10 Januari 2013

Wajib lihat utk LEPASAN SPM 2012

Assalamualaikum dan hurm...apa nak update?yes i now it,rasanya angah nak beritahu dekat semua kawan2 angah tentang satu benda,yup,rasanya benda ni sangat2 diperlukan oleh semua lepasan SPM,macam angah!


rasanya mesti korang ada kemusykilan dalam mengisi borang utk UPU kan?so rasanya angah akan bagi korang jalan mudah!! macam amna angah tahu jalannya?senangja..

1.korang boleh tgok di link ni..tekan sini..

dekat sini korang boleh tgok sendiri macam mana nak isi or apa2 info yg baru dikeluarkan...selalin tu kalau ada apa2 pemberitahuan yg terbaru,korang just perlu selalu terjah link ni jer..

2.korang jugakk boleh tgok dekat sini...tekan sini

korang boleh tau cara2 nak isi borang tu dengan lebih lanjut,selain tu bole jugak nak tahu apa maklumat yg korang x tahu..

3.korang jugak boleh la join group ni...tekan sini

dalam group ni korang boleh tgok soalan2 atau kemusykilan tentang masa depan,kira macam korang pun boleh nak tanya kaunselor tentangmasa depan korang,berkenaan study ke apa ke..

4.kalau korang rasa macam nak isi dah atau dah sedia...korang boleh lah...tekan sini

korang isi elok2,tapi rasanya boleh buat semakan semula,kalau x bagus atau x menepati,angah cadangkan korang tunggu result SPM keluar dulu!!



rasanya sekarang ni kita dah patut tahu hala tuju kitakan?kita kena pilih yg betul2,pedulikan apa kata org sekeliling,sebab yg nak study atau masa depan tu..kita punya...so kita yg patut pilih sendiri!


kalau korang musykil boleh la tanya kawan2 atau senior,sebab diorang lagi tahu dari kita kut?haha,maybe mereka lagi banyak pengetahuan daripada kita,so korang pilih elok2,sebab sekarang persaingan tersangatlah hebat!


apa lagi yg perlu angah nasihat? kalau nak yg lebih baik,korang selalulah berdoa supaya Allah berikan jalan yg luas utk korang memilih haluan yg betul utk masa depan yg cerah..

assalamualaikum...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.