31 Mei 2013

PEMENANG REVIEW BLOG #2


Assalamualaikum dan salam sejahtera, readers.Okeylah untuk kali ni angah nak update pemenang bagi REVIEW PERCUMA#2..hehe..dalam entri ini angah ada bagitau yg angah mencari 5 blog untuk direview..dan Alhamdulillah..lebih daripada 20 blog telah pun menjoinkan diri mereka :D

So bagi blog 5 teratas..akan direview..kerana anda terpantas antara semua..dan apa yg angah nak katakan...angah tak kisah la kalau korag tak buat pun syarat2 kat entri arytu..yg tu korang punya kerja dgn Tuhan..kan..korang yg menipu...hehe..tapi angah rasa..semuanya tak menipu la..so jom2 blogwalking..!! 

  1. http://riangriaremaja.blogspot.com
  2. http://www.nurzulaihaziz.my
  3. http://dingraphic.blogspot.com
  4. http://keranaakumalu.blogspot.com
  5. www.mohdzuhri.com 
  6. http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/
  7. www.duniafarisya.com
  8. http://www.lawyersofia.blogspot.com
  9. http://www.cikguhailmi.com
  10. http://khairunnisa3020.blogspot.com/
  11. http://inialolo.blogspot.com/
  12. http://puterivampire.blogspot.com
  13. http://kisahhidupteto.blogspot.com/
  14. http://storyatasawan.blogspot.com/ 
  15. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/
  16. http://syazwanieafandi.blogspot.com/
  17. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/
  18. http://nad-lifeisfun.blogspot.com
  19. http://aisyalieza.blogspot.com
  20. http://cyanxkamo.blogspot.com
  21. http://akumira93.blogspot.com/ 
  22. http://mohdfaizulosman.blogspot.com
  23. http://azrichocoholickatzboyz.blogspot.com/
  24. http://ynarazali.blogspot.com/
  25. http://sabghina.blogspot.com/






Blog pertama :  Blog yg simple mimple...kaler pink...so sure la ownernya perempuan :D blog yg best.. banyak join segmen...hehe..banyak jugak entri2 menarik!! so kesimpulannya..kita WAJIB terjah untuk tgok selanjutnya..:) follower pun ramai...dan yg penting simple is the best!! :D Tekan header tu untuk terjah.. :D


Blog Kedua : Hurm..macam pernah direview sebelum ni..hehe..tapi takpa la..apa yg angah tgok..sebelum2 ni kalau blog yg ada lagu,angah tak berapa suka sangat..tapi blog kali ini..best la pulak..maybe sebab lagu yg best??? :)Loading pun laju je...so sure la angah akan selalu terjah :D so kesimpulannya blog yg best + menarik!!! Tekan header tu utk terjah!!


Blog Ketiga : Blog yg simple..tapi apa yg angah nampak..menarik sangat...tgoklah header tu..style kan?? hehe..tak macam header blog angah nie :D Banyak tutorial/maklumat yg korang boleh dapat dari blog ni...cerita pun best2 je!! so apa lagi tunggu??? Cepatlah terjah blog ni..tekan header tu...:)


Blog Keempat : First time angah terjah blog ni!! Blog yg simple..tapi amcam yg angah selalu sebut sebelum ni,..yg simple itu adalah the best...kalau serabut sangat...haha..payah la..loading pun sure2 lambat..:) rasany blog ni baru lagi..tapi apa yg angah tgok best je entrinya..so angah suggest dekat korang utk terjah blog ni!! tekan header tu!!!


Blog kelima : Blog yg ohsem!! Selalu anjurkan GA/SEGMEN yg meletup..hehe..apa yg angah tgok blog ni sentiasa ada story2 best.. ye..selalu jugak angah baca cerpen2 tu :D tapi sebagai silent reader je :D hehe... ada jugak angah join GA/SEGMEN beliau tapi tak pernah menang..haha..maybe takde rezeki lagi kut..:P haha..takpelah..nanti angah join lagi mana tau boleh menang??? haha.. tema biru...sudah tentunya angah suka..blog angh pun tema biru jugak..:) so apa lagi..??? terjah la blog ohsem+ best tu..dengan klik headernya!!

Sekian..

Blog DJH pulak?? hurm..tak tau la..sebab kalau angah sendiri yg review...rasanya blog yg paling tak lawa..ye la dengan header yg sangat2 simple..pastu entry pulak tak la berkualiti sangat..hhuh..mmg sangat2 hampeh..:) tapi takpa..kita kena teruskan usaha untuk maju ke hadapan!! :D 


 

Read more ...

30 Mei 2013

MENARA GADING/GADING GAJAH?



Assalamualaikum dan salam sejahtera..readers...sekarang still menghitung hari untuk ke MENARA GADING..hehe..Universiti..hehe..berdebar2..excited..dan rasanya ini adalah antara entri2 terakhir angah sebelum ke UITM..

So angah cuma nak cerita je lah pasal DUGAAN2 yg angah hadapi..hehe..yg terbaru adalah daripada seorang cikgu sekolah rendah angah....angah tak tau la kalau2 dia mmg usha blog angah..tpi angah rasa sedih la jugak..

Even angah tak dengar dari mulut cikgu tu sendiri..tapi angah tetap terasa..TERUK SANGAT KE BILA BUDAK YG MASUK SBP,PILIH MUZIK SEBAGAI PILIHAN??TERUK SANGAT KE BILA BUDAK SEKOLAH SAINS TAK AMBIL BIDANG SAINS??

Yg tu la angah rasa sekarang ni..btw..angah tak lah salahkan sesiapa pun..semua ada hak untuk bersuara...utk katakan sesuatu..tapi bila angah dah buat keputusan sendiri..so angah rasa biarkan je lah..lain la bila angah dah amik kos tu..dah study semua...pastu fail..time tu baru boleh semua org nak kata/kutuk angah..

Tak semestinya semua org yg masuk SBP/SEKOLAH SAINS tu kena wajib ambil bidang sains..ye la..apa yg angah tgok..kawan angah pun ada jugak yg tak dapat tawaran apa2 langsung...lagi kesian kan??

So angah rasa rezeki terletak dimana2 :D

SEKIAN..

Peringatan : nantikan...
Read more ...

Tugu negara dibomkan?


Sir Filex De Weldon: Pencipta Tugu Negara



Tugu Negara Dibom pada 26hb Ogos 1975


Lima patung-patung gangsa itu setiap satunya tingginya 15 meter. Setiap satu berdiri di atas tubuh musuh-mush yang mati digambarkan sebagai askar-askar Jepun dan pengganas komunis ( 1941-1945), dan di zaman daurat (1948-1961), di mana pengganas komunis (Bintang Tiga) mengganas secara gerila dengan menyerang dan memusnahkan kepentingan-kepentingan British di Tanah Melayu.


Mengikut Sejarah, Tunku Abd.Rahman telah mendapat ilham untuk membina Tugu Negara ini semasa mengadakan Lawatan Rasmi Ke Amerika Syarikat pada tahun 1961. Dalam lawatan tersebut, Tunku Abd.Rahman telah berpeluang dan diberi penghormatan oleh pihak pentadbiran Amerika Syarikat, untuk meletakkan kalungan bunga di Tugu Kebanggaan Negara Amerika Syarikat, iaitu Tugu Pahlawan Iwojima.


Apabila Tunku Abd.Rahman, pulang ke tanah air, beliau telah mengarahkan pelan untuk membina Tugu Negara yang serupa dengan menyesuaikan bentuk pasukan bercirikan Pasukan Askar Melayu.


Sebuah kawasan di Jalan Parlimen, yang tidak jauh dari kediaman rasmi Tunku telah dipilih untuk membina tugu gangsa ini.


Menjelang tahun 1963, peruntukan sebanyak RM 1.3 juta ringgit telah berjaya dikumpulkan hasil sumbangan orang ramai dalam bentuk derma dan selebihnya ditanggung oleh Kerajaan Persekutuan.

Seorang pengukir bangsa Itali telah dihubungi, yang bernama Filex De Weldon, telah dipilih untuk menjalankan kerja-kerja mengukir patung-patung gangsa ini.


Filex De Weldon, mengambil masa 3 tahun untuk menyiapkan empat patung manusia berdiri, dan beberapa patung yang menyerupai patung yang terlentang dan tertirap. Tugu Negara disiapkan 8 Februari 1966 sebagai penghormatan kepada lebih 11,000 perajurit yang gugur dalam Perang Dunia I (1914-1918), Perang Dunia II (1935-1942) dan Darurat (1948-1960). 


Tugu Negara ini telah dibom pada 26hb Ogos 1975, pada jam 5.00 pagi memusnahkan satu patung besar serta dua kepala patung yang jatuh dari kedudukan asal. Pihak berkuasa percaya letupan itu dilakukan Barisan Pembebasan Kebangsaan Malaya (MNLF).


Antara penduduk yang mendengar letupan itu adalah Tunku Abdul Rahman yang tinggal berhampiran. Unit Pemusnah Bom Polis menemui dua butir bom yang belum meletup di tempat kejadian serta kesan darah dipercayai milik pengganas yang cedera, tetapi masih sempat melarikan diri. Sebaik sahaja letupan itu berlaku, polis terserempak dengan dua orang dipercayai komunis menaiki motosikal tanpa memakai topi keledar dalam keadaan mencurigakan di simpang Jalan Traves dan Jalan Bangsar, Kuala Lumpur.Ia kini telah dipulihkan pada keadaan asal.

Polis melancarkan gerakan besar-besaran mengesan empat pengganas berkenaan dan tumpuan operasi ialah di semua kebanyakan penempatan yang disyaki terutama di sekitar Bangsar. Polis percaya, kumpulan pengganas itu mungkin menyamar sebagai pekerja buruh binaan. 


Sehari selepas kejadian letupan itu, polis menemui sebuah motosikal jenis Yamaha 100 cc tersadai di tempat letak kereta berhampiran pasar Jalan Pudu kira-kira jam 1 tengah hari. Berdasarkan rekod, motosikal itu dipercayai dicuri di Flet Jalan Loke Yew pada 18 Ogos.


SUMBER : SINI
Read more ...

29 Mei 2013

NAK KENA REVIEW??#2



Assalamualaikum dan selamat malam.Malam2 macam ni boring kan??? SO apa kata angah review blog2 best?? sapa nak blog kena review?? Nak??Bukan senang nak kena review..selalu kalau join SEGMEN baru boleh dapat kan???

Cara2 : Follow blog angah/like fanpage/ add GOOGLE PLUS/Follow TWIITER *ada dekat sidebar..

Paste link blog anda dekat coment entri nie!! :D itu aje..senang kan??

hanya 5 blog saja yg akan dipilih :D senang dan mudah2..cepat2!!! 

TAK PERLU BUAT ENTRI!!! 
Read more ...

SEJARAH BERBLOGGING :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera,readers.Nak membebel la pulak..haha..bukanlah..nak sharing je..haha..so apa yg angah nak cakap..angah start blogging time form 3 kut..2010..so angah rasa time tu macam angah sorang je yg ada blog..tapi takla sangat...senior2 angah ada jugak yg ada blog..so angah pun saje la try berblogging...rasa mcam best je..

So lepas2 tu..follower semakin meningkat..tapi angah terpaksa stop dulu blogging..sebab nak amik PMR..so after PMR..time form 4..start balik...time tu angah hanya update entry2 pasal BAND/SEKOLAH/DIRI yg tu je la...dan angah tak tau pun pasal SEGMEN/GA..ye la still newbie giler..

Pastu stop kejap..dan bile naik form 5..sambung balik...sebab boleh bawak lappy gi sekolah..dah la WIFI kat sekolah laju giler...tambah2 time malam..pastu blogging..and then..once again..terpaksa stop balik sebab nak SPM...

Dan start dari lepas SPM sampai sekarang..angah aktif..apa yg angah tau..time lepas SPM tu followers baru 300 lebih je..dan sekarang alhamdulillah..dah 1483 ...bersyukur sangat2..pastu angah pun mula menceburi SEGMEN/GA..dan angah pun buat semua tu..baru angah rasa BLOGGING ni adalah salah satu seni atau bidang yg best bila kita betul2 lakukan dengan betul.

So sekarang ni..bila dah ada pembaca blog rasa macam lebih dihargai..ye la..kalau time dulu2..buat satu entry...takda sape2 pun nak komen..haha...lawak la plak..dan sekarang..alhamdulillah..setiap kali angah publish entri..pasti ada komen..:) thanks you all..

 


Sekarang pulak angah tgok..ramai budak2 sekolah yg dah ada blog..Yg sekolah rendah pun ada..well done...pastu...semuanya..yg angah tgok..lagi hebat dari angah pun ada..cuma apa yg angah nak kata...kadang2 dalam berBLOGGING...ilmu pun kena ada jugak..so kena lebihkan study kat sekolah dulu :D sama macam angah..:)

So apa-apapun..bila kita dah ada ILMU...kalau boleh share la..takda rugi apa pun :D angah pun bukanlah banyak sangat ILMU tentang BLOGGING ni..cuma angah still belajar..dan dapat pengetahuan yg baru..bila setiap kali tgok blog2 anda!! :D

Sekian..
Read more ...

27 Mei 2013

AJAIB : 12 Keajaiban DUNIA Dubai





1.Hotel Termewah – Burj Al Arab


Di negara lain hotel 5 bintang adalah hotel yang termewah. Lain halnya dengan Burj Al Arab yang dinobatkan sebagai hotel 7 bintang. Hotel ini berada di atas pulau buatan seluas 280 meter persegi.



2, 3, 4. Menara / Gedung Tertinggi + Gedung dengan jumlah lantai Terbanyak + lift Tercepat – Burj Khalifa


Memiliki ketinggian hingga 828 meter (2.717 kaki). Burj Khalifa adalah bangunan tertinggi di dunia yang pernah dibuat oleh manusia. Bukan hanya bangunan tertinggi, Burj Khalifa juga merupakan bangunan dengan jumlah tingkat terbanyak iaitu 160 tingkat.

5, 6. Mall Terbesar + Akuarium Air Laut Indoor Terbesar – Dubai Mall



Dubai Mall terdapat di sebelah Burj Khalifa. Luas bangunannya mencapai 55 hektar dengan luas keseluruhan sekitar 50 x padang bola sepak. Didalamnya terdapat 1,200 kedai dari segala jenama.


7. Hotel Terdalam – Hydropolis Under Water Hotel and Resort


Hydropolis merupakan resort hotel mewah bawah laut pertama didunia. Terletak 66 kaki di bawah permukaan Teluk Persia, selepas pantai Jumeira, Dubai. Dilengkapi dengan tiang dan besi, dinding plexiglass dan atap melengkungnya membuat para pengunjung dapat melihat ikan dan makhluk laut lainnya.


8. Ski Indoor Terbesar – Dubai Ski






Dubai Ski adalah salah satu resort ski terbesar di dunia, dengan area ski indoor seluas 22,500 meter persegi dengan tinggi 85 meter. Resort Ski ini merupakan sebahagian dari Mall of the Emirates yang merupakan mall ketiga terbesar didunia dengan 6,000ton salji.


9, 10. Papan Billboard Tertinggi + Terpanjang



Billboard / papan iklan yang berada di DubaiLand ini setinggi bangunan 33 tingkat dan dapat dilihat dari jarak 1.5 km. Billboard ini berupa susunan layar LED terbesar di dunia.




11. Kedai Gula-gula Terbesar – Candylicious


Candylicious adalah gerai kedai gula-gula yang ada di beberapa negara. Namun gerai terbesarnya ada di Dubai, tempatnya di Dubai Mall.


12. Kepulauan Buatan Terbesar – Palm Island


Palm Islands merupakan kepulauan buatan di Dubai, Emirates Arab dimana infrastruktur perdagangan dan perumahan dibangunkan. Kepulauan ini menjadi projek tambak tanah terbesar di dunia dan membentuk kepulauan buatan terbesar di dunia. Pulau-pulau itu adalah Palm Jumeirah, Palm Jabal Ali dan Palm Deira. Setiap pulau akan berbentuk pohon palm, diatapi sebuah sabit.


SUMBER : SINI

nota : kan best kalau diorang kongsi2 kekayaan dgn negara2 Islam yg lain?? :D
Read more ...

Penambahan BLOGLIST

Read more ...

26 Mei 2013

MENCARI 100 BLOGLIST BULAN JUN



Assalamualaikum dan salam sejahtera..entry kali ni adalah untuk mencari BLOG RAKAN2 utk dibloglistkan di blog angah..

Sempena dengan nak masuk bulan JUN...so angah rasa nak cari 50 BLOGGER LELAKI & PEREMPUAN...untuk masuk dalam bloglist angah..Kenapa banyak sangat?? sebab angah nak edit full blog angah..

So cara nak join?? Senang je..tak perlu buat entri..sebab ni simple je..apa yg penting..korang kena la masukkan blog angah dalam bloglist korang jugak.. FOLLOW blog angah..pastu LIKE benda2 yg ada kat header tu..pastu klik ADD GOOGLE PLUS +Mohamad Khairil ..done..tu ja..banyak sangat ke??

Pastu bila dah buat semua tu...komen url blog korang dekat ruangan komen entry ni.. senang kan?? nanti angah akan check blog korang satu persatu..sebab angah tak mau ada yg bohong.. :D

MUDAH KAN?? SEKALI LAGI ANGAH NAK BAGITAU CARA2NYA..

  • FOLLOW BLOG ANGAH | ADD GOOGLE PLUS +Mohamad Khairil  
  • TEKAN LIKE2 KAT HEADER | MASUKKAN BLOG ANGAH DALAM BLOGLIST KORANG
  • KOMEN URL BLOG KORANG DEKAT RUANGAN KOMEN DI BAWAH |
DONE 

 SEMUA YG JOIN..PASTI AKAN MASUK!! SEBAB SEDANG MENCARI 100 BLOG!!!JOM JOIN RAMAI2!!

Bila tamat?? MALAM NI!! 12.00 27 MEI 2013
Read more ...

Masih Sempat Lagi Kah??



Assalamualaikum dan salam sejahtera readers..hurm..tinggal seminggu lagi sebelum angah berhijrah..haha..takpa2..sabar...lambat lagi tuh...

So kali ni angah nak citer pasal 100 BLOGLIST!! alhamdulillah ramai yg dah join..kalau korang tgok dekat entry tu..ada lebih daripada 100 komen kan??Sebenarnya angah puna da komen jugak kat situ...so kesimpulannya tak sampai seratus lagi pun!! masih lagi..bawah daripada seratus..so angah buat kesimpulannya hari ni..



  • 100 BLOGLIST AKAN TAMAT PADA 12.00 MALAM,27 MEI 2013
  • SEMUA YG JOIN IN SHAA ALLAH AKAN TERSENARAI...
  • SO CEPAT!!
So sekarang ni angah still mencari blog2 ohsem..dan best..untuk disenaraikan dalam bloglist..so korang nak join??


 So angah harap ramai2 lah joinkan diri!! :D banyak keuntungan tau!! :D
 

 
Read more ...

24 Mei 2013

DILEMA : MATRIKS ATAU DIPLOMA



Makcik : Anak awak dapat mana? Masuk mana?
Ayahku : Anak saya pegi Shah Alam..amik diploma.Matrik pun dia dapat jugak.Tapi dia dah nak pegi diploma.
Makcik : Eh? Bukan anak awak pandai ke?Masuk sekolah sains semua?? Patut amik matrik ja..macam anak makcik..masuk matrik jugak.
Ayahku : err....

Assalamualaikum dan salam sejahtera readers.. apa khabar?Alhamdulillah..hari ni angah masih lagi boleh nak update entry!! :D yer la..dalam sibuk2 nak bersiap2 ke SHAH ALAM :D
 

So apa yg angah nak ceritakan adalah pasal temubual antara seorang makcik dan ayah angah..dah baca kan kat atas tu??Ha tu la pasal..kononnya budak pandai hanya perlu ke MATRIKULASI...angah rasakan..
Masing2 ada pendapat masing2..maybe dah bukan matrik yg dia pilih.cuba bayangkan... Angah masuk matriks..belajar subjek2 sains..pastu amik ijazah..subjek Muzik....memanglah akan save tahun...dapat jimatkan masa..tapi rasanya baik tak payahlah..angah rasa baik amik diploma..sebab nanti dah ada Sijil Diploma tu..boleh la angah kerja :D
 So angah rasa..makcik....angah bukannya pandai pun..so sebab tu angah tak masuk matriks..ahha..buhung ja..angah masuk diploma sebab angah suka diploma..biarlah belajar berapa lama pun asalkan...angah tetap belajar kan?? betul tak makcik?? :D

So sekian..
 *MATRIK ATAU DIPLOMA..MASING2 ADA KELEBIHAN DAN KEKURANGANNYA TERSENDIRI!! :)
Read more ...

23 Mei 2013

TAMBAH FOLLOWERS + PAGEVIEWS??



Assalamualaikum dan salam sejahtera readers...oke2..first of all..angah nak cakap pasal 100 BLOGLIST tu..kenapa angah buat? perlu ke?? ada untung kah??



Oke2.Motif sebenar angah nak buat adalah supaya angah ada 100 blog yg akan angah ikut / baca /terjah dan kunjungi.Mungkin takkan sampai seratus..tapi apa yg penting angah nak ramai sebab lagi senang utk angah tau perkembangan semasa tentang blog! :D
Dapat untung ke??Rasanya first2 angah yg untung sebab korang yg join akan follow blog angah pastu,kena tekan like2 tu..dan bloglistkan blog angah dalam blog korang tapi sebenarnya angah pun akan buat benda yg sama dengan korang..Angah akan tekan2 like..follow blog korang..dan letak blog korang dalam list blog angah..so kira masing2 dapat untung.

Macammana nak masuk dalam bloglist kekal??

Oke..senang je caranya...korang kenalah selalu ikut blog angah..maksudnya bantu angah kalau angah perlukan bantuan..pastu join GA/SEGMEN yg angah buat..tapi ada jugak yg masuk sebab blog yg betul2 hebat dan angah rasa angah patut ikut semua ceritanya..

So korang nak join?? just klik gambar atas tu.. 

Untung2 semua blog yg join boleh masuk!! In sha Allah korang punya  followers juga akan meningkat sekali jugak dgn pageviews :D

Amin..

Sekian..
Read more ...

BABY COMEL BILA DAH BESAR??




Assalamualaikum dan salam sejahtera readers!! Apa khabar?? Angah baik2 ja..alhamdulillah sihat...sekarang angah sibuk tgh siap2kan barang utk ke SHAH ALAM!!aha..excited sangat..!!

So kali ni nak share apa yg jadi terhadap budak comel bawah ni bila dah besar!! haha..serius..budak ni bila besar jadi lain!! jom kita tengok!!
|
|
|
|
|
|
|


Budak ni lahir kat Hospital Sungai Petani..anak seorang pegawai polis..dibesarkan di perak..Gambar tu time budak tu dekat Kuarters Polis Kuala Kangsar 17 tahun yg lalu..comel tak??

So sekarang kita tengok pulak apa yg jadi bila dah besar??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Dah besar dah pun..18 tahun..sekarang tinggal kat Kulim....still anak pegawai polis.. gambar time dekat tasik apa tah!! :D

Siapakah??? Tulah angah!! haha..time kecik2 sampai dah besar panjang!! haha..banyak beza kan?? haha..suka plak posing2 ni..malu arr..haha..so bila dah besar ni..rasa macam nak kembali pulak ke masa dulu..nak rasa jadik baby balik...tpi tu kan time 1995..lama tuh!! :D

sekian..
Read more ...

22 Mei 2013

11 thing



Assalamualaikum dan salam sejahtera..haha..bukaka2 shoutbox ada org tag angah la pulak.. first2 angah agak blurr dgn benda nie..pastu baca banyak kali..oke dah faham..so jom main game nie..*game ka?

So bawah ni adalah rulesnya..

7 rules of 11 thing
1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question the tagger set for you
4. Create 11 question for those you want to tag
5. Choose 11 blogger that you want to tag and link them to the post
6. You're not allowed to tag back
7. Tag dekat orang - orang cool je (haha, cool ke aku? :P)

11 thing about myself .
  1. Seorang yg pendiam- haha..tak banyak cakap kalau dengan seseorang yg tak kenal rapat.
  2. Suka kaler merah/biru/hijau- tiga2 angah suka!!
  3. Suka makan banyak- bila dah buncit makan jugak!!
  4. Paling suka lagu orkestra- sebab angah budak band/pancaragam..:P
  5. Suka main instrument muzik-tak kisah walau instrument apa pun!! :D
  6. Paling tak suka dengan ulat sampah-entahlah..
  7. Selalu baca novel yg ohsem-Ramlee Awang Murshid punya!!
  8. Selalu pakai jeans kat rumah- motif nak ceritakan jugak??
  9. Takda lesen kereta lagi-nanti dah besaq baru nak amik.
  10. Suka tidor dgn kucing-rumah angah ada berpuluh2 ekor kucing.
  11. Suka tidor awal-pastu bangun awal on9!!
Rasanya tu ja la..buat apa nak banyak2 kan..lagipun nak 11 ja :D

Soalan dari Huda (jawabtau) =D
1. Nama korang? Nama pena jelah, tak payah panjang sangat ok! ^_^

Nama pena?? Angah.Kenapa?? sebab nama panggilan dalam family..so macam familiar skit dgn blogger2.

2. Umur korang? *macam nak kenal - kenal lah pula, tanya umur dengan namakan? HAHA.

Baru nak masuk 18 tahun.Muda lagi kan??? haha..

3. Korang suka makan apa? Kiranya makanan kegemaran koranglah.

Makanan mak angah la..sedap sgt..kalau kat kedai Nasi Patayya/Nasi Goreng Ayam

4. Blogger yang paling korang suka dan korang follow. 

Kak Mialiana..sebab cerita2 yg best..pastu selalu tolong angah..

5. Comment korang tentang blog huda. Sila jawab dengan jujur, tak payah nak cover. ok! =D

Blog yg comel dan best!!Suka header tu..cuba bandingkan dgn blog angah??haha..mesti teruk..

6. Kenapa korang berblogging? Jawab dengan jawapan yang cool habis ok.

Sebab ni salah satu cara angah nak share dgn kawan2 blogger..pastu ni jadi diari hidup angah yg tak esklusif.

7. Cerita yang korang suka giler tengok. Melayu ke, English ke, Korea ke atau apa - apa saje.

Korea?? skit2..melayu pon oke ja..Jepun macam best..

8. Warna kegemaran korang. Kenapa korang suka warna tu? 

Oke dah citer dah kat atas tu..MERAH/BIRU/HIJAU.. sebab apa?? sebab kaler2 tu menarik di mata angah..

9. Kalau korang suka baca novel, siapa penulis novel yang korang suka?

Ramlee Awang Murshid!! sebab novel2 thriller yg sangat mengujakan..

10. Dalam malaysia, nyatakan seorang pelakon lelaki dan pelakon wanita yang korang minat?

Pelakon lelaki?? sapa eh? Sam kut..kalau wanita..angah suka SAKINAH?? haha..

11. Dalam 10 soalan di atas, soalan mana yang korang paling rasa cool nak jawab?

Soalan 11 :D


So bawah ni adalah soalan dari angah yg mungkin korang akan jawab..*mungkin..

Soalan dari Angah (jawabtau) =D
  1. Kenapa letak nama blog anda macam tu?
  2. Sebab berblogging??
  3. Korang asal dari mana??
  4. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda!!
  5. Benda yg paling korang tak suka!!
  6. Binatang yg paling korang tak suka!! Berikan 3.
  7. Kenapa anda jawab soalan2 ni??
  8. Pendapat tentang blog angah??
  9. Harapan sebagai rakyat Malaysia!
  10. Harapan sebagai seorang manusia!
  11. Nak number phone boleh?? :D
Soalan dari Angah (jawabtau) =D

Alhamdulillah dah siap!! so kepada korang2 yg kena tag tu..harap join lah yer..sekadar nak beramah mesra dgn korang je!!

Read more ...

21 Mei 2013

ZAMAN DALAM KENANGAN



Assalamualaikum dan salam sejahtera readers..apa khabar korang?? hurm..nampaknya sekarang angah dah jarang2 update entri..kalau dulu..tiap2 hari mesti 5/4 entri..tapi kali ni hanya 1/2 sahaja..sedih...

So kali ni angah nak share..rasanya dulu angah dah letak dah gambar ni..tapi angah tak ceritakan apa pun pasal gambar ni so angah ceritakan lah :D 
 
Gambar atas ni diambil time angah tingkatan satu..cuba cari mana angah?? haha..mesti korang tak tau kan..so angah ada dekat tepi sorang budak yg paling chubby belah kanan cikgu tu..:D tengah2 antara 3 org budak lelaki yg duduk paling bawah :D gambar kelas 1FIKRAH 2008..


Gambar atas ni pulak adalah gambar satu batch angah..time tu tingkatan 3..gambar campur2 satu batch..cuba try cari angah!! takda?? haha..maybe sebab kecik sangat..batch 0812...pastu bila angah naik tingkatan 4..lagi bertambah sekali ganda jumlah pelajarnya..:)

So tulah kedescribekan gambar2 tu..apa punya ayat da...haha..gambar time jadi pelajar di sebuah sekolah yg agak ternama..:) rindu time study/time main2/time dengan cikgu/kawan2..tapi semua tu hanya akan disimpan dalam ruang memori angah sahaja..dan kalau ada gambar pun..bolehla kan??

Haha..kenangan time sekolah..sapa yg tak boleh lupakan?? CINTA MONYET?? haha..nanti la ingat balik..

SEKIAN..

Read more ...

BENDA PELIHARAAN



Assalamualaikum dan salam sejahtera..apa khabar readers? angah?? alhamdulillah..sihat2 sejahtera..minggu ni angah aga sibuk..sampailah habis bulan ni..ish2..apa yg sibuk sangat tu?


Wow..ni adalah benda peliharaan angah yg terbaru..!! :D haha..saja nak share..comel kan?? bela dalam henphone oke la tu kan?? nama pun POU..so nampak sedap la jugak :D


ni adalah imej terbaru POU seminggu yg lalu...yg hari ni punya...nantilah angah tunjukkan..comel kan?? macam ahli sihir kan?? duit dah beribu2..tapi still level rendah.nak kena improve lagi ni!! :D

haha.sekian..

Riang ria..di pagi..
 
Read more ...

19 Mei 2013

SAYA JADI PENYANYI



Si A : anak pakcik dapat kat mana?
Pakcik : Uitm..
Si A : owh..amik kos apa? dapat kat mana?
Pakcik : amik kos Muzik..dapat kat Shah Alam.. 
Si A : oh..anak pakcik jadi penyanyi la kan? sedap ke suara?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..still lagi dalam mood UPU..+ result..baca dah dialog kat atas tu? hurm.. itulah dialog siang tadi yg angah dgr antara my father dgn sorang mamat kedai komputer..well..pegi kedai tu sebab nak print barang..dan selesai dialog tu angah just buat muka selamba ja..

MUZIK bukannya semata2 jadi penyanyi..bukan semata2 nak jadi popular...yg tu ja mamat tu tak faham..kesian kan..asal sebut DIPLOMA SENI MUZIK mesti penyanyi..ish2...tak semestinya..yg tu kalau seseorang tu pilih vocal..angah?? angah tak mau la..suara bukan sedap pun..walaupun dulu pernah jadi tekong nasyid sekolah..haha..:P tak mau2..

Angah pilih instrument...instrument apa?? nantilah angah ceritakan..sebab angah still kompius nak amik instrument apa..so nantilah decide asalkan angah dah buat pilihan yg angah rasa tepat dan padat..haha..



Ni la surat tawaran..semua butiran ada kat situ..perasaan?? tak sabar..haha..agak excited tapi memikirkan macam2 benda nak kena sediakan..dan yg paling penting..DUIT!!so..angah kena jimat2 dulu la :D haha..oke2..itu ja yg angah nak ceritakan..

Sekian..

 
 
 
 
Read more ...

Segmen : Blogger Pilihan Saya By ALS





jom join..tekan banner..
Read more ...

JALAN YG PANJANG




Assalamualaikum dan salam sejahtera...setelah memikirkan segala2nya..akhirnya angah rasa angah dah dapat keputusannya..ya..setelah entri semalam..yg dapat macam2 komen berguna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
Angah dah buat KEPUTUSAN untuk teruskan dengan BIDANG MUZIK.Mesti ada yg kata"lecehlah...","ish2 teruk budak ni.." ,"muzik tu takda market la dik oiii!! ".
So apa yg angah boleh kata adalah..muzik tu adalah luas..ada vocal/persembahan/instrument..dgn macam2 lagi..apa yg angah pilih adalah instrument..angah nak belajar benda tu...tentang orkestra semuanya..sapa kata takda market?? angah tgok sekarang ni guru muzik sangat diperlukan..kalau tak boleh dekat sekolah2 kerajaan..boleh ja kalau angah nak jadi pengajar dekat YAMAHA MUSIC SCHOOL..

Lagipun apa yg angah nak belajar bukannya nak mengejar populariti semata2..takdanya..angah just love music..maybe org akan kata "kalau ambil kos lain pun boleh je nak belajar music secara sambilan..". tapi bagi angah..angah dah try jadikan music tu sebagai sambilan time sekolah dulu..tapi?? tak boleh sebab angah suka muzik.. yg ke arah orkestra...mungkin ramai tak tahu...

Angah nak jadi performer dekat DEWAN FILHARMONIK PETRONAS..dan masuk sebagai ahli MALAYSIAN YOUTH PHILHAMONIC ORCHESTRA..in shaa Allah..sebab angah tgok tak ramai anak2 melayu..
Angah jugak nak jadi tenaga pengajar utk sekolah2 di Malaysia..sebab angah tgok banyak sekolah2 yg mempunyai pasukan orkestra sendiri..tak boleh ke angah nak jadi semua tu??haha..kan dah terEMO....takpa2...angah harap angah dapat study elok2..

Macam yg rakan2 blogger ada cakap.."study mana2 pon sama ja...yg penting IMAN tu kuat.." Angah pun dah mintak kawan2 angah yg selama 5 tahun kenal diri angah macam mana..angah tanya diorg jugak..selain angah tanya rakan2 bloggers...so diorg pun dah bagi pro & cons utk benda ni..

In shaa Allah..kalau diizinkan Allah..angah akan berusaha utk ke luar negara belajar music dengan lagi hebat dekat negara2 yg hebat2..seterusnya dapat sumbangkannya kepada negara sendiri..In sha Allah..

DOAKAN UTK ANGAH :D
 

 
 
 
 

Read more ...

18 Mei 2013

CHEKOBI vs TEST LESEN


Assalamualaikum dan salam sejahtera..Alhamdulillah..masih lagi kita bersama..angah still boleh lagi berupdate2 entri..haha..so kat sini angah just nak share dgn korang...
|
|
|
|
|
|

Nama kucing ni adalah CHEKOBI..kenapa nama camtu? Ha..saja angah yg letak..sebab ShinCan kan suka makan keropok Cekobi..so angah bubuhla nama tu..haha..angah sayang kucing ni..btw..kat rumah angah tak la ada seekor je kucing ni..ada berbelas2..tapi yg ni suka tidur dgn angah..dan yg penting....kalau dia tidur dgn angah..dia akan kejutkan angah bangun tidur..kul 6.00 pagi..! :D

Satu lagi gambar yg agak happy..haha..akhirnya.. :Dnak tau apakah??? sila tgok kat bawah ni..
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Mesti ada yg gelakkan?? haha..btw...angah baru je nak amik lesen..kenapa lambat sangat?? sebab ada masalah..tak perlulah kot angah ceritakan..so bila nak amik lesen tu..kenalah masuk ceramah2 semua tu...actually..sangat2 best...??? haha..best..dan yg penting angah dah lulus dah..so sekarang ni dah dapat dah lesen L...:)

So rassanya tu je la..yg boleh gembirakan angah buat masa ni..jangan gelakkan angah sebab dapat test result yg agak teruk tu!! :D oke apa...haha...takpa2..angah tak kisah..sekarang adalah masa utk kita bergembira...mana tau lepas2 ni dah tak boleh nak ketawa dah??

Sekian..
 






Read more ...

RESULT UPU DAH KELUAR!!


Assalamualaikum dan salam sejahtera..dah lama angah tak buat entry..yer ke? haha..sebenarnya angah agak sibuk sebab nak amik LESEN lagi..pastu..dgn nak uruskan macam2 lagi..korang try tgok gambar kat bawah ni.. 
|
|
|
|

ya!!! Result UPU dah keluar..dan akhirnya..angah dah dapat terpilih jugak akhirnya....perasaan?? sebenarnya angah gembira sangat.sebab apa yg angah harapkan ndah pun dapat!! syukur Alhamdulillah...yey!! MUZIK!!!

tapi..

Perasaan angah tak segembira mana bila tgok org2 lain dapat lagi hebat..ya..lagipun jiran2 bukan la..org2 ramai bila tanya angah dapat mana..bila angah sebut MUSIC..ha..muka yg ditunjukkan adalah tersangat PELIK!!..

Maksu angah ada kata " UITM SHAH ALAM a little bit social.." dan bila angah baca apa yg AISYA tulis kat blog dia..rasa something....teruk sangat ke?? Entahlah..sekarang ni pilihan hanya ada DUA sahaja..iaitu MATRIKS/UITM..
SO APA YG PENTING ADALAH ISTIKHARAH kan?? 

SEKIAN..
  

Read more ...

Klinik Gigi

Assalamualaikum dan salam sejahtera..apa khbar semua???




Nampak tk gambar ni??.. angah ada dlam gambar ni..dah berkurun dah pon..haha..

Sekian..
Read more ...

16 Mei 2013

AWAS!! MAKANAN TERSEDAP DUNIA



Assalamualaikum dan salam sejahtera.AWAS!! kepada sape2 yg kenyang kalau rasa yakin nak tgok lagi kat bawah ni..boleh la.. entahlah..kalau yg takda apa tu..jom tgok sama2 :D



KERA BAKAR DISALUT MADU

Makanan yg sangat sedap kononnya..tgoklah muka binatang tu..sedih? gembira? entahlah yg penting..korang suka? suka ke? angah surely takkan suka!! :(




OTAK HARIMAU BERSAMA DAUN

Nampak macam sedap..ala2 mentah..kalau makan tak ke terpercik nanti? habis kat muka??entahlah..yg sure korang mesti nak kan?? nak ke tak??




SATE %$#^#%&

Tak tau nak describe macam mana..nampak macam ular yg kecik tapi?kadang2 nampak macam something $&$* ja..entahlah..nak rasa? angah syorkan tak payah la..kalau nak jugak..entah la.. 


MENTAH RATAH

Kadang2 kalau makan makanan dalam mentah2 pun sedap jugak!! YER KE?? entahlah..angah tgok akak tu sedap ja makan..ish2..kalau angah baik goreng dulu..ni siap ada bulu2 lagi..KEPALA pun still ada kat situ!! advance la AKAK ni..




TIKUS SALAI

Ha..yg ni baru nampak sedap..Sedap ke?? entahlah...tak terliur pun sebenarnya...angah lagi sanggup makan sayur2 hijau..daripada makan benda alah ni..tapi buat masa sekarang ni...sayur2 tu angah tak makan..angah just makan lauk2 macam ayam.. :)



KEK BESDAY

Yg ni pulak?? korang suka?? bagi angah..angah sangat suka..even dah lama tak makan kek..rasanyala..siap ada strawberi lagi..wow..sure sedap sangat!!



SATE AYAM

Wah..satu lagi makanan feveret angah...suka gila makan sate..tapi tak la makan selalu...cuma time ada duit lebih ja...haha...angah suka sate yg gemuk2..pastu cicah kuah!!! best2 :D

So yg mana satu makanan feveret korang??Hahah..korang pilihlah..nanti angah bagi...haha..lawak ja :D

Sekian..
 
Read more ...