23 Disember 2012

Review Film : Kuch Kuch Hota Hai



KUCH KUCH HOTA HAI


KUCH KUCH HOTA HAI,sebuah filem yg sangat2 popular,dibintangi oleh Shah Rukh Khan,Kajol,Rani Mukerji.Kisah menengai kehidupan yang penuh emosi.


Kisah mengenai Anjali (Kajol) yang berkawan rapat dengan Rahul (Srk),mereka kawan baik,dan kemudian datang pula Tina(Rani),so lepas tu Rahul suka dekat Tina dan pada masa yg sama Anjali pun suka jugak kat dia,tapi Anjali larikan dirinya,dan pergi ke tempat lain.


Anak kepada Rahul,nama dia Anjali,anak kepada Rahul dan Tina,Tina meninggal ketika Anjali kecil.Tina telah menulis surat kepada anaknya supaya mencari Anjali,so cerita bermula ketika itulah!




So apa pendapat korang dgn filem ni?Sape dah tgok?Cer like? haha,angah suka sebab citer dia best,lagu2 pun best gak,kalau sapa yg x pernah tgok lgi,sangat2 rugi!

So korang kenalah tgok!Angah kalau citer Hindustan,angah suka yg dulu2 punya,yg baru ni,macam entah apa2..banyak sgt yg nak tiru barat! Dah x best.Satu lagi,kadang2 ramai org anggap citer Hindustan hanya org pompuan tgok? Please la,ramai oke laki yg tgok.Angah pun sekarang nie tgh try2 nak mendalami Korea punya filem.Macam best.haha

Okeylah sampai sini ja!
Read more ...

Review Film : Swing Girl


Filem ni best,sebab macam2 event yg x disangka,first time angah tgok filem ni time form 1 kut,time kelas bahasa jepun.Angah dah la budak band,so bohong la kalau angah x suka.Lagi sekali angah tgok time lepas PMR.Angah ajak2 budak band batch angah join sekali.


Cerita mengenai sekumpulan budak pompuan yg tgh menjalani kelas tahanan time cuti musim panas.Mereka semua boring,lepas tu,ada plak perlawanan besbol,so bebudak band sekolah tu kena bua persembahan,tapi masalahnya,makanan tengahhari lambat datang,so mereka yg kena kelas tahanan ni,kenalah hantar!!


Dalam perjalanan nak hantar tu,mereka terjatuh dalam sawah,habis terburai makanan tu.Pastu depa pun hantar la.bila budak band makan,ada satu x cukup,mereka yg makan,kononnya budak band x perasan.

Pastu makanan tu rosak,so semua budak band muntah2 cirit,so mereka yg kena ganti,,,panjang citer dia,...dan akhirnya mereka berjaya jadi pemuzik yg berjaya!




angah suka tgok sebab filem ni dia gunakan unsur muzik,dengan sarat dengan komedi.Lagipun unsur lain2 tak terlalu menonjol.Cerita mengenai sekolah.Mengenai pelajar,so secara serius nya angah katakan,rugi kalau x tgo citer ni,tambah2 kalau dia budak band,sebab ada latihan2 yg penting dalam ni.


So,tgok lah citer ni.
Read more ...