22 Disember 2012

Everything is nothing.

Assalamualaikum dan selamat malam.erm,berkenaan hati yg dah sakit ni.Angah just rasa kosong sgt2.Bukan apa cuma xpercaya yg akhirnya dah jadi pun.



Sungguh tak percaya,angah dah lepaskan dia,huh,sat gila,dengan waktu yg lama angah pendam,dan post tu dah buat angah tenang,and angah dah tahu apa yg angah patut buat!Dari dulu lagi angah rasa yg angah x patut diamkan benda ni.angah x tau.Bila dia xda kadang2 angah rasa sunyi.

Dekat Soksek dulu pun,angah sunyi,tapi apa yg angah buat? Angah sibukkan diri,x terlalu pikirkan dia,apa yg angah pikir adalah apa yg angah nak buat time tu ja.And now,angah dah realise yg angah patut lupakan dia,lupakan hubungan tu,macam mana yg dia dah buat.


Macam angah x tau pasal agama sgt kan?Angah tau,angah bukanlah yg jenis keagamaan sgt,even family angah pun x la macam tu pun,tpi yg pasti angah masih berpegang pada agama,angah tau adab2,hukum hakam dalam agama,cuma angah agak menyesal,bila ada org tu kata kat angah macam2,walaupun dia lebih tau segala2nya.Tapi x perlulah sampai kata macam tu,mmg xda sapa perasan,sebab dia x mention sapa2,tapi siapa yg makan cili,dia yang terasa pedasnya.

So,x payah la nak makan cili ke,apa ke,yg penting angah kena percaya diri sendiri,sebab dah x da sapa kut yg boleh percaya kat angah.Even kawan baik sendiri pun boleh ambush angah hanya disebabkan post dlm FB yg angah tuju dekat junior2 band.So,rasanya kepercayaan terhadap angah oleh org lain dah takda.


Kepercayaa,suatu benda yg apayah angah nak dapat,daripada organisasi yg angah masuk sekalipun,daripada family sendiri? Mungkin,x da sapa tau.Tapi apa yg angah perlu yakin ,percaya kat diri sendiri,x perlu percaya kat org lain.Gud idea?

Tak tau la apa yg jadi.Rasanya bala yg jadi kat angah sejak duk kt SOKSEK,masih x abis2 lagi.Atau pun dia masih lgi nak kacau angah sejak kes arytu?entah la,even sekarang pun angah dah block dia ngn kawan baik dia.Tapi yg tu citer lain.X sama ngn citer ni.


So rasanya angah x payah la nak bercintan-cintun,tambah2 yg sekarang ni bukannya cinta sebenar pun,cinta monyet ye la kut?So angah nak tutupka hati utk terima sapa2 atau pun nak cari sapa2 sebagai kekasih.Lagipun amcam boleh kekal?Macam2 angah belajar bila angah tgok quotes yg angah buat sendiri tu,haha,belajar dri diri sendiri? biaqlah.

So,kalau nak berkwan boleh ja.Angah x kisah langsung,sapa2 nak kawan...kawan je...tapi tak mau yg hipokrit,yg x mau jadi diri sendiri,berlakon jadi org lain.Okey?Dah la tu,rasanya angah perlu minta maaf dekat org tu sebab dah buat dia terasa sgt2,angah mintak maaf dari atas rambut sampai hujung kaki,halalkan makan minum,kalau terlanjur kata ka apa ka,angah mintak halal.

Kalau dia nak mintak maaf,x payah la,sebab angah memang dah maafkan pun.


Read more ...

Lega Hatiku!!

Assalamualaikum dan selamat petang.Wow,penat ambush org tadi,haha.Dah,x mau ingat dah.Rasanya dah lama x update pasal band? Okeylah,so sekarang nak update pasal lagu2 TUN SYED BAND yg best giler!!



Lagu yg sgt2 best,lagu yg TSB main time tahun 2004,tahun tu plak,menang.Lagu ni payah giler!!Pernah try nak main time 2010 ngn 2012,tapi x boleh sebab payah,dan players suma lemah2.


Persistence,lagu yg colourfull,macam2 skill diperlukan,woodwind,tersangat2 lah payah,walaubagaimanapaun,angah tetap suka!! best sgt!!



Ascentium,lagu yg agak senang,dan selalu sgt dimainkan,sampai naik bosan haha,3 tahun main lgu ni,2008,2010,2011.Best,ada part eupho solo!! best2.


Malaguena,sebenarnya lagu marching,tapi diorkestrakan,pastu kami main tahun ni.Best sebab ada unsur2 jazz,ngn spanish.Sedap kalau dpt main dgn perfect!

Thats all,nanti nak update pasal lagu melayu pulak.Seronok tgok org tu ada followers yg dah beribu2 walaupun belum sampai 2 tahun jadi bloggers.


Read more ...

Wei,hg diam sat boleh dak??


Ku bermimpi
Engkau Kembali
Wajah tenang kau berkata,
Sayang, aku cinta

Namun kita takkan bersama,
Dikau pergi takkan kembali
Sesal...Ku kecewa...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Kini hanya, tinggal kenangan,
Hanya waktu menentukan,
Kita kan bersama...


Apa yg aku nak bagitau,suka hati hg ja nak cakap aku macam tu? Okay fine,harap ja nampak baik,tapi dalaman,huh TUHAN ja yg tau.Dasar la pompuan ni.Tak tau malu betui,ikut hg la.Aku x mau nak cakap lebih2,cuma biaq la kalau byk org komplen pasai aku ka apa ka,what?Hidup aku,hati aku,perasaan aku,biaq la kat aku.Yg hg celaka,nak masuk campur pasaipa?Kalau dulu hg dah kata hg x mau,so aku ikut hg la.Dah!!

Puas aku pujuk hati aku,then bila aku dah boleh terima benda tu,last2 jadi camni plak?Apakah? Aku x kisah langsung pasai hg.Hg jgn ingat hg bagus sgt.Macam aku xtau apa yg hg duk buat selama ni?Biaq la hidup aku penuh kepura-puraan ka,kebabi-babian ka,BIAQ KAT AKU!!

Kalau hg boleh kata aku baik sgt,macam malaikat,aku pun boleh kata jugak,hg macam malaikat,x pernah buat salah,dosa langsung xda,wei,aku x la bodoh sgt,nak sama-samakan malaikat dgn manusia,even kalau aku gaduh ngn kawan kat SOKSEK pun,x lah aku sama2kan dia dgn malaikat!!Ish2,nak kata bodoh,x jugak.

ahaha.ingat aku kesah dgn hg sgt?Duk bajet cun,bajet baik bajet macam pompuan melayu terakhir? haktuihh..nak termuntah taik anjing la weh...kononnya x pernah bergambar dgn laki berdua2an,ok,gud la..tahniah la kat your parent sebab dah ajar anak dia elok2.Not like me.

Time dulu sekolah rendah,huh,meluat ada la.Please la.Memang hg pandai,baik.Tapi jgn rosakkan persepsi aku terhadap hg.Sudah2 la tu.Okay,rasanya sekarang better masing2  xkenal langsung.So xda la lagi sorang pompuan yg haprak dalam hidup aku!!

Ingat aku suka nak burukkan org? " sape yg suke memburukkan kan orong tu, confirm die dpt balasan ! "
aku x mau la tambah2 dosa time cuti tunggu result ni.Buat sakit kepala ja tau.Aku rasanya dah malas nak post benda2 yg x guna camni.Tapi rasanya macam perlu ja.Mesti ramai duk gelak2 kan.Hampa nak tau sapa pompuan tu?

Rasanya x payah la korang kenal. Cik Mun,Abg Lan,Kak Ros,rasanya x payahlah kenal dengan dia.Nanti buat sakit hati je,baik kak2 ngn abg2 baca post angah yg lain. Ingat kalau sekali hg dah buat pasai ngn aku,aku x teragak2 utk kacau hidup hg sampai hg dapat balasan,macam member aku yg dah kena tu.

One more thing,manusia x sempurna,jgn nak pandai2 nak cakap seseorang tu sempurna atau tak,masing2 ada buat dosa okey!! Tak tau la kalau hg x da dosa..

Btw,argghh...aku lupakan hg,hg lupakan aku.
Read more ...

Wow.Cantiknyer.

Assalamualaikum dan selamat pagi.Apa khabar? hoho..semalam angah pergi jalan2 dgn family..nak tau pergi mana? Nanti la angah cerita lain.Sekarang nie angah nak story pasal kereta2 yg angah jumpa dekat jalanraya.Korang mesti ingat kereta yg biasa2 ja kan? Tapi yg angah jumpa semuanya pelik2..jom tgok..




Kereta yg seperti baru keluar daripada BIKINI BOTTOM..hahah ada mister Crab pulak dah? haha...lawak kan? Nam pak macam kancil,tapi rupanya bukan.kalau angah,x mau la kereta camni.



Yg ni pulak rasanya,agak menginsafkan.Sebab kereta ni terus bawak penumpang dia ke kubur.So walaupun kereta canggih,mewah macam mana pun,tapi semuanya xboleh bawak ke kubur.Insaf sebentar.



yg ni pulak..hurm..rasanya kalau keretani berleluasa kat seluruh dunia,nescaya pengeluar tayar seluruh dunia akan bankrap..haha...lawak kan? Siap ada tangan ngn kaki pulak..dah macam dinasour...



Kereta kah?haha,kasut gergasi kut? Tapi ada roda.?Suka hatilah...tapi lawak la.Sebab kasut tu tinggi nak mampus.haha..sapa la yg sanggup nak pakai?


wow..sangat futuristik.cantik sgt..dah la tayar dia macam x nampak...so anga rasa mesti sgt laju...mesti tahap kelajuan cahaya apa?



comelnyerrr...wow..comel dan sgt kiut..mesti seronok kucing2 angah sebab dapat naik kereta kucing..haha..tapi kucing angah banyak sgt la...haha..tak kesah la...kalau kereta ni kaler merah mesti lagi cun...


Rasanya sampai sini dululah yer..bukan apa...rasanya dunia ni hanya untuk sementara,sebagai seorang manusia,kita kena lah hadapi semua yg dah jadi,jangan berputus asa,ingatlah bahawa percaya pada diri sendiri adalah sejuta kali lagi bagus daripada percaya pada org yg xpernah nak mencuba percaya pada diri kita.






Read more ...