19 Mei 2013

JALAN YG PANJANG




Assalamualaikum dan salam sejahtera...setelah memikirkan segala2nya..akhirnya angah rasa angah dah dapat keputusannya..ya..setelah entri semalam..yg dapat macam2 komen berguna...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
Angah dah buat KEPUTUSAN untuk teruskan dengan BIDANG MUZIK.Mesti ada yg kata"lecehlah...","ish2 teruk budak ni.." ,"muzik tu takda market la dik oiii!! ".
So apa yg angah boleh kata adalah..muzik tu adalah luas..ada vocal/persembahan/instrument..dgn macam2 lagi..apa yg angah pilih adalah instrument..angah nak belajar benda tu...tentang orkestra semuanya..sapa kata takda market?? angah tgok sekarang ni guru muzik sangat diperlukan..kalau tak boleh dekat sekolah2 kerajaan..boleh ja kalau angah nak jadi pengajar dekat YAMAHA MUSIC SCHOOL..

Lagipun apa yg angah nak belajar bukannya nak mengejar populariti semata2..takdanya..angah just love music..maybe org akan kata "kalau ambil kos lain pun boleh je nak belajar music secara sambilan..". tapi bagi angah..angah dah try jadikan music tu sebagai sambilan time sekolah dulu..tapi?? tak boleh sebab angah suka muzik.. yg ke arah orkestra...mungkin ramai tak tahu...

Angah nak jadi performer dekat DEWAN FILHARMONIK PETRONAS..dan masuk sebagai ahli MALAYSIAN YOUTH PHILHAMONIC ORCHESTRA..in shaa Allah..sebab angah tgok tak ramai anak2 melayu..
Angah jugak nak jadi tenaga pengajar utk sekolah2 di Malaysia..sebab angah tgok banyak sekolah2 yg mempunyai pasukan orkestra sendiri..tak boleh ke angah nak jadi semua tu??haha..kan dah terEMO....takpa2...angah harap angah dapat study elok2..

Macam yg rakan2 blogger ada cakap.."study mana2 pon sama ja...yg penting IMAN tu kuat.." Angah pun dah mintak kawan2 angah yg selama 5 tahun kenal diri angah macam mana..angah tanya diorg jugak..selain angah tanya rakan2 bloggers...so diorg pun dah bagi pro & cons utk benda ni..

In shaa Allah..kalau diizinkan Allah..angah akan berusaha utk ke luar negara belajar music dengan lagi hebat dekat negara2 yg hebat2..seterusnya dapat sumbangkannya kepada negara sendiri..In sha Allah..

DOAKAN UTK ANGAH :D
 

 
 
 
 

8 ulasan:

  1. Angah , I know you can do it :) Munn always support you ! :D All the best

    BalasPadam
  2. Music ok what! I love music too, I can play guitar and a little bit piano (and sing ceh!), nanti kalau angah dah ada orkestra sendiri, bolehlah I join kan haha! Oh! I wanna be a doctor. Pray for me too. Thank you! :)

    BalasPadam
  3. Alolo...adik cik akak dah buat pilihan....apa-apa pun pilihan kita adik buatlah dengan hati yang ikhlas...minat yang mendalam...cita-cita yang tinggi...insyaAllah...kejayaan bakal bersama kita dik....:)

    BalasPadam
  4. gudluck angahhh. teruskan usaha awk. We support u >.<

    http://bloggadisbrutal.blogspot.com/2013/05/8-photo-shoot-bajet-hensem-abang-aku.html

    BalasPadam
  5. Normal people:
    Work hard->Get rich->Do what you love
    (kaya masa dah tua)
    Simple formula to be rich:
    Do what you love->Get rich->Do what you love
    :)

    BalasPadam
  6. x kira bidang apa sekali pun, janji minat.. kalau dah minat insyaallah akan berjalan lancar.. :)

    BalasPadam
  7. insyaAllah ni pilihan terbaikk, good luck :D

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.