18 Mac 2013

KEBINGUNGAN SEKETIKA


Assalamualaikum...

Sejak malam semalam angah x boleh tidor,bila nak lelap..muncul macam2.Apakah?Bila nak tidur,mesti bayangan tu datang.Angah dh x tau cm na nak buat.Korang nak tolong? Rasanya korang pun tak tau cmna nak tolong.

Nampak macam seram,tpi semuanya berkenaan RESULT SPM 2012.Angah adalah calonnya.Nombor giliran pun angah dah lupa.Haha,tapi tak pa kut?Benda yg selalu kacau angah tu adalah pasal result la. 


Angah amik 9 matapelajaran dlm SPM.Tapi time exam,x pernah dapat betul2 stret.Trial pun 5A ja..subjek2 lain,teruk.Angah amik subjek BM | BI | SEJARAH | AGAMA | MOD MATH | ADD MATH | BIOLOGY | CHEMISTRY | PHYSICS.

Angah takut kalau2 angah kecewakan ibubapa.Dalam UPSR/PMR angah dah dapat stret a's.Tapi SPM angah x yakin,sebab angah rasa teruk.Entahlah,dgn jiran2,sepupu2..semua mesti nak tau angah dapat berapa.Kalau teruk?? Betapa malunya.
Tapi nak buat macam mana?Macam yg senior angah pernah cakap " Stret a sekarang ni,dah x menjamin apa2." So? perlu angah mengejar stret a tu?? Kalau dapat syukur alhamdulillah.Kalau x dapat.Nak buat macam mana lagi? so terpaksalah angah gunakan result tu. 



Angah nak sangat dapat A+ mesti best kan? haha,tpi pilihan yg angah cadang nak buat,tak tgok pun semua tu.Just  kalau dapat banyak A dah boleh.Tapi parents?? hurm...entahla..penat angah mengeluh/pendamkan semua ni.




Angah adalah pelajar SBP,sebab tu ramai org menaruh harapan dekat angah.Tambah2 dekat kawasan kejiranan rumah angah,angah satu2nya budak yg amik SPM 2012 yg sekolah SBP.

Kadang2 rasa bila jadi budak SBP,rasa macam tanggungjawab yg sangat berat.Sebab semua org akan tgok kita.Cuba bayangkan kalau budak SBP x dpat result yg elok? " Eh,dia tu belajar dekat SBP,tapi result,hampeh!! "

Tak ke malunya nanti? Entahla..angah cuma harapkan angah boleh jadi seorang yg berjaya,bukan hanya sekadar berjaya dgn result SPM,tapi jugak dengan segala2nya.Aminn

"YA ALLAH,KAU KURNIAKANLAH KEPUTUSAN 9A+. KAU BERIKANLAH REZEKI KEPADA KU. AMINN " 
 
 


21 ulasan:

  1. xperlu nak risau lebih-lebih pasal result tu, insha Allah, you'll get straight A's :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks :) insyaAllah..angah dapat :)

      Padam
  2. InShaaAllah , angah mampu dapatkan result yg baik . Tapi bila dapt result yg baik jangan di lupakan ilmu tu terus , beramal dengan ya . Mohon dekat Allah , akhirnya tawakal sebab angah dah brusaha . <-- Haha , macam pakar motivasi pulak :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Wanie :) terima kasih atas nasihat2 anda yg berguna tu.Terima Kasih sangat2..I'm really appreciate that!! *pakar motivasi!! :)

      Padam
  3. Ini dah kes parah dah ni... In Shaa Allah Angah...kakak doakan yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak farah..mmg angah tgh parah pun..haha..thanks akak..tolong doakan angah :) thanks banyak2..

      Padam
  4. Sama la kita angah .. tak senang duduk dah ni..jiwa pun tak tenang :'[

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..jiwa tak tenang sgt..nak tidor..menjelma depan mata!! seram jadiknya..

      Padam
  5. http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/

    done following you jejaka hangat
    I'm newbie, harap, anda bagi sokongan kat aisya..... baru nak beljr berblogging, by the way, kita satu batch, aisya ambik subjek2 tu jugak, cuma, ade tambahakaun... good luck kay

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks :) done follow blog awak jgak..sama batch? owh..dulu angah amik akaun jgak..tpi drop.. :P

      Padam
  6. jgn risau
    apa pun keputusan kita sama ada dapat full A's or setengah A's ker..itu semua ketentuan Allah
    segala2nya ada hikmah
    yang penting bersyukur dan cuba buat lebih baik selepas itu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks HANS,atas nasihat2 awak tu,insyaAllah..ketentuan Allah..lebih bermakna :) insyaAllah..

      Padam
  7. dah buat sehabis baik kan time exam ari tu? terima je apapon keputusan. tu yang terbaik sebenarnya. jangan pikirkan sangat cakap2 orang sekeliling.. dorang xkan berhenti bercakap & membandingkan dgn budak2 lain. fokus sekarang untuk pilihan lepas SPM ni, nak amik kos apa.. tu lagi penting.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..mulut org bukan kita boleh jaga pun..thanks Haryz..insyaAllah..angah still confius utk buat pilihan :(

      Padam
  8. Insyallah ada peluang tu :)

    BalasPadam
  9. Don't worry angah, dah berusaha, tawakal dan redha dgn result nnt ok, mesty gempak pny result angah, in shaa Allah :) good luck! ^_______^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks akak,thanks sangat2..angah harap akak jugak berjaya

      Padam
  10. u can do it ! . :)

    all the best ! ^_^

    BalasPadam
  11. in shaa allah, biasenye result yg betul lg bgs dari yg trial. dlu skolah mane?

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.