29 Januari 2013

Segmen Blog Popular Sangat

Assalamualaikum...dan salam sejahtera..segmen lagi? mesti dah boringkan? tpi nak tahu tak..ada angah kisah dgn korang? Suka hati angah la..haha*cewah....angah tahu yg sekarang ni ramai.... bloggers buat segmen kan?so angah pun x terkecuali..kali ni angah nak buat selama 2 minggu...haha..paling lama kut.. yg pernah angah buat...
SEGMEN DITUTUP




Syarat-syaratnya.

  1. wajib follow blog angah * sudah semestinya!!
  2. wajib like fanpage angah *klik sini
  3. Follow Twitter angah *klik sini
  4. Klik Google+ Followers Blog angah .*kat tepi sidebar
  5. dah ikut syarat2 tu?
  • buat satu entry pasal blog popular,bertajuk "Segmen Blog Popular Sangat"..sertakan dalam entry tu blog2 yg korang rasa best...dan yg penting POPULAR!!masukkan banner kat atas tu sekali.
  • kemudian,korang kena backlink kan entry korang dgn blog angah.Promote jugak pada entry tu kepada blogger lain.
  • jika salah satu syarat x ikut,anda tidak akan tersenarai dlm list peserta!*kejamnya!,seterusnya,letakkan link korang pada ENTRY ni...x boleh letak dekat CBOX or mana2 yg lain..kalau tak anda x dilayan..


  • Tarikh tutup :12 Februari 2013

Penghargaan.

  • 5x blogger bertuah akan tersenarai dalam bloglist angah selama sebulan (Februari)..
  • 5x blogger seterusnya dapat review blog dri angah.
  • pemilihan berdasarka random :)
Segmen ni tidak lain tidak bukan adalah bertujuan utk menambah rakan2 followers dan jugak melalui segmen ni,kita semua dapat beramah mesra,dgn saling blogwalking,sambil2 blogwalking,sambil2 berkenalan.TAK GITU?lagipun korang punya blog pun akan lebih dikenali ramai.




NOTA : kalau kurang dari 20 peserta,dengan serta merta segmen ni terbatal..so korang kena selalu promote la..


Senarai Peserta :


  1. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/01/segmen-blog-popular-sangat.html
  2. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/01/segmen-blog-popular-sangat.html
  3. http://pemikiryangcelaru.blogspot.com/2013/01/segment-blog-polular-sangat.html
  4. http://www.aimisyahirah.com/2013/01/segmen-blog-popular-sangat.html
  5. http://noryzoulkefle.blogspot.com/2013/01/segmen-blog-popular-sangat.html
  6. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular.html
  7. http://www.ayuinsyirah.my/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html
  8. http://justforcontest.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html
  9. http://hidupbiarbest.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html
  10. http://mc-zon19.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html

Masih tak cukup...angah perlukan ramai lgi peserta!!
  1. http://floewritees.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html
  2. http://sofyanah.blogspot.com/2013/02/segmen-blog-popular-sangat.html

Read more ...

Makanan Kegemaran Anda!!

Assalamualaikum dan selamat malam...apa khabar korang semua? hurm...sihat..cewah..buat macam x jumpa seminggu..haha..okehla..siang tadi angah sibuk update entry..kali ni pun angah nak update entry best jugak..korang mesti tgok sampai habis..!! sebab angah tau  ada yg x berani tgok...


Kali ni angah nak citer pasal Makanan yg pelik dan kononnya sedap dekat negara lain..korang nak tau? tgoklah kat bawah ni!!



Sambal Buaya Kak Limah

nampak macam sedap tapi..erk...entahla...buaya yg nampak sangat tough!! haha...gigi yg tajam..buatkan semua org terliur...ermm...angah x kut...


Donut Big Apple Bersama Anak2 Kucing..

entahla..angah pun x tau tu anak sapa..haha...namoak macam anak kucing..tpi kadang2 nampak amcam anak tikus...comel kan babynyer....sanggup nak makan? angah memang x sanggup..!!


Mee Kuah Serangga Kedai Pak Ali

Lazat dan menyelerakan..korang nak? nampak sedap sampaikan angah x tau tu binatang apa..korang tau binatang apa? erm..macam yg selalu jumpa dekat stor..rumah ja...


Dinosour Kecil Percik Kedai Kak Siti

hmmmm..satu lagi..masakan yg lazat...haha..binatang apa eh? macam kucing..tpi bila fikir2 balik...macam dinosour kecik pun ada jgak...ahaha...siap makan dgn nasi lagi? apa?


Masakan Ular Paris bersama Menara Eifell

masakan yg sedap dan lazat..delisioso..kononnya..erh..ada ular dlm tu....mmg sedap? mmg geli..haha..korang berani nak makan? tgok ular tu macam hidup lgi ja..haha..mmg sedap ..dia tgh usha korang tu!!


Sup Ekor Binatang Apa Saja

haha.nampak tak? Atau korang buat2 x nampak? angah x tau nak describe ape agi...sebab angah tgok macam pelik sangat je...siap ekor...setahu angah ekor lembu...boleh la kut..buat makan...tpi yg ni?entah la..pandai2 la korang tafsirkan...


Ayan Goreng KFC Bersama Sate Kajang

yang ni korang tau? angah suka sangat!! haha..makanan feveret la katakan...korang suka? angah suka sebab sate tu makanan Malaysia...cuma yg pasti angah hanya suka sate ayam..bukan sate binatang lain...haha..!!

so disini..angah nak tanyalah jugak..antara semua tu..korang suka makanan yg mana? pilih betul2...haha...dan satu lagi...sambil2 blogwalking tu...cuba fikir pasal makanan ni...sure korang boleh diet...haha..senang kan?

assalamualaikum...




Read more ...

"Mini GiveAway: Bangkitkan Pesonamu"


assalamualaikum..




Hadiah Utama:
1x Guardian after Sun Aloe Vera gel 250ml
1x Nivea for Men Extra Whitening Mud Foam 50g
1x Avon Perfume: Be Fun Body Spritz 100ml



angah pilih hadiah ni sebab apa? entah la..seba mesti semua org nak hadiah utama kan? angah pun nak la jugak..alang2 dah jadi penganggur terhormat sedunia..apa lgi yg angah nak..selain hadiah percuma..aha..so korang nak join jugak ke? boleh tpi...harapannya supaya angah menang la kut? kalau saguhati pun dah best...haha...

nak join...klik sini
Read more ...

Tutorial :Takde idea nak tulis entry?


Assalamualaikum dan selamat berblogging..hurm..hari ni angah nak buat tutorial bagi korang utk yg x tau nak tulis apa kan? Ala..kiranya bukan tutorial tpi macam tips. jugak la...sebab angah tau ramai yg x tahu nak update entry tpi...x tahu nak update pasal apeh...haha..so angah nak bagi tips kat korang..




hurm..sebenarnya angah pun selalu jugak jadik macam ni..bila bukak blog..rasa macam nak update sesuatu..tpi x tahu pasal apa..so angah nak bgi tips..kepada korang utk update entry..

  • Citer pasal kehidupan seharian korang.
angah tahu korang mesti ada benda2 spesial dlm kehidupan seharian korang..so apa lgi tunggu..teruskan update..macam korang citer pasal sekolah ke,pasal tempat kerja ke..senang je...

  • Citer pasal benda2 menarik yg baru korang tahu.
ha..ni lagi satu tips utk korang...kan korang suka godek2 Google ke..apa ke..mesti korang umpa benda2 menarik,tertarik..cantik...so korang bolehla citer benda2 macamtu..secara x langsung ...blogger2 lain pun akan tahu jugak dgn benda yg korang baru tahu!!utk lebih lanjut klik sini

  • Citer pasal benda yg baru terjadi.
contohnya macam hari raya ke,ataupun korang baru jumpa artis ke..sebab benda2 macam ni ramai org suka..termasuklah angah sekali!!

  • kalau bosan sangat,join segmen2 best dari mana blogger..senang je...
kat situ..mesti korang kena update entry kan? so secara x langsung korang dapat join segmen..dan jugak dapat tingkatkan followers korang..amacam?best kan,..

  • citer pasal kisah misteri.
korang kalau ada kisah misteri..bolehlah update..sebab lagi misteri citer tu..lagi best...sebab anga perasan ramai yg suka citer2 misteri..so update la citer tu selalu..sebab angah jugak boleh tahu kisah misteri tu..

  • update tentang tutorial.
korang update pasal tutorial blog,tudung atau apa sahaja..sebab sekarang ni kan ramai yg suak gunakan perkhidmatan online..so senang je...tambah2 sekarang ni ramai pulak blogger kat malaysia..so korang boleh upgradekan blog korang tu dripada blog personal kepada blog tutorial...


so setakat tu jelah tips2 yg angah boleh bgi kat korang...angah pun x lah terror mana pun..cuma angah berkongsi dgn korang saja..kalau korang ada tips2 lain..bolehla komen dekat entry ni...

Read more ...

Segmen Jadikan Followers UNLIMITED by Aimi Rahim


Assalamualaikum dan salam satu Malaysia!!nak join? klik sini utk join.. sebelum 15 februari!!


Read more ...

Gambar2 Pilihan Angah!

Assalamualaikum dan selamat pagi...mcm mana korang hari ni?hurm..angah masih lagi duk try edit blog...supaya nampak lagi lawa haha...pastu angfah pun join jugak mana2 segmen atau GA yg best...haha..untung2 menang..kalau x untung maybe bukan rezeki angah la...




Kali ni angah nak tunjuk gambar2 pilihan angah yg angah pilih utk ditunjukkan dekat korang sebab gambar tu mmg spesial haha..jom tgok..hanya 5 gambar yg spesial..haha..


gambar angah dgn kawan baik angah OMAR FARHAN,gambar ni best sebab nampak macam dekat dunia kartun..haha..time tu bru leaps bersiap nak ke kelas.aha..dekat mana entah..tpi best..angah pun nampak kurus..:)



ni pulak time dekat WIND ORKESTRA 2012,haha..dengan kawan baik angah jugakk..AQILAH,cewah..tgok pakai baju tunnas lagi..tpi mmg best pun...haha ...:)


time form 4..dengan kwan baik angah dgn junior..time ni best sebab kami jadi senior..haha..walaupun 6 org ja..tpi mmg best..sure x leh lupa time2 ni...siap angah edit lgi..haha:)


ni pulak time menang tahun 2010,kami TUN SYED BAND menang emas tahun tu..pastu bergambar2 ramai..walaupun angah paling junior..tpi memang best!! nampak angah x?haha :)


i'm with my mom!! angah dgn mak angah dekat tasik apa tah..tpi best sebab ada ladang anggur...rindu time tu walaupun baru je pi..haha..anak manja lah katakan? eh..mana ada..angah bukan anak manja..walaupun angah satu-satunya anak lelaki tpi semua biasa2 ja... :)

sebenarnya angah suka buat macam ni,i mean that,bila kita describe gambar2 lama,mesti akan timbul balik kenangan silam..cewah..haha..tpi mmg pun..rindu? bohong la kalau tak rindu!! tapi kita sepatutnya teruskan kehidupan walaupun masa lampau dah x boleh nak undur...haha..sekian dari angah..


kalau korang ada segmen2 best..jangan lupa jemput angah utk join..sebab sekarang angah merupakan blogger tegar!! sentiasa nak berblogging....assalamualaikum...



Read more ...

SEGMEN TAMBAH FOLLOWER!! ~~KASIHLESTARIABADI~

Assalamualaikum dan selamat pagi,hari ni nak join segmen best giler ni..sebab apa angah nak join? sebab best la!!





sebab hadiah dia yg sgt lumayan!! mintak2 angah dapat haha..dan satu lgi blog tuan punya segmen sangat la ohsem..so korang nak join?



kalau korang nak join...korang boleh..klik sini...
syarat yg senang giler...dan yg pasti..ramai dah join..korang bila lagi?


Read more ...

28 Januari 2013

Segmen Review Blog Kumpulan 2

Assalamualaikum..kali ni review..utk group kedua pulak!! jom tgok..korang kalau boleh buka n tgok..je...kena la terjah sekali blog2 ohsem ni...ok?jom2..



blog yg ohsem..dan pink!!blog yg ohsem..x serabut sangat..dan yg paling ohsem..blogger yg sporting..korang mesti terjah...ohsem sangat blog ni...terjah jom..klik sini..




blog yg menarik..ohsem dan yg gud!!thanks utk nasihat yg sangat2 berguna!! teruskan berblogging...:P klik sini...utk terjah..





blog yg cantik,menarik dan ohsem..cantik sangat cara edit blog tu...tak tau nak kata apa dah..mmg ohsem..jom jemput terjah...klik sini utk terjah..






blog yg best,menarik.minat Kpop!! gud..walaupun angah x minat sgt dgn KPOP...hah..tpi ohsem la..blog yg simple..dan ringkas...klik sini utk terjah blog yg sangta2 ohsem...




blog yg sangat simpel..dan banyak sgt info menarik..congratz...ohsem..menarik..dan pinky!!haha..teruskan berblogging... :) klik sini utk join..





blog yg cantik..menarik..dan banyak widget tapi tetap cantik..menarik..banyak info..ohsem la..teruskan berblogging ...klik sini utk terjah..




Blog yg sangat cantik..sangat cantik,menarik..dan ohsem...teruskan berbloggin.dan lagu tu best!! klik sini utk terjah... 



Satu lagi blog yg pinky minky..haha.. banyak follower..sama macam angah...haha...teruskan berblogging..dan yg pasti..blog anda sangat cantik...utk diterjah..dan tenang sahaja bila terjah..klik sini utk terjah.. 





blog yg best..sebab background kaler putih..sama macam angah..cuma kebanyakan blog yg angah review..semua kaler pink..memang ohsem...haha..klik sini utk terjah...







blog yg comel..dan kaler biru!! sama macam angah..haha...tpi gud la..sebab macam2 info ada..best..dan yg penting cepat loading...nice...klik sini utk terjah...


blog yg menarik dan nampak macam blog anime..haha susunan widget yg menarik..mmg best!! jom terjah..x rugi pun..klik sini utk terjah...



alhamdullilah.sudah habis review blog2 ohsem..alhamdulillah..so buat masa sekarang..jom kita terjah blogger2 yg ohsem..dan best ni...mesti diorang ni hebat...x macma angah ..masih baru...so apa lgi..jom terjah..

assalamualaikum..

Read more ...

Segmen Review Blog Kumpulan 1

Assalamualaikum dan selamat malam semua!! Sudah berakhir segmen review yg angah buat semalam..kononnya nak buat sampai seminggu tapi bila angah pikir2 balik..mmg ramai boleh review blog angah..tpi boleh ke angah nak review semua blog tu? so angah rasa baik angah limitkan kepada 20 sahaja..baru best...so korang apa tunggu lagi terjah la..



Kepada yg x sempat nak join tu  sory sangat..sebab angah dah promote dah..maybe korang terlepas..sory ek..lain kalau kalau angah buat segmen joinla yerk!!okey..jom kita tgok blog2 yg telah direview...utk Kumpulan Pertama..



Blog yg best..dan  yg penting header yg lawa..blog pinky!cantik blognya..susunan widget yg menarik!! dan WOW...teruskan berblogging...nah..klik sini.. utk terjah!!



satu lagi blog yg ohsem,cepat loading,dan kalau nak tahu..blog ni pinky!! haha...so semestinya pemilik blognya perempuan..gud!!so korang apalgi...klik sini utk terjah!!






blog yg ohsem..cantik..dan yg best adalah gambar kat header tu..sweet..haha...cantik,menarik so korang terjah la blog ni..klik sini utk terjah..




blog yg ohsem..cara edit blog yg gempak..sampaikan angah ternganga sebentar bila tgok blog ni...korang kalau tgok..mesti best..dan muzik yg gud!! rasa tenang bila terjah kat sana..klik sini utk tejah...



header yg lawa gila..blog yg cantik..seronok tgok..teruskan berblogging walaupun masih muda!! so korang nak terjah? klik sini utk terjah...cantik sangat


 

blog yg ohsem..banyak sangat info2 menarik..gud job!! korang tgok la blog ni..sure menarik!!nak terjah? senang je..klik sini utk terjah..



blog yg ohsem..angah sangat suka blog yg background kaler putih..sama macam angah..haha...best.simple mimple tpi best..nak terjah? klik sini utk terjah..


blog yg best..walaupun ada kesilapan teknikal yg hanya angah ngn pemilik blog ni tau..tpi x kesahla...blog yg best..ohsem...dan yg penting pinky!! haha...nak terjah? klik sini..




tgok header pun dah ohsem..isi kandungannya lagi la..haha blog yg sangat simple..sebab tu angah suka!! apa lgi ha? sebab ohsem sgt..koran g tgok la sendiri..klik sini utk terjah..


blog yg best,x serabut langsung.. dan yg paling penting background putih..sama mcm angah..haha...gud!! teruskan berblogging...korang nak tgok? terjah sini..


So utk kumpulan pertama dah siap direview..kumpulan kedua..nantikan yerk!! thanks join...sama2 kita bantu blogger lain!!Arigatogozaimasu... assalamualaikum..








Read more ...

Segmen : JOM BLOGWALKING

Assalamualaikum...nak join?...klik sini






Read more ...

Angah Menang Contest Blog Lagi!!


Assalamualaikum dan selamat siang!! Alhamdulillah...semangat angah utk berblogging semakin naik!! Nak tahu kenapa?? Sebabnya angah dah menang satu Segmen!! Dalam sibuk2 angah join segmen& angah pun buat segmen angah sendiri..tetiba angah menang!!Syukur alhamdulillah..





 nampak kat atas tu?tu yg angah bulatkan tu*bulat la sgt? angah menang review blog!!Klik sini
Alhamdullilah..dapat jugak hadiah review..walaupun hadiah dia macam tu je..tpi angah syukur.sebab ramai jgak yg join...tapi angah antara yg menang...





yg ni blogger ohsem tu review blog angah!! best la!! walaupun angah ni newbie..tapi harapannya supaya angah dapat jadi salah seorang daripada blogger ohsem mcm diorang!!!haha..so sekarang ni angah ada buat segmen ringkas je...dan apa yg angah nak hanya 50 peserta sahaja..nak join?...klik sini

hanya seminggu je..setakat ni baru 11 org join...haha..angah nak buat segmen tu..sikit je...tak mau ramai2 sebab nanti yg nak kena review banyak2nya sapa? angah jugak..so limit dia 50 je..:) thanks utk sapa2 yg join!!

assalamualaikum...


Read more ...