30 Mei 2013

MENARA GADING/GADING GAJAH?



Assalamualaikum dan salam sejahtera..readers...sekarang still menghitung hari untuk ke MENARA GADING..hehe..Universiti..hehe..berdebar2..excited..dan rasanya ini adalah antara entri2 terakhir angah sebelum ke UITM..

So angah cuma nak cerita je lah pasal DUGAAN2 yg angah hadapi..hehe..yg terbaru adalah daripada seorang cikgu sekolah rendah angah....angah tak tau la kalau2 dia mmg usha blog angah..tpi angah rasa sedih la jugak..

Even angah tak dengar dari mulut cikgu tu sendiri..tapi angah tetap terasa..TERUK SANGAT KE BILA BUDAK YG MASUK SBP,PILIH MUZIK SEBAGAI PILIHAN??TERUK SANGAT KE BILA BUDAK SEKOLAH SAINS TAK AMBIL BIDANG SAINS??

Yg tu la angah rasa sekarang ni..btw..angah tak lah salahkan sesiapa pun..semua ada hak untuk bersuara...utk katakan sesuatu..tapi bila angah dah buat keputusan sendiri..so angah rasa biarkan je lah..lain la bila angah dah amik kos tu..dah study semua...pastu fail..time tu baru boleh semua org nak kata/kutuk angah..

Tak semestinya semua org yg masuk SBP/SEKOLAH SAINS tu kena wajib ambil bidang sains..ye la..apa yg angah tgok..kawan angah pun ada jugak yg tak dapat tawaran apa2 langsung...lagi kesian kan??

So angah rasa rezeki terletak dimana2 :D

SEKIAN..

Peringatan : nantikan...

5 ulasan:

  1. Saya pun kena benda yang sama. Pelajar Sains tukar ke Akaun. Tapi pejam mata, teruskan perjalanan kita. Nanti susah susah kita masa belajar pun diorang bukan tolong... Mengata reti ah. Teruskan usaha bro.

    BalasPadam
  2. Betol tu di..pilihlah apa yang trbaik untuk adik...jangan memilih kerana adik nak puaskan hati mereka semua....Allah yang merencanakan apa yang berlaku.....

    satu je pesan cik akak...adik belajar rajin2....
    Biar apa orang nak kata..kerana hak milik hak kita...bersabar dan anggap tu dugaan untuk adik :)

    BalasPadam
  3. nothing to worry about. saya pon dari engineering student. tup tup dapa akaun kat U. lagi pulak, tak semestinya bidang yg kita belajar tu akan jadi bidang yg kita kerja. Allah yg rancang semuanya.

    BalasPadam
  4. god lu ye dengan pilihan yang dibuat.

    BalasPadam
  5. sabar la..
    orang memang pandai mengulas..
    tapi y akan menaggungnya diri kita..
    jadi buat apa yang kita suke dan kita mampu daripada terpaksa memuaskan hati orang lain..

    buat sehabis baik ye.. ;)

    BalasPadam

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.