28 Februari 2013

Kunjungan Asing

Assalamualaikum dan selamat malam...alhamdulillah..boleh lagi angah update entry :) Cuma kali nak share dgn korang pasal komen dari TANPA NAMA.Komen yg betul2 buat angah rasa terkejut/happy/pelik.


Korang try tgok kat bawah ni dulu :)







Ada seseorang dari Florida datang jenguk blog angah..wow..hebat..syukur ada jugak dari negara2 luar...yg bestnya dia kata blog angah cepat loading..apakah? Rasanya lambat jugak la..maybe dekat sana punya negara blog angah laju? mana lah tau..haha...tpi thanks untuk itu..thanks jugak sebab kata blog angah ohsem...haha...thanks :)

Korang punya blog mesti selalu dpt kunjungan dari org2 luar kan? Lagi hebat dri angah la tu..haha..angah just impressed sebab komen yg dia tulis nie..haha..itu aje utk malam nie :)

P/S : nak pergi ke tak FESTIVAL WIND ORKESTRA SBP ? Perasaan Berbaur ?






Read more ...

Tahniah Malaysia

Assalamualaikum.. dan salam satu Malaysia..apa khabar? GA angah still berjalan..dan still terima peserta2 baru...so kita lupakan dulu pasal GA tu..sekarang ni..angah cuma tertarik dgn ranking Malaysia..Ya..


Malaysia merupakan sebuah negara yg hebat.Kerana apa? Sebab kedudukan Malaysia dalam ranking Pelancong paling ramai adalah dalam top 10!! Sangat hebat kan? So korang tgok dulu kat bawah nie..



RankCountryUNWTO
Region
International
tourist
arrivals
(2011)
International
tourist
arrivals
(2010)
Change
(2010 to
2011)
1 FranceEurope79.5 million77.1 million+3.0%
2 United StatesNorth America62.3 million59.8 million+4.2%
3 ChinaAsia57.6 million55.7 million+3.4%
4 SpainEurope56.7 million52.7 million+7.6%
5 ItalyEurope46.1 million43.6 million+5.7%
6 TurkeyEurope33.3 million27.0 million+8.9%
7 United KingdomEurope29.2 million28.3 million+3.2%
8 GermanyEurope28.4 million26.9 million+5.5%
9 MalaysiaAsia24.7 million24.6 million+0.6%
10 MexicoNorth America23.4 million23.3 million+0.5%



Walaupun ranking ni untuk tahun 2011,tapi angah percaya yg ranking ni tetap sama/meningkat utk tahun 2012.Sebab apa? Malaysia mmg hebat dri segi pelancongan..Sangat bagus walaupun Malaysia negara tempat ke 9 tapi..negara Asia ke dua!!!

Jom tgok pulak ranking dalam benua asia...Mmg hebat!!

RankCountryInternational
tourist
arrivals
(2011)
1 China57.58 million
2 Malaysia24.71 million
3 Hong Kong22.32 million
4 Thailand19.10 million
5 Macau12.93 million
6 Singapore10.39 million
7 South Korea9.80 million
8 Indonesia7.65 million
9 India6.29 million
10 Japan6.22 million
Malaysia adalah negara kedua!! Kita sudah kalahkan Thailand/Singapura!! Malaysia negara paling ramai pelancong dtg di kalangan negara2 Asia Tenggara!! Cukup Hebat!! Huh Bangga Pulak!!




Tahniah Malaysia.....




Tahniah Malaysia....


Assalamualaikum...nak join GA? KLIK SINI


Read more ...

27 Februari 2013

Alexa Rank Naik!


Assalamaualaikum dan selamat pagi you alls....Giveaway angah berjalan macam biasa..walaupun satu bulan..atau maybe angah awalkan..tpi semuanya ikut bilangan peserta..haha..kenapa angah update arini? Happy la!! sebab apa? jom tgok kat bawah nie..

|
|
|
|
|
|
|
|
V


kepada


akhirnya




wow,first time duduk ranking bawah dari 1juta..maybe bloggers lain..dah hebat dari tuh..tpi angah tetap rasa bangga..syukur alhamdulillah...followers angah pun dah seribu..tpi angah still newbie lagi...angah still perlukan support dari korang...macam mana nak support?just join Giveaway angah tu..angah nak bagi hadiah kat korang semua...:) terima kasih sebab support angah selama nie!!! :)

Assalamualaikum...

Read more ...

26 Februari 2013

MEGA GIVEAWAY :)

Assalamualaikum dan selamat siang..kali ni just nak update pasal GiveawaY yg sdg berjalan  lancar..syukur sgt2..Alhamdulillah..seramai 15 sponsor yg sponsor barang2..haha..angah tak bagi apa2 ke? ada..cuma angah bagi hadiah misteri...

Follower angah pun baru naik 1000 syukur sgt..haha..so semangat angah utk terus berblogging..naik!! dgn raanking alexa pun naik lgi...


nak join? klik gambar/banner tuh..hadiahnya rasanya sgt lumayan..sebab laki/perempuan boleh menang..ada macam2..so..angah rasa sgt2 rugi sapa x join...rasanya angah nak buat GA ni sebulan..tpi kalau dah ramai g join/ lebih 80 org dah join..angah akan tamatkan...haha....lagipun hadiah semuanya best...so angah rasa baik korang join!! FIRST GIVEAWAY dari angah... :) Support angah! :)





Read more ...

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli



Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 

Read more ...

25 Februari 2013

Pembahagian Hadiah MEGA GIVEAWAY

  Ini adalah pembahagian hadiah oleh sponsor2..anda mahu yg mana? Senang aje..just join GA best nie!!


TEMPAT PERTAMA : 

MEMBER CARD Bronze (RM 10) secara percuma selama setahun oleh ONE Stop SHOPPING 2013 + Line DIGI RM 25 oleh Hanny +Edit Blog [Classic/Denim]oleh Nur Alja + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KEDUA :

MEMBER CARD Bronze (RM 10) secara percuma selama setahun oleh ONE Stop SHOPPING 2013 +Shawls oleh Liyana + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KETIGA :

Line DIGI RM 25 oleh Hanny + Novel Astana Kasih oleh Hanis Masturina +  Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 


TEMPAT KEEMPAT :

Topup CELCOM RM 10 oleh Liyana + Novel  Wangian Kasih oleh Hanis Masturina + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KELIMA :

Topup RM 5 oleh Eraz Fadli +  Bloglist sebulan oleh Nur Alja +Buku tajuk Act Like A Lady, Think Like A Man (Edisi B.Melayu) oleh  Sha Dhira San + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KEENAM :

Topup RM5 (Maxis) oleh  Gadis Bunga +Keychain awesome KLCC oleh Sha Dhira San + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KETUJUH :

Topup RM 5 oleh Eraz Fadli + Keychain awesome KLCC oleh Sha Dhira San +  Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KELAPAN :

Topup RM 5 (Celcom/Maxis) oleh Sha Dhira San +Keychain Nama oleh Eyma Su + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 



TEMPAT KESEMBILAN :

Topup RM5(Celcom) oleh Siti Zawiyah + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 

TEMPAT KESEPULUH :

Topup RM 5 (Celcom/Maxis) oleh Sha Dhira San + Blog review oleh Eyqin Asyiqin+Bloglist oleh Aswan Azmy 


HADIAH RANDOM :


Wallet Jenama Boss oleh Amalina Alya -1 Pemenang

Topup RM40 oleh Rozaimah- 1 Pemenang


Sebotol Tony Moly oleh Syasya Fikri -1Pemenang

Keychain Nama oleh Eyma Su -4 Pemenang


Keychain awesome KLCC oleh Sha Dhira San -1 Pemenang


HADIAH KHAS DRI ADMIN

MISTERI -1 Pemenang




Tertarik dgn hadiah? Jom join..klik tajuk GA di atas utk join... :)


Read more ...

24 Februari 2013

Berakhir Pencarian Bloglist :)

Assalamualaikum dan selamat hari baik!! Walaupun cuaca tak berapa baik...tpi angah tak kisah sebab..rasanya angah baru je lepas PENCARIAN BLOGLIST...alhamdulillah..dah ramai join...ti bila ramai2..nanti penuh pulak..so angah tamat kan hari ni...



Kalau korang nak tgok..sila klik sini..tgok2 kalau korang punya link ada ke tak..satu lagi..ada antara peserta yg x ikut syarat..ada yg x buat entry..tpi letak link blog kat situ...x boleh tau!! Kena ikut syarat elok2..

Walauapapun..angah akan update bloglist angah...thanks kepada yg join..



Untuk update terbaru..angah nak buat GA..mesti korang tau kan? Angah nak buat Ga..dan tgh cari SPONSOR..alhamdulillah..ramai yg sponsor..banyak jugak hadiahnya..mmg best..ada shawls/novel/topup...so korang mesti nak join kan? Tpi angah still mencari SPONSOR sampai malam ni..11 30 malam..so kalau sapa2 nak sponsor..baju/t shirt/jam....boleh sgt2...

klik sini untuk maklumat lanjut...


Sekian...
Read more ...

23 Februari 2013

Pelbagai Ragam Kehidupan

Assalamualaikum dan selamat malam semua..nampaknya semakin hari semakin macam2 peel manusia kan?Betul ke tak? Ye macam2 perangai2 pelik..termasuklah gambar2 dekat bawah ni...Jom sama2 tgok..



Punya sibuk berKOMPUTER sampaikan lupa akan hal kebersihan..teruk betul2..harap2 korang tak camni la ek..mana la tau..sibuk sgt berblogging..sampai semua hal2 lain..dilupakan..


Henset nyg macam ni boleh ambil gambar?WOW mmg best la kalau camtu..haha..kalau time dulu2..dapat henset cenggini pun dah rasa bertuah sangat2...tpi sekarang? Haha




Rupanya inilah parents sebenar Patricks..pandaikan manusia main2 dgn cartoon..haha..boleh gabungkan semua cartoon dgn hubungan family...haha dah takda kerja dah kut?


Yang ni pulak? Kononnya nak berjimat cermat? Tak perlu la macam ni..6 org naik satu motor..? hah..dah sama macam satu family angah!! Memang tak patut!ish2...alang2 baik jalan kaki terus..


Nama lelaki ini BATMAN BIN SUPARMAN? haha...mesti bapak/mak dia fanatik gila dgn citer2 tu...sama jugak macam sekarang ni..bagi nama macam nama artis...ish2..entah2 maksud nama yg pelik2 kan dah camno tu?


Rasanya yang ni patut dipuji..tgoklah...PENCEROBOH AKAN DIDAKWAH..sangat bagus kan? Katakanlah penceroboh tu agama lain..senang2 dia masuk ISLAM..haha..dah kena dakwah..inilah dikatakan buat kerja sambil lewa...


Yang ni pulak,first2 nampak seram..tpi bila tgok2 balik..lawak la pulak..sebab apa? Sebab diorang tidur kat kelas macam ni..kalau kat negara kita..tidur kat atas meja je...tapi kat JEPUN..macam ni..mmg lawak..


Comel nya!!! Tgok tangan...berlipat2...haha...sangat tembam...mmg seronok kalau dapat peluk..haha...mmg comel sgt....tak tahan..haha..mesti terlebih makan kut??


So camna? Pelik? rasanya tak pelik..cuma lawak..dan yg last tu paling cute kan? Haha..kadang2 bila kita stress dgn kehidupan..ada baiknya kita berehat dgn melihat gambar2 lawak...macam ni...bagus...haha..boleh hilangkan stress...tpi angah nak syorkan satu lagi kaedah yg sangat2 mujarab..apakah?

SOLAT SUNAT/HAJAT....mmg akan berkesan..atau..baca AL QURAN...x berkesan? Cuba lagi..


Assalamualaikum..



Read more ...

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com



Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more ...

Sokong Blog Kakak Saya

Assalamualaikum dan selamat pagi korang...apa khabar? Syok bila tgok bila makin ramai yg join Pencarian Bloglist Blog ANGAH tu..aha..syukur alhamdulillah..walau apapun..angah tetap tak sangka yg target angah akan melebih2...faham?

Dulu angah target nak dapatkan 700 followers ja tahun ni..pastu tgok2 dan 900 lebih dah..syukur la..so harapannya supaya dapat  1000 followers la plak..haha?


Okeylah..pagi ni angahh bangun semata2 nak edit blog kakak angah!! Kakak angah ada blog? mmg ada..tpi hanya sekadar utk final projectnya saja...ingat ke betul2 kan? Angah hanya tolong sikit2 je..yg len tu dia dgn kawan2 dia yg buat..mesti korang nak tgok kan? 


SWEETCUPCAKE


ni header blog dia..sapa buat? Angah jugak..haha..buruk kan? heheh..

so angah rasa baik korang tgok sendiri..http://maniscolourfull.blogspot.com/

Kalau boleh tolong follow sekali eh..blog kakak angah nie..mintak2 ramai yg follow ek.kalau x follow pun sekadar bagi komen ke apa ke..cuma nak bagitau yg 


SEMUA ITU HANYALAH SEKADAR LAKONAN SEMATA-MATA 


maksudnya..semua gambar2 cupcakes dlm tu hanya lakonan..sebenarnya depa x buat apa2 pun..haha...jom kita sokong..

Assalamualaikum..
Read more ...

22 Februari 2013

Nasihat Bergambar

Assalamualaikum dan selamat siang..apa khabar ? Macam amna dgn hari jumaat korang? Syukur la..angah baru balik dari sembahyang jumaat terus bukak lappy..haha..so kali ni..angah ada random picture..jom sama2 kita tgok..






Anda faham? Kadang2 ada manusia yg bercakap tak guna otak langsung..Kadang2 bercakap macamlah dia tu pandai segala-galanya..padahal satu fakta pun salah..ish2..tak patut..so..kenalah bercakap berdasarkan fakta yg kukuh lgi tepat..Kebanyakan org sekarang ni dah x macam tu..tambah2 nak dekat PRU..huh...masing2 lawan berdebat..



Yang ni satu lagi benda yg selalu dibuat oleh manusia2 di muka bumi ni..tambah2 bumi Malaysia..pegang2 tangan kononnya nampak sweet..pastu bila org lalu lalang tgok..terasa bangga..ish2..bangga? Bangla ada la..perkara tu kalau dah haram..tetap haram...selagi tak berkahwin...walaupun dah bertunang..nanti x pasal2 dapat anak dulu sebelum kahwin..macam mana? kan dah susah???



Yang ni apa kes pulak?haha..ni jenis yg x reti bahasa...haha..apa hal nak pegang nasihat? Kebanyakan manusia sekarang x faham bahasa atau saja2 buat tak faham..maybe diorang ingat buat benda2 macam tu mmg dapat untung kut..haha :)




Bahasa rojak? Korang faham kan? Kadang2 ramai org Malaysia atau lebih spesifik lagi..org melayu yang menggunakan bahasa rojak..kiranya macam bahasa campur2 la...dah mmg parah dah ni..cakap campur2..mungkin rasa hebat atau lebih kehadapan berbanding org lain..bila cakap bahasa OMPUTIH lagi la terasa bangganya..apa nak jadi?



Dan yg terakhir...kebanyakan org akan buat tak tau dgn apa yg kita nasihatkan..contoh macam yg angah buat ni...haha..dah la buat tak tau..kesian tau *cewah...walau apapun kalau dah rasa diri tu dah cukup matang..seharusnya kita patutnya fikir yg mana yg baik..mungkin kita boleh berubah walaupun perubahan yg kita buat tu simple je...so faham2kan..


P/S :  
       
Tiba2 teringat citer2 best ni..kacang!!

Read more ...

TAK BOLEH BUKA BLOG SENDIRI

Assalamualaikum dan selamat pagi...pagi2 ni angah tension sgt!! sebab apa? GOOGLE CHROME buat pasal pulak dah!!argghh..tension ...nak tau maslahnya mcam mana?


Angah tak boleh bukak blog angah sendiri....hanya home untuk blogger je yg boleh bukak..sama2 jugak dgn blog2 org lain..angah x boleh bukak jugak..




apasal ha?angah tak tahu la pulak..tpi yg pasti angah boleh update blog lgi.sebab angah boleh bukak BLOGGER.COM tpi bila time nak bukak blog tu jadi masalah pulak...tpi x sama dgn blog2 yg berdomain .com..kalau blog2 tu..boleh pulak...camna nak buat? 

Angah hanya nak check komen dgn nak check CBOX..ish2...masalah betul la...penat angah buat macam2 tapi x jadik jugak..ada sapa2 boleh tolong tak?

Apa masalah dan penyebabnya..? sapa2 boleh tolong...angah mmg harapkan bantuan korang..!!

Thanks...


Read more ...

21 Februari 2013

TOP 10 BANGUNAN TERTINGGI DI MALAYSIA

Assalamualaikum dan selamat pagi...apa khabar? hurm..segmen pencarian bloglist angah still berjalan...so korang nak join? tgok dkt home blog angah oke..

Kali ni angah nak update pasal Malaysia..dan lebih2 lanjut lgi tentang bangunan tertinggi di Malaysia...selalunya org ramai..akan lebih beri perhatian bila ada citer pasal  10 bangunan tetinggi di dunia..tpi kali ni 10 bangunan tertinggi di Malaysia...


Torres Petronas Mayo 2004.jpg 
No 1 & 2 Bangunan Berkembar KLCC
Ketinggian : 452 m
88 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

KualaLumpurTower.jpg

No 3 Menara Kuala Lumpur
Ketinggian : 421 m
6 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur


Menara telekom.jpg

No 4 Menara Telekom
Ketinggian : 310 m
55 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Maybank Tower Kuala Lumpur.jpg

No 5 Menara Maybank
Ketinggian : 243.5
50 tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

KL-EmpireTower.JPG

No 6 Empire Tower
238.1 m
62 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Komtar.jpg

No 7 Menara Komtar
232.0 m
65 Tingkat
Lokasi : Pulau Pinang

Maxis Tower, Kuala Lumpur.jpg

No 8 Menara Maxis
212.1 m
49 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

kl072.jpg

No 9 Bangunan AM Finance
210 m
50 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Berjaya Time Square in the afternoon, Kuala Lumpur (Dec 2006).jpg

No 10 Berjaya Times Square
203.0 m
48 Tingkat
Lokasi  : Kuala Lumpur


Dalam bangunan2 diatas..hanya satu datang dari negeri lain..iaitu KOMTAR..haaha..bila bangunan negeri2 lain nak masuk carta ni? Entahlah kan..tapi..bangunan2 yg sedang dibinan jga semakin tinggi..nak tau?



Menara Warisan Merdeka


600.0 m
118 Tingkat
Lokasi : Kuala Lumpur

Menara ini dijangka akan menjadi bangunan ketiga tertinggi di dunia selepas BURJ DUBAI dan juga MENARA JAM MEKKAH....


P/S : menara jam mekah tu 601.0 m..apa salahnya kalau tambah semeter dua ke...kan dah dapat no 2 ?

Assalamualaikum..



Read more ...