19 Februari 2013

Pakaian Zaman Sekolah

 Assalamualaikum dan selamat malam semua..malam ni tak hujan..so bolehlah angah nak update entry..comel tak gambar2 kat bawah ni? angah buat sendiri tau!! bukannya amik dri Google OR SOMEWHERE else..

So kali ni angah just nak share pasal diri ana sendiri..haha? ada ke nak baca? biarlah..asalkan angah bahagia..okeylah..hurm..dari angah darjah 1 sampai darjah 3 angah pakai baju yg sama macam budak2 sekolah lain...


Dan seterusnya..angah berjaya mendapat tawaran menjadi pengawas..best? mmg la..angah tolak? taklah..angah mesti amik..haha..baru la upgrade skit kan? Bila jadik pengawas..rasa macam hebat sikit..tpi sebenarnya semuanya sama je...haha



Bangga bila dapat jadi ketua pengawas a.k.a Ketua Murid..mmg best..rasa macam satu sekolah tu kita yg punya..haha..tambah2 bila angah baru study kat sekolah tu tak sampai 2 tahun..terus jadi Ketua Pengawas.haha..:)



Seterusnya..angah dapat Straight A's plak..syukur alhamdulillah..semua usaha angah dah membuahkan hasil..bila dapat 5A dengan jawatan yg sgt tinggi tu pulak..angah ditawarkan ke sekolah berasrama penuh dekat Penang..mmg bsest bila dapat tawaran tu..tambah2 bila kita satu2nya..yg dapat SBP..kan?


Dari Tingakatan 1 sampaila Tingakatan 3 angah pakai baju yg camni ja...biasalah..budak baru lagi...haha..selalu terbayang amcam mana kalau angah jadi pengawas a.k.a KP..? haha..tapi tu semua hanyala mimpi..


Dan akhirnya mimipi tu jadi kenyataan..angah berjaya menjadi KP selama 2 tahun semasa Tingkatan 4 dgn Tingkatan 5..sangat best...haha..walaupun tak jadik Ketua Pengawas...syukur alamdulillah...tanggungjawab semakin besar...dan angah jugak dapat jawatan Ketua Exco Kebajikan...hurm..bertanggungjawab terhadap kebajikan pelajar di asrama dgn sekolah...




ni pakaian nya...tpi sebenarnya macam2 lagi..baju utk KP tpi yg ni rasmi punya...haha..smart? mmg pun..dan yg bestnya...rasa macam hebat...*astagfirullahhalazim..riak pulak dah...walauapapun..mmg best bila jadi pengawas ni..!!


Kenapa semua mukanya masam?haha..sebab tanggungjawab yg besar..walaupun sebagai pelajar...macam2 nak kena hadapi..sebab tu muka masam...hurm...so macam mana dgn korang? Zaman sekolah angah dah habis dah pun...mesti ada antara korang yg masi sekola..so angah harap korang boleh hargai zaman persekolahan tu...

 P/S : Rindu dgn zaman sekolah sangat2!!!

8 ulasan:

  1. yang atas sekali....
    sama je dgan gambar tu....
    wowww...dulu penah g muar...
    memang best...
    makanan sedap2...

    jom singgah :

    Menarik : Muzium Sains Miami Lengkap Dengan Tangki Jerung
    Gempak : Gua Ais Terbesar Dunia
    Seram : Kuasa Air Sungai Membelah Jalan Raya
    Pelik : Kenapa Tasik Garam ni Warna-warni.?
    Gempar : Ombak Keluarkan Cahaya Biru
    Serius : Jambatan Nabi Musa Di Belanda

    Dan Banyak lagi di Green Life.

    BalasPadam
  2. Cerita kita sama la... Darjah 4 sampai 6 jadi pengawas tapi x la achieve tinggi macam ketua pengawas tu then skola mnegah form 4 jadi pengawas.. hehehe

    BalasPadam
  3. zaman sekolah adalah kenangan yang paling manis sebenarnya... ^_^

    BalasPadam
  4. pndai nye lukis. hehehehe emmm sy xpenah jadi pengawas pon since drjah 1 ag. hahaha nakal dlu :P

    BalasPadam
  5. rndu dgn zmn skola..
    trase nk kmbli ke zmn skola je,dpt jmpe rmai kwn2..
    xde tensen sgt

    BalasPadam
  6. wah bgusla suke jadi pengwas..yang alst tu smrt

    BalasPadam
  7. ana jadi pengawas sekolah masa tahun 5 dan 6,satu-satunya pengawas perempuan harian,sebab rumah ana depan sekolah je,sebab tu ana jadi pengawas harian,memang bangga la jugak terpilih jadi pengawas,walaupun memang tak dapat nak duga tanggungjawab yang diberikan tu memang berat,tapi sebab suka,semuanya jadi mudah..

    masuk sekolah menengah pula,form 5 baru dapat jadi pengawas,dan still ana satu-satunya pengawas perempuan harian dalam kelas ana,sebab kebanyakannya pengawas sekolah ana dulu student asrama...

    best dapat jadi pengawas,macam-macam pengalaman ada...rindu nak sekolah balik,haha...

    by the way,lawa lukisan angah tu,and tahniah sebab dapat straight A's dalam UPSR..

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.