalau kaler biru or hijau must better rite?Dah lama x jumpa dia,since sekolah rendah dulu,yup..bukan since pindah sini...yer..kakak dia dgn kakak angah kawan,bapak dia pulak cikgu kat sekolah rendah tu...haha...x takut ke? nak takut apa...dah habis sekolah pun..


Kadang2 selalu teringat time dulu2,time angah ngn dia sama2 pengawas sekolah,walaupun time darjah empat...walaupun time tu angah agak sosial,boleh ja bertepuk tampaq ngn pompuan,pastu bila dia tgok,dia marah...jealous?maybe la..haha


haha..kenangan ketika kecik,dah berapa tahun x jumpa?dia pun dah x ingat..tpi yg angah pelik kenapa dia x mau pilih UIA untuk sambung study?Bukan ke dia dari sekolah agama?entah la...haha..harap2 boleh satu Universiti dgn dia,postu boleh la kaple kat situ..kan org kata berkaple time kat u boleyh?haha


muka dia? muka macam org korea,jepun dgn ala-ala cina skit,dia melayu,kalau time dulu tu pendek skit dari angah...tapi time sekarang..tak tau la plak...kalau tgok gambar mcm angah lgi tinggi ja?


rasanya yg tu je la yg boleh angah nak bagitau pun..sebab bagitau lebih2 nanti ada org marah pulak,btw..ucapan angah untuk dia...pi PLKN nanti insyaALLAH Khai pergi lawat awak tau!Dekat je,kat Bukit Mertajam kan?


That's all for this lovely morning...
Read more ...