14 Januari 2013

Himpunan Kebangkitan RAKYAT~

Assalamualaikum dan selamat petang,dah lama x update entry,haha..sebab apa? sebab sibuk promote angah punya segmen alhamdulillah ramai jugak join..korang nak join? Klik sini

Apa angah nak citer eh?Ha citer pasal perkara yg sibuk org ramai duk cakap2 sana sini,


apa yg bestnya? angah pun x paham la..kenapa perlu buat himpunan yg macam2 ni..tak tau la apa motifnya..ish2..angah memang x tau,lagipun angah tengok makin dekat PRU makin macam2 agenda2 yg dibuat...angah yg x tau apa ni pun..rasa bengang la jgak..


ni plak apa yg dikatakan oleh paper yg tulis "Sambutan Menghampakan".angah pun dengar jugak dekat Tv3..dia kata sikit ja yg join...x ramai mana pun...tapi angah lgi pelik..sebab apa?


tgok gambar kat atas ni..ramai la jugak...kenapa sanggup diorang kata sikit ja yg join? atau maybe gambar kt atas ni edit je? entahla...korang kena pandailah nilai...


yang ni pulak geng yg x sokong himpunan tadi tu..ish2...tengok semua tu sapa? ORANG MELAYU...apa nak jadi la..kan? semua asyik nak gaduh...kaum sama2..tpi gaduh pulak...apa nak jadi?sedih tengok..


kan best kalau jadi camni? semua bersatu padu...walaupun angah ni muda lgi..nak mengundi pun x lepas lgi..tpi rasanya kena jugak angah tau semua ni..so..pandai2 korang fikir...angah x sokong mana2 pun..cuma angah rasa baik kekalkan pemerintahan yang sedia ada..

assalamualaikum..




3 ulasan:

  1. kte dah cukup umur utk ngundi. tp x daftar lg. tgk je la PRU akan dtg mcm mana :)

    BalasPadam
  2. himpunan ni sebenarnya untuk menyedarkan rakyat tentang hak rakyat.. orang zaman sekarang dah pandai bezakan yang mana baik & buruk, dan PM pun mengaku tentang hal ni.. berita sekarang tak boleh nak percaya sangat sebab semua under government sebab tu dorang palsukan berita.. sampai live streaming pun orang singapore yang buat.. ramai yang hadir sebab ramai yang sedar sampai bila kita nak ditindas, duit rakyat disonglap dalam angka yang besar.. saya nak join perhimpunan ni, tapi dorang sanggup adakan exam pada hujung minggu sedangkan sebelum ni tak ada pun exam pada hujung minggu.. nampak tak permainannya di situ.. saya dulu pun malas nak ambil tahu hal politik. tapi, bila dah masuk 2 series, kita kena amik tahu jugak.. cuma jgn terlampau ekstrim.. kita sebagai rakyat, kita yang pilih pemimpin kita..

    BalasPadam
  3. owh..nak sedarkan org,owh..sebenarnya saya pun x suka sangat politik..sebab x diberi pendedahan yg sebetulnya...masing2 tegakkan pendirian masing2...saya rasa rakyat sekarang dah semakin bijak..pemimpin sekarang perlu tahu kehendak rakyat...dan apa yg pasti..semua org x sempurna...kita yg perlu mencari kesempurnaan itu,jadi...rasanya pandai2 lah berfikir2..:)

    *peace

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.