30 April 2013

SEGMEN BLOGLIST MEI BY DJH




Assalamualaikum...

TAMAT

Kenapa??Segmen ni bertujuan untuk update bloglist angah..Cer korang tgok..yg tinggal hanyalah BLOGLIST KEKAL...kalau dulu angah dah buat..untuk bulan MAC&APRIL..so kali ni angah nak buat untuk bulan MEI sahaja..


Syarat :

  • Copy Coding Entri bawah ni.Pastekan di entri anda.Publish,hantar link entry korang ke entri ni SAHAJA. 
  • Letakkan tajuk entri "Pencarian Bloglist Mei By DJH"

  • Itu je!!!!


 Senangkan?Macam mana angah pilih pemenang??Angah akan pilih semua yg join..tak kira berapa ramai..pastu..20 blogger terawal akan dapat hadiah istimewa...:D so korang nak join??
Inspirasi oleh MIA
Jom sama2 support rakan2 bloggers..


CODING ENTRY


Cara Nak BUAT ENTRY





Tarikh : SEMINGGU JE

Angah akan update senarai peserta selepas je angah publish komen korang!! :D

  1. http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  2. http://resipidarihati.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  3. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  4. http://fareastfaiz.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  5. http://speedfreaktanthrum.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  6. http://www.syuhadasalleh.my/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  7. http://therosputih.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  8. http://eryati.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  9. http://ynarazali.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  10. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  11. http://duniaitusfera.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  12. http://www.monologseoranghamba.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  13. http://manifestasisanubari.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  14. http://angellovesoldier.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  15. http://mizzkeyna.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  16. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh_495.html
  17. http://nmalazamzuri.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  18. http://coretansimasdiey.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  19. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  20. http://qasehsaifudin.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  21. http://www.nurdzafirah.my/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  22. http://borakborakzero.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  23. http://misssimple30.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  24. http://dieja-chocolatelover.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  25. http://www.mhakimfaiz.my/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  26. http://www.belogcikkumbang.tk/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  27. http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/segmen-bloglist-mei-by-djh.html
  28. http://myraalies.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  29. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/04/pencarian-bloglist-mei-by-djh.html
  30. ...blog korang?? 

Read more ...

Perubahan

Assalamualaikum..apa khabar korang?.. rasanya mesti korang tau.blog angah baru ja edit blog..macam2 angah buat...edit2 selalu..

Kali ni angah gunakan kaler biru sebagai..kaler tema..sebab apa??..saja nak tukar mood..so korang ada apa2 pendapat2 tntg perubahan dlm.blog angah???...

Itu je yg angah nak tau...tinggalkan komen anda...

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

7 Wanita Pelik Seluruh Dunia


Assalamualaikum..

JOm kali ni kita tgok kisah perempuan yg pelik2 kat dunia nie.. :D


1. Maria Jose Cristerna (Wanita Vampire)

Maria Jose Cristerna, ibu empat anak asal Meksiko mengambil jalan yang tidak lumrah bahkan terlalu kejam untuk ditiru. Cristerna, demikian nama kecilnya mengubah penampilannya dengan merajah seluruh tubuhnya dan memasang titanium di bawah kulit muka dan dahinya untuk membuat kesan seperti tanduk. Wanita menikah di usia 17 itu pun dijuluki “Wanita Vampir”. Ia bahkan mengaku mulai terobsesi dengan tato setelah jadi korban kekerasan domestic. “Tato merupakan bentuk pembebasan bagi saya,” ujar Cristerna. Wanita berusia 35 tahun tersebut juga mengubah giginya untuk menciptakan taring panjang guna melengkapi penampilannya.

2. Elaine Davidson (Memiliki 6925 Tindikan)

Elaine Davidson, wanita asal Brazil yang menerima gelar The Most Pierced Woman dari Guinness Book of Record pada Mei 2000 silam, kembali jadi sorotan. Bukan karena memiliki 6925 tindikan di tubuhnya, termasuk 1.500 tindikan internal Pada tahun 2000, Elaine memiliki 462 tindikan di tubuhnya, termasuk 192 di wajahnya. Namun jumlah tindikannya kini sudah mencapai 6925 tindikan, termasuk tindikan di bagian ‘vital’. Pada Februari 2009 yang lalu, mantan perawat kelahiran Brazil ini mengaku sudah merasakan sakit dari seni piercing yang dia sukai ini, sehingga dia pun tidak mau lagi menambah jumlah tindikan di badannya. Kendati demikian dia tidak pernah mencopot atau pun menghilangkan satu pun cincin dan gelang yang menempel di tubuhnya tersebut, yang diperkirakan telah mencapai berat total sekitar tiga kilogram
3. Bae Dal Mi (Tak Pernah Cuci Muka)

Bae-Dal-mi. Seorang gadis berusia 20 tahun asal korea. Kebiasaan ini bermula ketika dirinya jatuh cinta dengan make-up pada usia 14 tahun. Semenjak itu, dari waktu ke waktu make-up yang digunakannya semakin tebal. Dia mengatakan bahwa benda yang paling penting dalam hidupnya adalah cermin. “Saya selalu melihat kedalam cermin dan membawanya setiap saat,” ujarnya pada sebuah acara variety show di korea. Meskipun dirinya termasuk cantik tanpa make-up, ia tetap merasa tidak puas dengan penampilannya “Saya ingin melakukan operasi plastik di 10 tempat,” ungkapnya.
4. Staysha Randall (Memiliki Tindikan 3200)

Staysha Randall,Umur 22 tahun punya kaki tangan dan punggungnya ditembus oleh 3.200 jarum kekuatan industri, dalam rangka untuk menciptakan rekor Guinness baru, di Las Vegas. Staysha, Las Vegas pemain yang biasanya melakukan tindakan melarikan diri dan menunjukkan bahan tertawaan di mana ia menunjukkan kekuatan fisiknya berangkat untuk memecahkan rekor lama 3.100 jarum terjebak dalam satu orang, hanya dalam satu duduk. Dia dan tubuh penindik ‘Bahaya’ Bill Robins pertama ditetapkan untuk mencapai tanda jarum 3.600, tapi rasa sakit itu Staysha ternyata begitu besar menyebutnya berhenti setelah ditusuk dengan 3.200 gauge 18-, jarum 1,5-inci panjang
5. Ji Hyun (Tak Pernah Gosok Gigi)

Ji Hyun Ji. Gadis berusia 20 tahun yang menjadi bintang di acara Mars Virus program television paling populer di Korea Selatan ini mengaku tak pernah lagi menggosok giginya sejak 10 tahun lalu.“Saya tidak mengerti mengapa orang harus sikat gigi, karena toh orang lain tak bakal melongok ke dalam mulut Anda,” kata Ji Hyun Ji, santai. “Bagi saya, tumpukan sisa makanan justru benar-benar akan melindungi gigi saya.”Terakhir kali ia ingat melakukannya ketika ibunya menggosok giginya saat berusia 10 tahun . Sehari-hari, dia hanya menyeka gigi depannya .
6. Cindy Jackson (Melakukan Pembedahan Plastik Terbanyak)

Sepintas kecantikan Cindy Jackson terlihat alamiah di usia yang tak lagi muda, 55. Namun kemolekannya ia peroleh lewat prosedur ekstrim dengan 52 kali permak wajah dan tubuh. Cindy kini memegang rekor operasi plastik terbanyak di dunia. “Saya tidak berambisi memecahkan rekor apapun. Saya hanya melakukannya untuk mendapat tubuh cantik yang alami,” ia menuturkan dalam sebuah tayangan di stasiun televisi ABCNews. Cindy mengungkapkan selama puluhan tahun ia melakukan 14 operasi plastik penuh, botox, operasi mata atas dan bawah. Dia juga menjalani pengambilan lemak perut (liposuction)dan suntik kolagen di tangan. Untuk semua operasi yang ia lakukan, Cindy harus merogoh kocek hingga US$ 100 ribu atau setara Rp858 juta. Merasa berpengalaman keluar-masuk meja operasi, ia lalu mengklaim diri sebagai seorang konsultan ahli anti-penuaan. “Selama proses itu saya mendapatkan pengetahuan berharga tentang operasi yang bagus dan tidak. Mengapa operasi kadang-kadang tidak sukses, serta rahasia mencapai hasil terbaik, aman dan paling efektif,” tulisnya dalam website pribadinya. Wanita asal Ohio ini mengakui, latar belakang ayah yang pemarah serta rasa rendah diri membuatnya bertekad mengubah diri. Sejak belia, ia merasa tubuhnya jelek. “Saat usia 14, ada komentar mengenai senyum saya sehingga membuat saya serasa ingin mengubahnya.”
7. Julia Gnuse (Tato Seluruh Tubuh)

Cewek Tato Full Body Masuk Guinness Book, Julia Gnuse asal California, masuk Guinness Book of Records karna mentato 95% tubuhnya. Julia Gnuse awalnya mentato tubuhnya karna penyakit kulit yang dideritanya, Penyakit yang disebut Porfiria ini membuat kulitnya mudah rusak jika terkena sinar matahari, dan untuk menutupinya cewek ini mulai mentato tubuhnya. Sekarang tubuh Julia Gnuse 95% tertutup Tato, mulai dari Mickey Mouse,Kizz Band, The Beatles, dan beragam tato lainnya. Sekarang tubuhnya bagai canvas hidup Pop Art sehingga wanita ini dianugerahi penghargaan . 

Read more ...

Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic



Assalamualaikum w.b.t

Segmen ini akan berlangsung selama 24 jam sahaja mulai pada jam ini. 
So besok pada pukul 12 Tengahari bertarikh 1 Mei 2013 akan TAMAT.
Segmen ini ditaja oleh Fizgraphic, EmasPutih, CikLyeen, Hakimie, Cimie, Alia dan Amirul.

Syarat-syaratnya : 

Buat entry bertajuk :
Segmen Topup 24 Jam Fizgraphic


Follow blog tersebut :

Like Fan Page

Follow Google +


Follow Twitter




WAJIB Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruanganhtml post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*




SIAP? Tinggalkan link entry di ruangan komen di bawah.

HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 4

Random
RM5 x 8

SELAMAT MENJOINKAN DIRI!


Read more ...

Makan2

Assalamualaikum...ha..kali ni angah just nk tunjuk gambar2 time makan dkt Kl..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

29 April 2013

Thanks Membantu!!



Assalamualaikum dan selamat malam rakan2..Nampak tak apa yg pelik dengan blog angah??Actually tak la pelik sangat pun..just angah edit2...haha..saja nak tukar kaler blog..


Tapi biasalah bila nak edit..mesti macam2 masalah yg datang..secara jujurnya angah puas hati dengan susunan dalam blog ni..ya..sapa tak puas hati kalau sendiri yg edit??
Angah ada jugak minta tolong dekat seorang BLOGGER FAMOUS..nak tau sapa??

Alhamdulillah..Kak Mia dapat selesaikan masalah tu..sayang Kak Mia..haha..so kalau ada apa2 lagi angah akan tanya dia..ya..seorang blogger hebat..taraf yg lebih tinggi dari angah..So kalau korang ada masalah bolehlah ke blognya utk tanya apa2..

So setakat tu je la..ha!! Satu lagi..jom join SEGMEN BLOGLIST MEI DJH!! 
 
 
Read more ...

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more ...

28 April 2013

Plastic Surgery | Before & After



Salam..kali ni jom..angah nak kongsi dengan korang pasal benda ni..ye..mmg benda ni agak menakutkan..


Muka sebelum dan selepas.. :D












Menakutkan kan?? Hahah..secara jujurnya..pendapat angah..tak perlu la jadi FAKE..angah rasanya dah lama asyik berhadapan dengan org2 yg Fake..BUKAN DARI segi Muka..tpi dari segi perangai...dari segi..kehidupan dia..

So angah rasa TAK PERLU UTK UBAH DIRI...terimalah dengan seadanya..

Sekian... 
Read more ...

INTERVIEW + KL

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

iNTERVIEW mUZIK..AMACAM?? haha..angah rasa takut,gementar..tapi nasib baik parents angah ada...support angah..haha..so angah nak story skit2 pasal iv tu..

Cadangnya angah nak pinjam alat daripada abg senior angah..tapi last2 minit dia tak boleh nk bagi pinjam..so angah pagi jumaat tu..terus bergegas ke SOKSEK dan pinjam alat dari sekolah....perasaan?? Mestilah malu..sebab selama angah duk kat sekolah tu..x pernah angah main clarinet...tetiba pulak kan..semua org tgok pelik..:)
Tapi tak kisahla..walaupun dapat pinjam alat yg rosak..tpi bantai je la..Haha..sempat jugak angah photostat lagu ASCENTIUM ngn JAUH-JAUH..haha..macam reti main sangat...First2 nak tiup pun dah jadik pelik..dah lama tak tiup...maybe sebab alat tu rosak jugak kot.. 
 

Memang angah reti main alat ni..haha..tak reti pun la..cuma angah rasa dah bosan main alat yg sama...sempat ke angah berlatih?? alhamdulillah..sempatla jugak...haha..bising jugak rumah abg2 tu..haha..angah tumpang tidoq kat situ..lagipun main dua lagu ja..tapi angah prepare satu ja..

INTERVIEW TIME 
 Memandangkan rumah yg angah menginap tu dekat je dengan FAKULTI MUZIK..so awal2 pagi lagi angah dah pergi kt sana..time pegi situ tgok..ada la dua tiga org..haha..rasa macam takut sangat...dah la angah bawak clarinet camtu ja..tak bawak casing pun.. :)

Lepas tu,boleh pulak angah tertinggal IC..ya Allah...so cepat2 angah suruh ayah angah pegi amik..sebab angah dapat turn no2..dan org yg turn 1 tu dah masuk dalam bilik interview dah...tu la..sapa suruh datang awal sangat..haha...
Pastu ada org panggil nama angah..tiome tu dah ramai dah yg datang..so angah dengan rasa gugup..rasa takutnya..angah masuk dalam tu...haha..perasaan??KETAQ gila..
Lepas tu angah diinterview..macam2 jugak la dia tanya...pastu angah main lagu..yg pertama tu oke la..cuma lagu yg second tu...bunyi agak teruk dgn squid merata2..apa tu?? Hanya pemain clarinet je yg tau..haha..alat tu kn rosak??
So lepas tu angah keluaq dengan perasaan lega..lagipun best sebab org yg ada dlam tu adalah PEREMPUAN..naseb baik jugak la...iv tu pon tak fully in English..naseb bek boleh campuq skit..


So tu je lah citernya...haha..resultnya?? Nanti baru diorang bagitau..so sekarang ni angah kena get ready la dengan apa2 saja..so angah dah ada pengalaman dalam interview...first time kut..teringat time oral dengan Teacher Naemah dulu.. :D

*So angah nak ucapkan terima kasih kepada semua org yg membantu angah..
My Family | Abg Aisyam | Kak Dila | AisyaFitriah |Abg2 kt sana | SOKSEK | TUNSYEDBAND | 

 
Read more ...

PENDAPAT BLOGGERS

Assalamualaikum dan selamat siang!!!Hurm..minggu ni angah agak sibuk tapi takpa..angah still nak update jugak blog angah ni..:D

Ha..entri kali ni jugak angah nak mintak tolong korang..ye..korang semua yg baca entri nie..Bukan apa..rasanya dah lama angah berblogging..sejak tingkatan satu..tpi start betul2 aktif time 2013...

CARA NAK TOLONG?? 


  • Berikan pendapat korang tentang blog angah,kebaikan,keburukan..apa yg korang suka,apa yg korang x suka. 
  • Ceritakan pandangan korang dekat comment box entri nie,nanti angah publishkan korang punya comment.
  • Harap2 korang jujur + beri pandangan yg betul2.

Kenapa angah nak pandangan korang??Sebab rasanya angah nak perbaharui blog angah..angah nak tau jugak apa yg korang suka..dan apa yg korang tak suka..Dan yg paling penting angah nak tau,blog ni oke ke tak...

Sekian.. 



Read more ...

26 April 2013

SOMETHING HAD HAPPENED


Assalamualaikum dan selamat malam...

Todays just nak cerita pasal something..apa yg something..??Ha...citernya camni..kan angah baru lepas amik SPM..pastu angah dah isi semua pasal Universiti..apa yg angah nak pilih semua tu..

And then, angah dah hantar semuanya...so semalam kecoh pasal result dah keluar!!ha...semuanya kecoh la..tapi rupanya hanya result untuk sapa2 yg memeilih kos yg bertemuduga..so..angah rasanya ada pilih kos yg perlu temuduga semua ni..

Tapi angah tak check semalam...angah check hari ni...apa yg angah dapat??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Reaksi angah??Alhamdulillah..akhirnya angah dah maju selangkah untuk mencapai apa yg angah inginkan..angah check pagi2..haha..pastu terus bagitau parents...

So lepas ni angah nak kena get ready utk interview tu..so angah maybe takkan update entri untuk beberapa hari..

Sekian..

*doakan saya berjaya :D  
Read more ...