29 Januari 2013

Tutorial :Takde idea nak tulis entry?


Assalamualaikum dan selamat berblogging..hurm..hari ni angah nak buat tutorial bagi korang utk yg x tau nak tulis apa kan? Ala..kiranya bukan tutorial tpi macam tips. jugak la...sebab angah tau ramai yg x tahu nak update entry tpi...x tahu nak update pasal apeh...haha..so angah nak bagi tips kat korang..




hurm..sebenarnya angah pun selalu jugak jadik macam ni..bila bukak blog..rasa macam nak update sesuatu..tpi x tahu pasal apa..so angah nak bgi tips..kepada korang utk update entry..

  • Citer pasal kehidupan seharian korang.
angah tahu korang mesti ada benda2 spesial dlm kehidupan seharian korang..so apa lgi tunggu..teruskan update..macam korang citer pasal sekolah ke,pasal tempat kerja ke..senang je...

  • Citer pasal benda2 menarik yg baru korang tahu.
ha..ni lagi satu tips utk korang...kan korang suka godek2 Google ke..apa ke..mesti korang umpa benda2 menarik,tertarik..cantik...so korang bolehla citer benda2 macamtu..secara x langsung ...blogger2 lain pun akan tahu jugak dgn benda yg korang baru tahu!!utk lebih lanjut klik sini

  • Citer pasal benda yg baru terjadi.
contohnya macam hari raya ke,ataupun korang baru jumpa artis ke..sebab benda2 macam ni ramai org suka..termasuklah angah sekali!!

  • kalau bosan sangat,join segmen2 best dari mana blogger..senang je...
kat situ..mesti korang kena update entry kan? so secara x langsung korang dapat join segmen..dan jugak dapat tingkatkan followers korang..amacam?best kan,..

  • citer pasal kisah misteri.
korang kalau ada kisah misteri..bolehlah update..sebab lagi misteri citer tu..lagi best...sebab anga perasan ramai yg suka citer2 misteri..so update la citer tu selalu..sebab angah jugak boleh tahu kisah misteri tu..

  • update tentang tutorial.
korang update pasal tutorial blog,tudung atau apa sahaja..sebab sekarang ni kan ramai yg suak gunakan perkhidmatan online..so senang je...tambah2 sekarang ni ramai pulak blogger kat malaysia..so korang boleh upgradekan blog korang tu dripada blog personal kepada blog tutorial...


so setakat tu jelah tips2 yg angah boleh bgi kat korang...angah pun x lah terror mana pun..cuma angah berkongsi dgn korang saja..kalau korang ada tips2 lain..bolehla komen dekat entry ni...

4 ulasan:

  1. tak pun karang cerita mengarut. hehe.

    BalasPadam
  2. haha, macam tu yg salu d buat, ngee~ bagus tuto angah

    BalasPadam
  3. tips yg berguna utk sy yg x idea

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.