20 Februari 2013

Erti Sebenar Cinta

Assalamualaikum dan selamat malam..haha...siang tadi sempat update entry jugak..tpi malam ni pun rasa macam nak update..walaupun ada problem time nak update entry ni..


Ramai org bercinta,sudah berkahwin,sedang hangat bercinta.Tapi bukan tu ja..Mencintai alam..mencintai keluarga..mencintai kehidupan sendiri..macam2 ada..tapi faham ke maksud cinta sebenar?


“Dinikahi wanita itu kerana empat perkara iaitu kerana hartanya, keturunannya, kecantikkannya dan agamanya. Maka pilihlah dalam hal keagamaannya. Nescaya beruntunglah kedua-dua tanganmu.” (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)





Sesungguhnya cinta sebenar mendengar apa yg tidak diperkatakan, mengerti  apa yg tidak dijelaskan sebab cinta tidak datang dari bibir mahupun lidah  ataupun fikiran  melainkan hati yg ikhlas..


Sumber  

xfaham? Cinta tu kita akan rasa sendiri dan bila tiba masanya ia akan datang... dan cinta tu dtg dri hati yg suci :)

Assalamualaikum..

2 ulasan:

  1. A'AH... BILA MASANYA TIBA.. baru kita tau ape tu CINTA. huhu,..

    BalasPadam
  2. =) follow my blog http://belogzeera.blogspot.com/

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.