27 Disember 2012

Dah meluat!!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua? tinggal sorang lagi,dan lepas tu dapat 500 followers,uhu..x sangka secepat ni.Angah target 400 ja tahun ni,syukur alhamdulillah.Hari ni angah x buat apa,so angah nak share pasal rancangan realiti TV yg ada kat Malaysia.Jom tgok..

Rancangan yg dicipta sendiri oleh org Malaysia :

  • MENTOR-TV3
  • GANGSTARZ-TV3
  • EXPLORACE-TV3
  • AKADEMI ALQURAN-TV9
  • ONE IN A MILLION-8TV
  • SHOWDOWN-8TV
  • AKADEMI NASYID
  • MANIA-ASTRO
  • RAJA LAWAK-ASTRO
  • MAHARAJA LAWAK MEGA-ASTRO
  • BINTANG RTM

rancangan yg diadaptasi daripada negara lain :

  • MALAYSIAN IDOL-8TV
  • AKADEMI FANTASIA-ASTRO
  • SO YOU THINK YOU CAN DANCE-8TV
  • JANGAN LUPA LIRIK-ASTRO
  • MASTER CHEF MALAYSIA-ASTRO

sebenarnya ada banyak lagi,cuma yg ni ja yg angah boleh fikirkan,sebab yang lain tu macam x popular pun.hahahaha.


kenapa org panggil rancangan realiti TV? entah la,tpi yg pasti rancangan macam ni memang akan popular,dan akan menarik minat ramai org utk sertai,tambah2 klau hadiah dia banyak gila!


bayangkan seorang budak felda,boleh jadi artis paling popular dengan hanya masuk rancangan realiti TV?Tengok je la MAWI,senang2 terus dapat jadi org kaya,tpi sekarang?hurm..x mau la kata apa,cuma sebagai artis,diorang kena pandai jaga periuk nasi! Kalau x,jadi pegemis la.Org selalu kata kalau artis keluaran Rancangan realiti TV,akan menjadi seperti mee segera.artis mee segera.


macam rancangan dah diterbitkan!mmg la best,tapi rasanya macam unfair,sebab yg kaya adalah producer rancangan tu,yg makin miskin pulak adalah org yang mengundi!sangat unfair!walauapapun,angah tetap x berapa suka,sebab kalau dulu2 time mula2 tu macam xpa lagi,tapi bila sekarang,bertambah ramai la pulak,semua org nak jadi artis.

tapi yang tu takpa lagi,bila ada rancangan realiti TV untuk kanak2,contah IDOLA KECIL,angah makin rasa pelik,budak2 pun dah nak jadi artis?hebat sungguh,macam mana dengan pelajaran?angah rasa x lain x bukan mesti sebab sokongan parents yang melampau2,atau taksub untuk melihat anak mereka menjadi artis.ish2

syukur sebab parents angah bukan jenis yang macam tu,parents angah siap dah tentukan anak2 untuk jadik apa.Kalau dulu angah pernah berangan nak masuk Akademi Fantasia musim ke berapa belas,tpi sekarang x kut,sebab rasanya macam dunia artis sgt bahaya!xmau2!!!

Okeylah sampai sini ja,cuma nak bagitau la jugak: 

ada aku kisah kau pergi ke tak reunion tu?Nak pergi2 pergi je lah,walaupun aku ni agak sosial,mmg aku akan pergi,kau xmau sudah!

Reunion tu kat sekolah kan? lagipun x macam reunion la,perjumpaan batch 0812.jumpa kat soksek!






Read more ...