25 Januari 2013

Tutorial :Cara Pasang Widget Alexa Rank Di Blog

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!!Pagi2 ni rasanya angah tak tahu nak buat apa,tapi rasanya angah nak share dgn korang pasal Alexa Rank..kalau hari tu angah hanya bagitau je yg angah dah buat..kali ni angah nak buat tutorial..mesti korang  x tau kan?So angah nak tunjuk!!!

Step Pertama

Korang hendaklah masuk ke Alexa.com,dan sedolehkan daftar dulu! Klik pada Create An Account..dan teruslah ikut arahan selanjutnya..




Step Kedua

Korang seterusnya kenalah klik dekat Products.



Step Ketiga

Seterusnya,korang klik dekat See Other Tools Foe Site Owner.Dah klik? Cepat klik..Tak jumpa? Ada dekat page tu bawah sekali!!




Step Keempat

Korang kena pilih Alexa Site Widget.Yang lain tu rasanya x perlu lagi.





Step Kelima

Tulis link url blog/website anda pada salah satu widget pilihan anda,kemudian klik Build Widget.
Seterusnya akan keluar kod widget tu..dan langkah yg seterusnya copy kan kod itu tadi..dan paste kan dekat blog korang.

Klik Dashboard>Design>Page Elements>Add a Gadget>HTML/javascript>copy dan masukkan kod tadsi ke dalam"Content">Save.


Siap!!!Senang kan?So korang boleh tgokla korang punya blog ranking..makin menaik atau menurun...Sekian saja dari angah!! Harap korang boleh majukan blog korang dengan adanya widget yg best ni!!

4 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.