2 Januari 2013

Review Filem :Strawberi Cinta

Assalamualaikum dan selamaT pagi,hari ni angah bangun awal,so apa lagi..edit blog lah,haha..saja tambah widget2 nak bagi blog angah lgi ramai org tgok,bru la best kan?haha,okeylah kali ni angah nak review tentang filem yg angah baru je tgok iaitu STRAWBERI CINTA.




Sebuah filem yang mengisahkan tentang gadis jepun yg datang ke Malaysia bukan saja utk melancong tapi mempunyai hasratnya yg tersendiri,Ichigo,lakonan Yana Samsudin,datang ke Malaysia utk mencari ibunya yg lari ke Malaysia.


Pemandu Pelancong,lakonan Piere Andre jatuh hati kepada Ichigo,kemudian masalah terus berlaku bila,beg tangan Ichigo kena ragut,so semua maklumat mengenai ibunya turut hilang,kesian.


Lakonan mantap Yana sebagai gadis jepun terserlah,bila dia menuturkan bahasa jepun dengan amat baik,tapi yg agak spoil bila dia nak cakap melayu,ada terkeluar slang2 KL,tpi rasanya benda tu boleh dimaafkan.Lakonan best cuma dari segi jalan cerita yg agak ringkas,dan unsur saspens yg sedikit,so angah bagi 4/5 BINTANG.


SUKA DENGAN STRAWBERI!

1 ulasan:

  1. tak dapat tengok lagi cerita ni,angah ade tak link untuk download cerita Strawberry Cinta?

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.