16 Mei 2013

BANGLASIA??




Assalamualaikum dan salam sejahtera..apakah ini?? negara baru?? Well....pendapat angah adalah..sebagai seorang penduduk di MALAYsia..kenalah faham..apa itu MALAYsia..kan ada perkataan MALAY kat situ..tak ada pun perkataan CINA??INDIA?? bukan nak tunjukkan racist cuma naks edarkan bahawa MALAYSIA milik MELAYU..

Tak kisahlah kalau nanti ada lagi blogger datang pastu kata angah ni racist..kalau angah racist pun sebab angah sayangkan kaum MELAYU sendiri..Kalaulah nenek/tok moyang kepada saudara di atas ni masih hidup..sure tgh menangis..sebab cucu cicitnya tak faham erti menumpang di tanah org lain...

"TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.." well..org2 macam diatas ni patut sedar..tak salah kalau kita semua duduk kat negara ni hidup aman damai..tak payah gaduh2..sedar tak?? bila saudara ini buat poster macam ni..kan dah marah satu kaum??well..tau la kalau korang nak lari boleh ja pergi ke negara asal..same goes to INDIAN...tapi org melayu?? inilah tanah kami..

DALAM matapelajaran SEJARAH pun dah tulis kat dalam tu..pasal semua ni..sebab tu la subjek sejarah sangat penting..inilah akibatnya bila SEJARAH DILUPAKAN..."Sesiapa yang melupakan sejarah pasti mengulanginya”Ingatlah wahai manusia..even berlainan agama..tapi kita semua still manusia..

TAK BOLEHKAH HIDUP DALAM KEADAAN AMAN??? 
 
 

8 ulasan:

  1. betull.. x boleh ke kita hidup dalam keadaan aman.. penat dengan mcm2 isu skrg ni..

    BalasPadam
  2. susah nk hidup aman. masing2 ada agenda tersendiri dgn kepentingan sendiri...

    BalasPadam
  3. hmm... tak paham lah. hahah.
    yg sy tahu gambar kat atas pasal isu bawak masuk org bangla mngundi kat malaysia kan?
    juga pasal lambakan org bangla kat malaysia. thats why org tu tulis ini malaysia ke banglasia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. maksudnya kita kena sedarla diri kita tu jugak.. saya just nak mention pasal kaum2 tertentu yg sudah pijak KEPALA kita :(

      Padam
  4. Setuju sangat angah...
    Sedih bila tengok keadaan sekarang..
    kalo ikutkan nak je bertindak racist...
    tapi bukan semua orang dalam kaum tu yang jenis jahanam...
    macam akak, ofismate akak ada yang berbangsa tu, tapi kami ok je...
    bila dah taksub sangat itulah jadinya...
    panjang pulak komen akak kat sini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..tak semua yg macam tu cuma sebilangan ja..yg menyebabkan angah rasa macam semua ja..ada jugak jiran2 angah yg x macam tu :)

      Padam
  5. kena fikir la..
    sendiri mau ingat..

    BalasPadam
  6. kita tetap 1 Malaysia >.<

    http://bloggadisbrutal.blogspot.com/2013/05/8-photo-shoot-bajet-hensem-abang-aku.html

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.