31 Mac 2013

KAWAN+SAHABAT


Assalamualaikum dan selamat sejahtera warga bumi!! :Dhuhahaha..todays angah nak citer pasal geng angah!! ya..geng yg kononnya paling jahat di muka bumi nie :D


OMAR FARHAN


Siapakah?? eh..dia ni kawan angah sejak angah form 4..rasanya  start form 4 dah rapat,tpi bila naik form 5 lagi2 rapat!! :Dhaha..walaupun x pernah sama kelas.Ingat lagi time form 4,kami dua pusing paras 3..haha..buat apa tak tau? :D
Bila naik form 5 lagi banyak pengalaman2 best.Ya,keluaq outing sama2,karoks lagi..huhu..mmg best la..dan yg paling tak tahan..karoks dengan lappy Suhaimi dekat tangga padang putri :D selalu lepak2 kat padang A,dekat tepi garaj bas...
Banyak jugak insiden2 yg tak best..macam kat depan masjid..adegan " INI adalah arahan!!",pastu adegan bermasam muka dgn geng yg paling baik di muka bumi,adegan yg best?? time makan DOMINO dgn .......... :D haha...mmg best kalau fikir balik..tpi fikir sekali lagi..x best pulak dah :D
Ayat dia yg selalu angah ingat " kadang2 kalau kita kata takl kisah tu means kita sangat kisah!!" actually ayat ni dicreate sama2 kut :D ya..kononnya tak kisah pasal perkara tu..padahal..sangat2 kisah :D
Ingat tak dalam masjid time bulan posa? apa yg jadi?? haha..survey2 :D best bila ingat balik semuanya..macam bodoh kan :D 
Bergaduh?? bohong la kalau kawan baik tak pernah bergaduh...haha..kadang2 bergaduh jgak..tpi lepas2 tu..baik balik..sebab org yg menyebabkan pergaduhan tu sgt2  CELAKA a.k.a CELAKS..
Haha..selalu kalau time cikgu mai lambat ka,kami akan sembang2 kat tepi penjuru kelas form 5,saja..usha2 tempat lain..kan OMAQ??OMAR banyak tolong angah dalam macam2 perkara,ajar angah tentang jadi manusia yg berguna,dan sanggup hadapi apa2 rintangan.*mona :P
SUHAIMI



Ni lagi sekoq :D..haha..kawan dari form 1...dorm sama sejak form 1 sampai form 2..lama ka? haha..form lain..semua dorm sebelah2 ja...sebab apa? kami satu rumah..DELIMA a.k.a MERAH...
Kelas lain2..tpi start form 3..sampai form 5..kelas sama..time form 3..tu tak rapat sgt..kenal camtu2 ja..besa la...angah ni bukan banyak cakap sangat...haha..bila naik form 4..rapat skit..sebab apa?? entah la..
Naik2 form 5..terus jadi rapat...haha..jadik geng...memandangkan boleh bawak lappy..kadang2 angah pinjam lappy dia...haha...sekali dgn Omar..:Dmacam2 benda best yg selalu kami semua buat bersama..ya...
 Kejadian malam tu...haha...dah la nak lupakan..:D haha..perkara yg lepas usah dikenang :D haha..teringat time kita semua keluaq sekali..kononnya dia ni tak mau karoks..last2..dia yg lebih :D
Terlalu banyak perkara2 best..haha..termasuklah..yg dalam masjid tu.. sembang2 ngn .......haha..terbaik :D haha..dia banyak bagi nasihat kat angah :D thanks sangat2 :D


SALEHUDDIN

 


Berkawan sejak form 1,haha..sama mcam Suhaimi..kelas sama sejak form 3 sampai form 5...kawan yg sangat2 baik..sebab apa? entahla..dia ni mmg baik sgt..
Selalu angah mintak tolong dia kalau angah ada msalah besar/kecik...haha..dan dia jugak ada tolong angah macam2..bagi nasihat..bagi pinjam homework..haha.. :D
Dia jugak geng sekali..kami semua ada 4 org ahli..:D haha...best la..sebab masing2 ada kelebihan/kekurangan yg tersendiri..haha..means..suka kawan ngn hampa..
Malang bagi angah sebab rumah mereka bertiga agak dekat..kalau nak dibandingkan dengan angah...rumah angah kat negeri lain..depa semua duk kat Penang..haha..tpi takpa la..ada masa nanti boleh jumpa lagi...
Walaupun Salehuddin ni baik sangat,tpi ada jugak org yg tak puas hati dgn angah,bila angah berkawan dengan dia..:D takpa..semua org nak cemburu :D

KESIMPULANNYA 

Kawan semasa gembira senang utk dicari...kawan semasa susah...sangat payah utk dicari..so bagi angah mereka la kawan susah+senang angah..kami sama2 berkongsi cerita/perasaan/pengalaman..moga2 kami semua tetap bersahabat sehingga bila2 :D

SEKIAN ..





Read more ...

30 Mac 2013

JANGAN TAKSUB SANGAT!!


Assalamualaikum dan selamat malam.Rasanya dah lama angah tak menasihat-nasihat antara kita.Yer..bila angah jalan2 dgn family...macam2 yg angah dapat tengok..keadaan sekeliling.So angah nak gitau korang jugak.Moga2 korang jugak turut mendapat pengajaran.


KeTAKSUBan seseorang terhadap sesuatu.Yer apa yg angah tgok sekarang ni,dekat kawasan kejiranan rumah angah.Ada geng2 yg taksub terhadap satu parti politik ni.Disebabkan ketaksuban yg amat sangat,mereka2 tu telah pun membuat onar kepada pihak satu lagi,macam meMULAUkan,bakar rumah,bakar bendera,langsung tak bertegur sapa.Apakah ini?

Janganlah sebab taksub sangat sampaikan silaturahim putus macam tu ja.Ish kalau dah macam tu,dah tahap teruk,kita sepatutnya guna cara lain,bukannya dengan merosakkan harta benda,putuskan hubungan silaturahim..Ingatlah bahawa kita adalah khalifah di muka bumi,so tunjukanlah sifat2 khalifah tu.Jangan memburukkan lagi taraf manusia di depan binatang. 







Satu lagi masalah,suka update status dekat media sosial,macam FB/TWITTER dgn yg lain2.Sepanjang masa mesti wajib diupdate.Apakah??Perlukah update sampai macam tu sekali?Dan angah pasti org yg selalu update mesti akan mendapat likers yg banyak.

So dengan macam tu,mesti individu tu dah rasa macam retis??Ish2..kau update ke,tak update ke..rasanya sama ja..mesti ada yg akan kata "Suka hati la,hak aku!!" mmg itu hak anda,tapi ingat bahawa daripada update macam tu,baik updatekan pahala dengan berdakwah,baca QURAN,atau update status yg memberi pengajaran..bukannya update pasal perjalanan kehidupan. take note. 





Nie satu lagi,ramai org yg selalu cakap pasal aurat wanita,tapi aurat lelaki jugak kena jaga!! Bukannya apa,sebab aurat lelaki senang sangat nak jaga.Mesti tau kan?? So takkan yg tu pon tak boleh jaga?? Selalu tgok time pergi pasar malam ka,shopping mall,mesti ada.

Ingatlah bahawa dgn berbuat macam tu,anda telah menambah dosa kepada diri sendiri dan jugak org yg tgok aurat tu.Tak ke berdosa berganda2??? take note kaum adam!! 


p/s : SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA....











Read more ...

PROMOTE JGN TAK PROMOTE

Assalamualaikum dan selamat hari sabtu!! Erm..apa nak story?? Dah lama angah x update blog..sejak kakak angah merampas internet dri angah..So means that angah tak bukak FB/BLOG/TWITTER..sedihkan?? tapi takpa..boleh la angah tgok TV jugak..tak la TV tu jadi barang yg membazir je..

TEKAN BANNER UTK JOIN
Angah nak promote la jgak..ramai yg dah join..tpi angah nak lagi ramai yg join,segmen simple2 je..lagipun harap2 ramai join...hadiah pun best jgak..so angah jemput semua bloggers utk join..senang gila nak join..ni first time angah buat segmen guna cara macam kak MIA..haha...

Lepas habis segmen ni,angah nak rehatkan blog selama 5 hari,angah nak edit blog,nak tukar semuanya..haha...:) dah nak masuk bulan baru,so kena la tukar lagi kan??

Sekian..
 
 


Read more ...

28 Mac 2013

BLOG2 YG AKAN DIPROMOTE!!



BLOG2 UNTUK DIPROMOTE!!


INI ADALAH SENARAI BLOG-BLOG YG AKAN DIPROMOTE OLEH ANGAH,MEREKA2 IALAH....



  •  http:amad-jalanan.blogspot.com 
  • Pendapat AA: blog Angah ni nice, cepat loading, carian google pun di page terawal, memang kebabom la bg AA. warna merah yg berani. susanan yg kemas, cantik kalau buat tempahan pengiklanan pada ruangan mana-mana egen mesti terpilih ni. UV pun kebaboom la..
 

  • http://kucciecee.blogspot.com/
  • Pendapat Khoo~blog angah clean..x semak mata..bila tgk rasa tenang jew..suka dgn kombinasi kaler dya(red,white n black)..cool..kemas..bila tgk "diary jejaka hangat" 2 twos ttarik..alaa..besa r law da pmpuan yg tgk..cnfirmla nak singgah kn..hihi..lagi,senang loading..entry kemas..n so far..2 jak yg sya dpt gto..hokkay..daaa..Assalamualaikum..
  •  http://missfarahhafiz.blogspot.com/
  • komen : Assalamualaikum, this is my first time serbu blog ni. Very easy to access and most of your story happend around you. Simple colour used. Red for BRAVE, Black for determination, and White for purified. I'm sure you have all this quality based on your colour chosen. But i believe this incredible of your blog will become one of the most top blogger in Malaysia one day if you give more effort in this blog and make me want to read more your entry. Memang padan lah kalau nak kata blog ini kepunyaan Jejaka hangat sebab saya tahu semua entry pasti hangat-hangat belakoooo :D 


  • http://nilsyaffieyna.blogspot.com/
  • pendapat tentang blog angah: ASSALAMUALAIKUM WBT :) insyaALLAH saya cuba berikan apa yang saya tahu dan lihat .ikhlas dari hati dengan tema warna merah . serta simple dan JEJAKA HANGAT a.k.a bukan nama sebenar telah memilih warna yang begitu sesuai dengan karakter sebagai seorang lelaki . Pada saya , sebelum ni , saya sudah lali dengan blogger-blogger wanita .. begitu juga saya adalah blogger wanita .. sudah pasti sudah pasti dan kenal dengan pilihan kami . Yang suka memilih tema "colourful" /.. dan jarang sekali saya melihat beloq para jejaka yang kemas seperti ini . Anda pandai memilih tema dan perhiasan widget serta kemas dan tidak serabut . Saya tenang sebaik melangkah kesini . Serta seakan beloq lyssa faizureen . dari segi templatenya . Itu sahaja .. 1 lagi CANTIK DAN SIMPLE header .. 




  • Ikhlas saya cakap ,blog Angah sangat mantop .Dari segi sidebarnya ,headernya yg sempoi ,blog yg cepat loading dan susunan gadget yg teratur .Warna merah dan putih dipilih sebagai warna tema blog lagi menceriakan dan tak garang sangat warnanya .Entry yg sempoi tapi padat dgn informasi .Serius saya cakap ,saya sangat suka blog Angah .Semoga maju jaya . :D
  •  http://aliaazlovely.blogspot.com/
  • Pendapat : ♥ Assalamualaikum , blog yang sangat menarik , selalu buat segmen yang awesome sehingga berjaya merembat hati saya untuk join ! hahaha =D ~ Kemas and selalu update dengan entry terbaru yang masih hottttt ~ and aktif dalam dunia berblogging ! Congrats ! =D Walaupon simple , tapi tak ade lah bosan . Selalu jugak singgah sini , cume jadi slient reader ~ Haha . #kantoi . Pilihan nama , templet , warna yang sesuai sangat awesome ! Terbaik ! Pandai menarik hati para blogger untuk selalu singgah blog ney ! =) Kagum ! Followers setiap hari meningkat , awek cun2 dapat dipikat ~ hehehe .. *PANTUN* #tak ade kena mengena . And hope blog ney terus maju macam blog BEN ASSHARI Or kak FATIN LIYANA #peminatsetiaFL .. hehehe ~ Goodluck in life ! ~ =D Assalamualaikum ♥





THANKS KEPADA SEMUA YG NAK BLOG MEREKA DIPROMOTE OLEH ANGAH,BUKANNYA ANGAH SEKADAR NAK TAU PENDAPAT TENTANG BLOG ANGAH UTK ANGAH PERBAIKI LAGI DI MASA DEPAN,SELAIN TU,ANGAH JUGAK BOLEH TOLONG PROMOTE JGAK BLOG2 KORANG KAT BLOG ANGAH.TENGOK KAT ATAS TU,DAH ADA KAN GAMBAR2 KORANG??SO TAHNIAH KEPADA YG TERPILIH...

sEKIAN...
Read more ...

27 Mac 2013

ZALORA is the best!! :D Bahagian 2

Assalamualaikum dan selamat malam.Entri berkenaan ZALORA diteruskan lagi!!Ini adalah sambungan bagi 2 versi yg lalu
Lihat sini/sini 
:D Angah sungguh kagum dgn ZALORA!! Tau kenapa? Cer tgok gambar2 kat bawah nie!! :D




Cuba korang bayangkan,hari ni kita order..esok dah sampai?? Tak ke cepat gile??Huh..angh yg tgh update pasal Zalora dkt along a.k.a akak angah pun terkejut...tgh2 sembang pasal ZALORA tiba2 dh sampai..




Nie la antara resit2nya..yg penting xde kena bayar apa2 pun :D



Ni pulak invoisnya..hurm..mmg cepat dan tepat :P


So apa yg angah boleh katakan,perkhidmatan ZALORA mmg ditahap yg terbaik,kenapa? Sebab apa yg kita nak mmg dia bagi.Maksudnya,barang yg dihantar tu menepati citarasa kita.Means that barang tu tepat la..dgn gambar dlm portal :D

Satu lagi sebab cepat la.Penghantaran yg cepat membuatkan family angah menjerit satu rumah macam dalam iklan TV tu :D hahhhahah..cepat dan pantas serta efisien.Apa lagi eh?ZALORA mmg gempak dan the best!!

visit laman ZALORA sekarang.Kalau korang nak voucher free,kenalah hantar emel kepada pihak mereka :D





Read more ...

ZALORA is the best!! :D Bahagian 1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.Sebenarnya citer ni dah lama dah dalam seminggu macam tu,cuma angah xda masa yg ckup utk update :D So kali ni alhamdulillah..ada masa yg lebih.

ZALORA  a.k.a pusat shopping online terbesar gila,mmg best.Pengalaman angah shopping kat situ?? mmg best la..macam2 pakaian ada...bukan takat baju/jam/kasut semua ada.Mmg best.Alang2 dah dapat voucher..so angah pun rambang mata nk pilih.

Walaupun ramai org kata ZALORA ni mahal,pastu lambat hantar,pastu payahla..Tapikan..ternyata semua tu salah2 belaka!! :D betul2..sebab angah tgok ada baju yg harga murah,ada yg mahal jgak..tpi kita kenalah ukur baju di badan sendiri,means that kena bebelanja ikut kemampuan.

So akhirnya angah rembat baju nie,haha..dah angah nampak baju ni je yg best.

Oke kan baju nie? Angah nampak macam menarik je.Lagipun harga ngam2..RM49.00..so angah beli je la..haha..punya excited..ada 3 kaler..satu kaler biru/pink/dgn yg atas ni.


Tu la apa yg angah order,so korang kalau order nanti macam ni la.. :D 

Nampak kan?? senang je caranya..mudah dan hebat!! :D betul2 ohsem.. 

Ni pulak emel dari ZALORA nak comfirmkan :D..mmg best dan sempoi lah..

Mulai saat tu,angah suka dah utk bershopping online,mmg best la..lagi satu bila kita nak survey baju tu kan...loading sangat cepat..so angah rasa mesti ZALORA dah update diorang punya portal kan??


Nah link utk ke ZALORA : http://www.zalora.com.my/ 
 
 
 P/S : nantikan part 2 :D


Read more ...

Segmen Happy Birthday Honey Yeo & Cik Fie .


MANGSA TAG : MUNN/AINI/AZRI


Honey Yeo dan Cik Fie

Happy besday utk korang berdua.Selamat hari lahir,semoga korang akan lebih sukses di masa hadapan.HONEY YEO,result SPM kita sama lah!! :D congrates to you..apa lagi nak kata?? Semoga korang trus sukses dalam dunia blogging :D


Read more ...

Lagu Yg Saya Minat

Assalamualaikum..seronok jugak aryni..kenapa? sebab bangun awal,pastu kena kemas bilik.*itupun dah seronok??hah apakah?

Kali ni nak story pasal lagu.Lagu orkestra.. bagi mereka2 yg tak faham/tak minat tu..sory ek..Oke angah mmg minat lagu orkestra..dan kadang2 kalau org lain suka dgr lagu artis2..semua tu..angah plak suka dgr lagu camni...pasaipa?

Sebab angah suka.Lagu2 orkestra best,pastu yg lagi ohsem..bila lagu tu boleh buatkan bulu roma angah terpacak..haha..means lagu tu mmg betul2 sedap..so sebab tu la angah suka lagu orkestra...tapi x bermakna angah tak suka lagu2 lain jgak..

ASCENTIUM




Kenapa angah suka lagu ni?Sebab,lagu ni antara lagu first yg angah pernah dengar..best..rasa macam dalam perjalanan kehidupan...dari awal..pastu...jadi slow...dan part yg paling best..bila dah nak abis verse pertama :D

PERSIS OVERTURE



Lagu nie pun best jgak..even anagh kenal lagu ni baru 3 tahun lebih..tpi sedap kut..dgn runningnotes..huh..sangat mengancam..pastu ditambah dgn part solo oboe..yg sedap..haha..mmg best...verse ending sangat best..sebab bunyi dia makin grand :D


So tu je la kut...lagu2 yg angah suka utk buat masa ni,haha..tiap2 malam dgr kut..sambil tgok2 video..untung ada BLACKBERY,boleh save dlm tu pastu sebelum tido,angh tgok video tu :D

Sekian


Read more ...

NAK SAYA PROMOTE BLOG AWAK???

Assalamualaikum..korang apa khabar?? Dalam tgh2 boring ni,muncul idea utk buat satu benda best!!apakah??





"Macam mana??"

Angah akan letak gambar/header blog korang dekat ruangan iklan tu.Ada 5 tapak.So means that ada 5 blog yg akan dipilih.

"Macam mana nak dipilih?"

Just follow blog angah/like fanpage angah/add GOOGLE PLUS/like fanpage.
Pastu,komen dekat entri ni,url gambar/header,link blog,pendapat tentang blog angah.(wajib lebih 50 patah perkataan* x termasuk url photo/link blog)

Nyatakan bahawa anda sudah lakukan instructions di atas. :D 

5 Komen paling menarik/dabomm/kebabomm,angah akan pilih.

Angah akan promote blog korang,pastu letak header/gambar blog korang dekat atas nie!!InsyaAllah ramai yg akan datang/berkunjung ke blog korang.So inilah penghargaan daripada angah utk korang!! Angah akan letak header/gambar blog korang selama sebulan!!
Oke tak? TARIKH TAMAT? SEBELUM MASUK BULAN 4 * faham2 je lah..

Yg paling penting, tak perlu buat sebarang entri!! 

Mudah je kan? Senang dan simple,so angah harap korang join lah ek..mesti ramai akan terjah blog korang.opss..lupa plak..angah akan review blog korang sekali :D..okey itu aje :)

Sekian..

Read more ...

26 Mac 2013

STOP BLOGGING??

Assalamualaikum dan selamat malam.Hari ni just nak update skit2 ja..memandangkan angah punya segmen still berjalan..so angah rasa akkan teruskan aktif blog ni.Dan bila habisnya segmen tu..blog akan direhatkan sekejap.


KEJAP2..bukannya angah nak tutup terus..tujuan utaman sebab angah nak edit blog/tukar2 code html...nak perbetul balik..pastu angah nak fokus utk blog kakak angah.Angah nak promote blog tu/edit blog tu jugak.


Satu lagi reasonnya,angah nak rehatkan minda dengan jalan2 ke KUALA LUMPUR.dah lama kut tak pi sana,sejak ORKESTRA tahun lepas.So angah nak gi sana,dan akan update pasal story angah ke sana.

So tak payahla nak rindu2 sangat,haha.Ada ke? haha..btw..angah still addicted to blogging..so korang tak payah risau la...angah tetap akan berblogging.. :D


Sekian.
 
 
Read more ...

Terima Kasih BLOGGER.COM

Assalamualaikum dan selamat siang!!Baru je update pasal review blog pagi tadi..best jugak/blogwalking sambil2 review...so...tahniah korang!!!



Kadang2 TUHAN dah aturkan buat kita,maybe time dulu2 kita berjaya...tpi sekarang TUHAN uji kita...kita tak pernah jatuh..tiba2 jatuh tersungkur...adakah kita mampu bangkit semula??Ya..itulah...ujian buat kita




This is me,the owner of DIARI JEJAKA HANGAT BLOG.haha...angah just harapkan supaya perjalanan hidup angah yg still panjang ini,akan angah lalui dgn jayanya...sambil2 tu..angah nak ucapkan terima kasih dekat semua rakan2 bloggers..yg sudi nasihat2 kat angah,pastu tolong angah dgn macam2 lagi...

Even blog angah still baru..angah just nak berterima kasih kepada semua lah..tak kira yg kenal angah/x suka blog angah ke apa ke..yg pasti korang telah buatkan angah lebih bersemangat utk berblogging...

LASTLY,teima kasih mak ngn abah..sebab terima jugak akhirnya.. :D 

 

Read more ...

Review BLOGGER2 BEST


Assalamualaikum..macam yg angah janjikan..angah nak review blog2 terpantas..so inilah dia!!!



Blog yg sangat cantik!! kenapa?? sebab kaler ungu/susunan widget yg best..siap ada lagu lgi!!Comel headernya!! loading blog pun agak laju!! suka blog yg loading laju!!pendek kata terbaik la!! so angah bagi 96.76 %..:D



First sekali,suka la blog nie!! header nampak best..ala2 moden..pastu widget pun x banyak..so tak la nampak serabut...sangat best kalau nk bw..so angah suka blog biru!! :D so angah bagi 97.13 % :D

Blog yg best,laju jugak loadingnya,so senang nk bw...story2 dalam blog pun best/banyak info2 menarik. widget yg skit..kalau boleh pelbagaikan lgi *tapi x perlu banyak sgt...header yg simple.kalau lgi besar..lgi best kut...so angah bagi 93.44% :D



Erm..takut plak nak review :D hehe..Blog yg sangat2 ohsem...rasanya ramai yg kenal kan??? antara blogger famous masa kini...suka dgn header yg penuh dgn kaller tu.Blog yg sangat laju loading..dan yg pasti xda apa yg cacat kut? haha..so angah bagi markah 98.99 %..


Blog yg ohsem ni..mmg best..simple je blognya..tpi simple2 la yg angah suka...suka dgn susunan widget...dan yg paling penting..header yg tersangat2 simple...:D so angah bari markah 96.32 %



Macam pernah review kan?? haha.tpi takpa..sebab blog yg ohsem..tgok la headernya..penuh dgn gambar2 org yg angah tak kenal. :P suka dgn susunan dlm blog tu..sangat simple dan best!!! :D so ohsem sangat..so angah bagi markah 97.23 % :D


Blog yg simple sesimple2nya..cer korang try terjah..sangat simple la!! x tau nak cakap apa..sebab simple sangat..tpi walau simple2 pon..tetap best..tgok header nya..simple kan? macam tu jugak la simple blognya...:D angah bagi markah 95.67 % :D




Blog yg best..comel gambar CHIBI MARUKO tu..haha...simple headernya..content blog pun sangat best...cerita2 semua tu..menarik minat angah utk teruskan baca..seriuosly angah suka blog nie :D so angah bagio markah 98.23 %


Blog yg best...ala2 gelap...tgok header:D menarik..story2 best..suka la blog awak..loading pun laju je...so saya bagi markah 96.76 % :D


Dah pernah review dulu tapi takpa..teruskan lagi...walau macam mana pun..blog ni tetap best..siap ada lgu2 yg sedih...suka la blog ni..dari dulu lagi..mmg best :D..so angah bagi markah 98.87 % :D..



So alhamdulillah..habis jugak review mereka2 nie...wow..mereka mmg ohsem...dibandingkan denga angah..apalah sangat...blog angah pun bukannnya laju pon loading nya...so angah nak bagi markah utk diri sendiri punya blog..berapa eh?? 87.65 %...sikit kan?? tapi x kisahla..yg pasti dengan cara ni...lagi ramai blogger akan kenal dgn mereka2 nie...thanks kerana menjadi yg terpantas...

Opps...lupa plak..kepada korang2 yg nak terjah tu..senang aje..klik header diorang..pastu dapat la ke blog mereka...itu aje..

Sekian..


p/s : nak update pasal ZALORA plak




Read more ...

25 Mac 2013

NAK BLOG DIREVIEW??



Assalamualaikum dan selamat malam.Malam2 macam ni boring kan??? SO apa kata angah review blog2 best?? sapa nak blog kena review?? Nak??Bukan senang nak kena review..selalu kalau join SEGMEN baru boleh dapat kan???

Cara2 : Follow blog angah/like fanpage/ add GOOGLE PLUS..

Paste link blog anda dekat coment entri nie!! :D itu aje..senang kan??

hanya 10 blog saja yg akan dipilih :D senang dan mudah2..cepat2!!! 

Read more ...

24 Mac 2013

PILIHAN DI TANGAN SIAPA??

Assalamualaikum dan selamat malam.Hurm minggu ni macam mana eh? Entahlah..



Masa akan berjalan,makin lama makin cepat.So apehal?Sebenarnya result SPM angah biasa2 ja..nak tahu berapa? Meh angah gitau!!

Bahasa Melayu     A+
Bahasa Inggeris    A
Sejarah                A+
Pend.Islam           A
Mathematics         A
Add.Math            B
Biology                B+
Chemistry            C+
Physics                C+

Macam mana result? Oke je kan..walauapapun angah tetap bersyukur..sebab ada jugak subjek2 yg angah tak pernah dapat sebaik tu...Syukur kepada Allah.Mungkin itu aje rezeki untuk angah.

Maybe dah lama sangat angah mendongak ke langit,UPSR 5A/ PMR 8A...so angah dah lama tak melihat ke bawah...akhirnya angah jatuh tersungkur..Angah tak bersama kawan2 angah yg lain..tapi syukur..kerana jatuhnya angah..telah menyebabkan angah sedar bahawa....dunia ada macam2 cabaran.

Kadang2 kita dibawah..kadang2 kita diatas..angah dah lama sangat diatas...dan akhirnya tibalah masa utk angah berada di bawah...hurm..:'( 
 

 

Sekarang baru angah rasa betapa peritnya..rasa bila dapat macam ni..maybe ada antara korang yg rasa result angah dah cukup bagus..tpi kebenarannya..lebih ramai yg dapat result yg hebat2...

KEBENARAN YG NYATA


Angah tak tau kalau2 angah tulis benda ni...parents angah akan terasa atau tak..sebenarnya angah sangat2 nak amik music.Entahla..angah memang minat muzik sejak angah tingkatan 1 lagi.Semuanya bermula dgn BAND..
Pastu,bila angah dalam tingakatan 2/3/4..angah buntu utk fikir apa yg angah nak jadi bila dah besar.Cita2 angah pun angah tak tau...at last...angah fikir yg angah akan jadi seorang pemuzik/pensyarah muzik/instructor muzik yang berjaya.
Seronok bila angah fikir2kan balik..angah sangat sayang muzik..sampaikan..atas meja tulis angah ada gambar2 pasal music...semua org dalam kelas angah tahu yg atas meja angah penuh tntg music..
TAPI....abah ngn mak angah sekeras2nya melarang hal ni.Mak angah kata disebabkan muzik angah punya SPM jadi teruk..angah pun agak tak faham..angah ada sorang kawan dari SMACH...angah tanya dia camna parents boleh bagi utk amik kos muzik..dia kata..."parents aku tau yg aku mmg minat muzik sejak dari ting1.."
Angah rasa parents angah mmg tak bagi angah amik muzik pun..sebab apa? sebab bila setiap kali angah join pertandingan/kawad/buat persembahan...tak pernah pun family angah mai datang tgok...sedih sangat...angah terfikir..kalau la..parent angah mai jenguk angah buat persembahan..kan best??
MINAT?? angah minat ke dgn kerjaya2 lain?? lawyer?? doctor??..mmg minat boleh dipupuk..tapi...angah sememangnya dah minat dgn muzik..angah cuma takut kalau..angah amik kos2 yg lain tu.pastu tiap2 kali exam..angah x perform dgn elok..

Tak boleh ka kalau bagi peluang utk angah amik apa yg angah minat.Mmg la tak sure angah boleh berjaya dekat U,tpi sekurang2nya angah dah ada basic..dan angah sekarang pun dah belajar skit2 tentang music..tpi..
Bila dah jadi camni..entah la..maybe mak ngn abah selalu tgok angah macam rileks je..boleh lagi duk main2..update blog bagai...tpi sebenarnya angah tgh fikir pasal masa depan..sampaikan malam2 angah nak tidor pun x boleh..asyik fikir pasal sambung belajar kat mana.

Angah dah sembang dgn senior2 yg amik muzik..oke je depa...mmg la ada cabaran..tpi rasanya angah boleh hadapi... x perlula..utk angah amik kos2 yg mmg angah dah fail subjeknya dekat sekolah..
Entahla kan..angah still takut nak suarakan semua ni dekat parent..so angah citer je la dekat blog..kan dah diari? so inilah diari angah..diari paling terbuka..semua org boleh baca...

Apa yg angah harapkan..supaya angah dapat buat pilihan yg betul.. angah taK mahu kecewakan parent angah..tpi entah la..bergaduh dgn impian diri sendiri...membuatkan angah rasa..kosong....kosong...kosong..

Tgok!!! kan dah membebel..hurm entahla..so angah hanya ada dua pilihan..


  1. Ikut pilihan sendiri...
  2. Ikut pilihan parents 

 
 
 Yang Mana Patut Angah Pilih??
 
Read more ...

23 Mac 2013

Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih


Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.




Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral 
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)


Read more ...

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com
Read more ...

22 Mac 2013