16 Februari 2013

Rindu?? Rindu??

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..akhirnya dapat jugak nak update blog..haha...dah lama x on9 sejak hari ape tah..tapi tak kisahla..asalkan angah bahagia...bahagia ka?Beberapa hari ni angah selalu terfikir..macam2..

  • Rindu time sekolah.
yer...angah baru je hantar adik angah ke MRSM PDRM...pastu bila ada kat mrsm tu...ada org buat announcement... rindu pulak time angah jadik pengawas a.k.a KP..

 

siapa yg tak rindu kan? time angah yg selalu jaga pondok announcement..selalu angah akan cakap " Perhatian kepada......... anda diminta hadir ke kaunter pengumuman kerana waris anda sedang menanti.." haha..rindu time2 tu...walaupun angah punya turn adalah time pukul 2 sampai pukul 3...haha..memang best..


  •  Benci dengan POLITIK
kehidupan angah yg baru lagi keluar dri sekolah..telah menyebabkan angah rasa macam2 pasal politik..
 

mentang2 la PRU nak dekat...entahla...makin lama rasanya makin melalut..time angah sekolah dulu pun ada jugak yg sgt2 fanatik dengan politik..sampaikan setiap kali perjumpaan/perhimpunan mesti dia akan join!! huh sgt dahsyat..


  • Kempunan DOMINO PIZZA
Time angah duk kat asrama dulu..kalau lapar..mesti  akan call domino and then share duit dgn kawan2 angah makan sama2..dekat masjid..


kadang2 angah akan belanja adik angkat masing2..haha...pastu..ada jugak yg jual kat dorm..haha..mmg best...selalu jugak kutip kupon2 domino..dan angah jugaklah yg perkenalkan domino dekat family angah...


  • Rindu nak belajar dalam kelas.
haha..memang rindu..time angah sekolah2....belajar dlm kelas...prep dlm kelas..best sgt..

haha..dri start angah tadika sampailah tingkatan 5...haha..baru angah rasakan perasaan rindu ni..kalau dulu selalu angah cakap camni " Bila la nak habis belajar?" sekarang pulak?haha..mmg rindu...kadang2 angah ada jugak tidur dlm kelas..
 

haha..terkantoi pulak..haha..tido dalam kelas..time pnp pulak tu...kenapa angah pakai baju kaler hitam? haha..sebab angah pengawas..mmg hari jumaat kena pakai baju kaler tu...haha..walau apapun..tgok meja tu..berterabur..

Walauapapun..angah rasa semuanya dah tak boleh nak diundurkan lagi..semuanya dah x boleh buat apa lgi..sedih? mmg sedih..tpi kita sepatutnya teuskan hidup...kan?So kita enjoy!!

Assalamualaikum..




 

9 ulasan:

  1. haa kan? rindu gila time sekolah-sekolah dulu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..time tu la kita diasuh menjadi manusia *cewah

      Padam
  2. Wilma pun rindu time sekolah dulu ^_^
    Best kan zaman persekolahan Angah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg best!! haha...untung sapa yg masih sekolah lgi tu!!

      Padam
  3. Sedapnya Dominosss.. Teringin nak makan kot harini. Atoiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..mmg teringin pon..tpi dekat kawasan rumah angah takda la..kalau kat hostel dulu dekatla... :)

      Padam
  4. zaman2 itu adalah yang semestinya paling kita rindui ada masa2nya... if only we could turn back the time...tapi memang x bolehla kan... hu hu hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la..kalau ada mesin masa? mesti best....ahah

      Padam
  5. Haishh memang rindu kan angah.. tapi nak buat cemane, doraemon tak wujud kat dunia ni, kalau tak dah lama iha curik mesin masa beliau :p

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.