22 Mei 2013

11 thing



Assalamualaikum dan salam sejahtera..haha..bukaka2 shoutbox ada org tag angah la pulak.. first2 angah agak blurr dgn benda nie..pastu baca banyak kali..oke dah faham..so jom main game nie..*game ka?

So bawah ni adalah rulesnya..

7 rules of 11 thing
1. Post this rules
2. Write 11 thing about yourself
3. Answer the question the tagger set for you
4. Create 11 question for those you want to tag
5. Choose 11 blogger that you want to tag and link them to the post
6. You're not allowed to tag back
7. Tag dekat orang - orang cool je (haha, cool ke aku? :P)

11 thing about myself .
  1. Seorang yg pendiam- haha..tak banyak cakap kalau dengan seseorang yg tak kenal rapat.
  2. Suka kaler merah/biru/hijau- tiga2 angah suka!!
  3. Suka makan banyak- bila dah buncit makan jugak!!
  4. Paling suka lagu orkestra- sebab angah budak band/pancaragam..:P
  5. Suka main instrument muzik-tak kisah walau instrument apa pun!! :D
  6. Paling tak suka dengan ulat sampah-entahlah..
  7. Selalu baca novel yg ohsem-Ramlee Awang Murshid punya!!
  8. Selalu pakai jeans kat rumah- motif nak ceritakan jugak??
  9. Takda lesen kereta lagi-nanti dah besaq baru nak amik.
  10. Suka tidor dgn kucing-rumah angah ada berpuluh2 ekor kucing.
  11. Suka tidor awal-pastu bangun awal on9!!
Rasanya tu ja la..buat apa nak banyak2 kan..lagipun nak 11 ja :D

Soalan dari Huda (jawabtau) =D
1. Nama korang? Nama pena jelah, tak payah panjang sangat ok! ^_^

Nama pena?? Angah.Kenapa?? sebab nama panggilan dalam family..so macam familiar skit dgn blogger2.

2. Umur korang? *macam nak kenal - kenal lah pula, tanya umur dengan namakan? HAHA.

Baru nak masuk 18 tahun.Muda lagi kan??? haha..

3. Korang suka makan apa? Kiranya makanan kegemaran koranglah.

Makanan mak angah la..sedap sgt..kalau kat kedai Nasi Patayya/Nasi Goreng Ayam

4. Blogger yang paling korang suka dan korang follow. 

Kak Mialiana..sebab cerita2 yg best..pastu selalu tolong angah..

5. Comment korang tentang blog huda. Sila jawab dengan jujur, tak payah nak cover. ok! =D

Blog yg comel dan best!!Suka header tu..cuba bandingkan dgn blog angah??haha..mesti teruk..

6. Kenapa korang berblogging? Jawab dengan jawapan yang cool habis ok.

Sebab ni salah satu cara angah nak share dgn kawan2 blogger..pastu ni jadi diari hidup angah yg tak esklusif.

7. Cerita yang korang suka giler tengok. Melayu ke, English ke, Korea ke atau apa - apa saje.

Korea?? skit2..melayu pon oke ja..Jepun macam best..

8. Warna kegemaran korang. Kenapa korang suka warna tu? 

Oke dah citer dah kat atas tu..MERAH/BIRU/HIJAU.. sebab apa?? sebab kaler2 tu menarik di mata angah..

9. Kalau korang suka baca novel, siapa penulis novel yang korang suka?

Ramlee Awang Murshid!! sebab novel2 thriller yg sangat mengujakan..

10. Dalam malaysia, nyatakan seorang pelakon lelaki dan pelakon wanita yang korang minat?

Pelakon lelaki?? sapa eh? Sam kut..kalau wanita..angah suka SAKINAH?? haha..

11. Dalam 10 soalan di atas, soalan mana yang korang paling rasa cool nak jawab?

Soalan 11 :D


So bawah ni adalah soalan dari angah yg mungkin korang akan jawab..*mungkin..

Soalan dari Angah (jawabtau) =D
  1. Kenapa letak nama blog anda macam tu?
  2. Sebab berblogging??
  3. Korang asal dari mana??
  4. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda!!
  5. Benda yg paling korang tak suka!!
  6. Binatang yg paling korang tak suka!! Berikan 3.
  7. Kenapa anda jawab soalan2 ni??
  8. Pendapat tentang blog angah??
  9. Harapan sebagai rakyat Malaysia!
  10. Harapan sebagai seorang manusia!
  11. Nak number phone boleh?? :D
Soalan dari Angah (jawabtau) =D

Alhamdulillah dah siap!! so kepada korang2 yg kena tag tu..harap join lah yer..sekadar nak beramah mesra dgn korang je!!

6 ulasan:

  1. Haha thanks tag. Fiqa dah main sblum ni nnti fiqa edit je eh entri tu. :)

    BalasPadam
  2. soalan no 11, kita samalah! suka gile tdo n bgun awal. haha

    BalasPadam
  3. kene tag dah, thank.. da buat sebelum ini ...

    BalasPadam
  4. woisehh ! banyak jugak >.<
    Angah suka baca novel Ramlee Awang ? same ngan kiterr.. >.<
    novel beliau penuh ngan fantasi n keagamaan. like!!

    http://bloggadisbrutal.blogspot.com/2013/05/5-1o-ciri-lelaki-yang-wajib-kena-tinggal.html

    BalasPadam
  5. fiqa dah jawab. :)

    http://fiqansz.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me-2.html

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.