27 Jun 2013

Nothing To Say

  
Assalamualaikum dan salam sejahtera..alhamdulillah pagi ni boleh lagi nak update..kelas pukul 9.30..so angah update jam 9.00...


Angah rindu dekat mak angah!!!! Sedih kan?? haha..bila berjauhan terlalu lama..haha..lawak la plak..btw..angah ukan rindu dekat my mther je..tapi dekat semua..termasuk family..jiran2..kucing2..haha :)  rindu la kan..bila tak jumpa parents..tapi nak buat cmna..satu masa nanti tetap kena berpisah jugak :D




Seriously..angah rindu dengan sekolah angah!! Ye la kehidupan dekat asrama penuh..sangat best..even ada jugak peristiwa2 yg tak best..tapi angah rasa time tu la angah bentuk diri angah :D angah nak hidup balik sebagai pelajar SBP.. 
Sekolah yg dah berjaya jadikan angah seorang manusia...sekolah yg bagi angah sekolah yg paling hebat dalam Malaysia..:) 




Lastly..angah rindu nak jadi bayi balik...nak jadi budak kecik yg nonsense..yg hidupnya tiap2 hari happy memanjang :D hehe..semua tu rasanya dah tak boleh nakulang balik!! :(



So kesimpulannya..hargaqi masa anda sekarang..mana tau di masa depan..anda dah tak boleh nak dapat apa yg anda kecapi sekarang :D

Sekian..
Read more ...

25 Jun 2013

PALAM + SHAH ALAM 2 :)




Assalamualaikum dan salam sejahtera,readers.Oke2 kalau hari tu angah dah citer pasal perjalanan angah kat sana...sekarang pulak angah nk tunjuk apa yg kami buat pulak!!! serius happening!! walaupun hanya ada 6 org ja!!



Dekat tangga maut!! + koridor bangunan :D


time tunggu bas :D macam kat oversea kan??




Dalam lif/dekat koridor kelas.. :)



Dekat pondok bas..tunggu bas Rapid datang :D



Dekat kafeteria :)  makan sepuas2nya :D




Fakesmile!! hehe..baru belajar buat fakesmile..bile berhadapan dengan org2 fake!! :D



Sekian :D



Read more ...

23 Jun 2013

PALAM +SHAHALAM :)




  Assalamualaikum dan salam sejahtera,readers..

Okeh..first just nak storypasal hari sabtu yg cukup indah :) sebab apa?? sebab hari ni macam2 jadi..dan totally ohsem la:)
Pagi ni angah bangun awal..sebab nak kena pegi ke PADANG KAWAD yg terletak kat dalam  UiTM induk..so kena gerak awal2..KOKO..so angah join KESATRIA NEGARA..actually dipaksa..:( so takpalah...

And then lepas balik je dari PADANG KAWAD tu..angah terus bergegas siap2kan diri utk pegi PUNCAK ALAM dengan BFF angah iaitu AQILAH :) Pastu jumpa dia..and tunggu bas...tapi malangnya kami tertinggal bas...sebab leka main henset *kau dah kenapa?? hehe..so kena tunggu beberapa jam lagi..sebelumbas utk ke Puncak Alam sampai..punyalah bosan...siap amik gambaq la..haha..biasa la kan..bila geng2 bertemu..so kami jadi gila2 skit :D


Pastu bas pun sampai dalam pukul 2 ptg..arghhh..sangat2 cepat kan?? *dengan fake smile..kami terus naik bas tu..and then terus perjalanan..tautak..apa yg angah rasa...perjalanannya macam nak balik KEDAH..sebab naik highwayla..pastu lalu kut kampung2 la..ladang kelapa sawit la..totally buatkan angah dgn Aqilah tu rasa macam errghh..

So bila dah sampai..jam pun dah pukul 4 ptg..ha?? apa yg boleh kami buat ja??so cepat2 la call AUFA/AZRI/CHILAT/IFFA... pastu pusing2 kat Puncak Alam ni..dengan tgok TANGGA MAUT..hehe..tapi best la...apa ygangah boleh katakan...Puncak Alam ni nampak moden...pastu agak seram sebabtak ramai org..maybe sebab waktu cuti..tapi tak kisahlakan..haha..

Lepas penat pusing2..buat bising..sampaikan semua org ushar pelik kat kami semua...kami pun makan...pastu angah dengan Aqilah pun nak balik dah...pastu tunggu bas...dan akhirnya BAS TAK SAMPAI2!!! apa yg perlu angah buat?? camna nak balik??? aduss..habislah angah...nanti kena tahan dengan pak guard..* polis bantuan?? tapi...syukur..

Angah stay dekat Uitm PUNCAK ALAM!! yeah..haha..ada pengalaman baru duk kat tempat baru dan cantik..hahahaha...tapi bukannya apa..angah takutkalau balik malam2 sangat..nanti jadi benda2 pelik..kan susah?? so lagi baik angah balik esok hari ja...siang2...senang skit...angah pun pelajar Uitm kan??ha..so rasa macam takda bezala dengan yg lain..:)


Sekian :D

Read more ...

20 Jun 2013

SQUIDWARD TENTACLES??




 Assalamualaikum dan salam sejahtera readers :) apa khabar korang?? angah?? alhamdulillah..sihat walafiat..

So apa yg angah nak bebelkan?? hurm...haha..takde la sangat..cuma angah baru je dapat CLARINET!!! ho yeh...apa tu clarinet?? oke2 so angah tunjuk gambar clarinet..sure korang tau :)



nampak kan?? ha..kalau korang pernah gok citer spongebob squarepants..so mesti korang tau..sebab apa?? salah satu watak dlm citer kartun tu main clarinet jugak!! :)

 


So dekat UiTM ni angah hanya pinjam dulu clarinet ni untuk satu semester..nak beli sendiri??? mahal kut..rasanya nanti la angah beli..untuk sem pertama ni baik angah gun alat fakulti dulu..walaupun angah pinjam..tapi clarinet tu brandnyer.YAMAHA..hoyeh....brand yg sangat2 bagus...hehe..

Tapi...angah rasa angah masih perlu banyak berlatih..ye la..angah tgok ramai senior2 lagi terror...haha..maybe sebab angah baru lagi dlm instrument clarinet..takpa!! angah just perlukan doa dari korang..:) doakan angah berjaya dalam bidang ni!! :D
Haritu..ada la senior angah dua org iaitu abg Iwan..dgn abg Aisyam...datang jumpa angah..pastu bawak angah kuar..tau angah rasa apa time tu?? angah rasa macam dihargai sangat2..sebba angah yg paling junior dekat sini..antara budak2 soksek..yg sambung muzik..so angah rasa macam..wa...bestnya...ada senior2 yg caring..


So malam tu..diorang story kat angah macam2..pasal muzik..pasal dugaan..pasal kehidupan..semuanya diorang explainkan..so malam tu baru angah sedar yg setiap bidang mempunyai cabaran tersendiri :D


sekian..

*update di library INTEC :)
Read more ...

16 Jun 2013

Manusia Akhir Zaman 1




Dan apabila ada dua golongan orang mukmin berperang,maka damaikanlah antara keduanya.Jika salah satu dari keduanya berbuat zalim terhadap yg lain..maka perangilah yg zalim itu,sehingga golongan itu kembali kepada perintah Allah.Jika golongan itu telah kembali kepada perintah Allah,maka damaikanlah antara keduanya dengan adil.Sungguh,Allah mencintai orang-orang yg berlaku adil. Surah al hujrat : ayat 9


 Assalamualaikum dan salam sejahtera..alhamdulillah..lepas solat maghrib angah update entry ni..bukan apa..sebab angah rasa kadang2 kita perlukan sangat2 rahmat/berkat dari Allah..dalam melakukan apa saja.. Kadang2 niat kita tak betul..so kita kena perbetulkan kembali niat..dalam apa jua yg kita lakukan..ya..angah belajar something hari ni..dari pada apa yg angah nampak..daripada apa yg angah perhatikan di sekeliling angah.. Ibu bapa memainkan peranan penting..dlm mendidik anak..apabila gagalnya anak itu dari segi akhlak...so siapa yg perlu dipersalahkan??

Situasi : Lelaki dengan berpakaian seluar pendek..yg menampakkan peha dan lututnya..bermain futsal..sehingga lewat maghrib..kemudian..naik ke atas bilik..dan seterusnya menyebut perkataan memuji Allah..dlm keadaan sebegitu..situasi ni mmg nampak kecik tapi..sejujurnya benda mcm ni yg sgt perlu dititik beratkan..kalau dh hal kecik tak boleh nk jaga..macam mana pulak dgn hal yg lagi besar?? Am i right???

Situasi : Apabila di sesebuah institusi dimana terdapat hampir 100 peratus muslim..ketika waktu solat..hanya 5 peratus sahaja yg solat..yg lain?? Dengan membuat perkara2 bising ketika azan berkumandang..apakah semua ini?? Dimankah tahap keimanan anda?? Sungguh pelik apabila seseorg yg sudah boleh berfikir dgn betul..masih lagi tidak mampu berfikir berkenaan perihal masa depannya kelak..bukan di dunia..tetapi di akhirat.. So..bagi angah..kita sepatutnya beristiqamah..dgn apa yg perlu dititik beratkan..

Wahai orang-orang beriman!Taatlah kepada Allah dan taatlah kepada rasul, dan janganlah kamu merosakkan segala alam kamu.. Surah Muhammad : Ayat 33
Read more ...

14 Jun 2013

Masa depan..

Assalamualaikum dan selamat hari jumaat..hari yg penuh keberkatan..


Alhamdulillah..hari ni angah sempat update entry dari kolej..kenapa??sebab jadual hari ni totally..KOSONG!!!

Haha..hari ni kirenya angah free la..tapi malam nanti ada program..orientasi dengan fakulti..whatever la kan..haha

Apa yg angah nak story la kan..bila angah duk kat fakulti..angah rasa balik feeling macam time dulu..ye..feeling mcm time dengan budak2 band semua..yg mana.laki perempuan boleh sembang sama2 lawak sama2... its like a big family..

Pastu bila semua org practice..instrument lain2... terasa macam Wind Orkestra la plak..hurm..kenangan datang balik..haha..

Walauapapun..angah nk tegaskan kt sini..bila kita belajar muzik..or diploma seni muzik..tk bermakna kita boleh amik mudah ja..means boleh tk pegi kelas la...buat nakal2..shopping sana sini..tak boleh semua tu..sebab kita yg amik muzik ni..tak macam org lain..kita perlukan practice yg byk!! 5 jam sehari..tu paling minimum..sebab tu...antara fakulti2 kt UiTM...fakulti muzik paling lama student ada kat fakulti..


So angah rasa start from now..angah dh kena belajar utk hargai masa..kena buat betul2..bagi dpt anugerah dekan..pastu banggakan parents..in shaa Allah..

Mmg betul..agak sosial skit kat sini..tapi apa yg angah tgok..ada jugak org yg tudung labuh amik bidang muzik..oke what..?? So angah rasa bila kita dlm bidang muzik ni..tk bermakna kita tk perlu buat tanggungjawab utk Tuhan..solat semua tu still kena jaga..


So i think that..angah dah pilih bidang yg betul..syukur...kalau dulu angah ingat angah sorang je dari SBP..rupanya tak jugak...ada 4 org semuanya dari SBP...Aisya dgn Aril dri SMACH...Seri dari TKC...and me..from..SOKSEK..syukur..ada la juagk geng2 pandai..hahaa..opsss..

Sekian..

*alhamdulillah likers fanpage semakin meningkat...followers blog juga meningkat...google plus jugak makin meningkat..thanks readers...






posted from Bloggeroid

Read more ...

13 Jun 2013

KOMLI OH KOMLI!!!




Assalamualaikum dan salam sejahtera..hurm..apa nak buat?? angah on9 dekat library oke!! guna  komputer kat situ...haha..curi2 on9..sambil2 tu update satu entry..


KOMLI!!!

Alhamdulillah..angah baru selesai letak iklan komli....macam mana plak dengan nuffnang?? hurm..angah rasa angah perlu untuk curang..dan terus melupakan nuffnang...ye la..setakat ni earning sangat2 CIPUT!!

Angah dah register..pastu dah dapat emel2 dari pihak komli..syukur segala2nya berjalan lancar..so sekarang ni tgok la earning nya plak..haha....





Gambar kolej jati terbakar!!! urm..kolej angah la tuh!!!


Untuk exabytes plak..rasanya angah belum cukup layak utk aply iklan tu..so rasanya nanti la..haha..bila dah betul2 jadi blogger yg berjaya... amin...


sekian..
Read more ...

11 Jun 2013

Diploma Seni Muzik

Assalamualaikum dan salam silaturrahim..

Apa khabar semua readers??syukur alhamdulillah...setakat ni dah hampir seminggu lebih angah berada di negeri org..negeri selangor..haha..

Kenapa?? Sebab utama adalah angah sambung belajar kt UiTM Shah Alam.. dekat sini angah ambil kos Diploma Seni Muzik..

Angah adalah penerus legasi SOKSEK yg sambung belajar dlm muzik..apatuh soksek??? Singkatan utk nma sekolah angah sebelum ni...setakat ni dah ada hampir 6 org dri sekolah angah..termasuk angah jgak...bangga la plak..hehe




Tu gambar rumah angah..angah dapat kolej jati..kolej yg paling tua..dn agak usang..tapi..ada angah kisah???yg penting boleh duduk..dan selesa...

Pasal diploma seni muzik tu..urm..ada lecturer mat salleh..wow..hebat..pastu ada la belajar pasal muzik..angah amik clarinet...apalagi eh nk citer..


Angah dapat housemate..yg agak teruk..sebab mostly adalah perokok..angah pulak bukan..even ayah angah pun merokok..tpi angah still tak suka jalau ada kawan2 yg merokok..tapi takpalah..angah harap diorg berubah satu hari nanti..aminn..





So apa yg angah harap adalah..abgah dapat fokus study kat sibi...anggh dah tak mau dh main2...walaupun angah tetap kena main alat muzik..haha...tapi still fokus..angah nk berjaya sampai peringkat tertinggi..in shaa Allah...


Sekian...


*angah dah buang iklan Nuffnang..sekarang ada iklan baru kan???

posted from Bloggeroid

Read more ...

Penat giler!!!

Assalamualaikum..dan salam sejahtera readers..alhamdulillah..still boleh lagi nak update blog..syukur..

Hurm..rasanya..sekarang ni..angah akan jadi org paling penat..hehe..bukan apa..sebab kena buat mcm2 benda dalam jangka masa satu hari..

Tentang uitm...angah...fakulti bukannya dekat kampus induk..so rasanya mmg kena naik bas..or kenderaan sendiri..mmg mampulah kan???


Haha..btw..untuk principal study..angah pilih Clarinet...apakah itu???? Jeng3...itulah alat muzik yg squidward main...haha...dn dalam kelas tu angah partner dgn sorg budak perempuan..hahah.. tk sabar nk belajar..alat baru...hehe

Sekian..

posted from Bloggeroid

Read more ...

8 Jun 2013

.....sentiasa dihatiku..

Assalamualaikum... Kita tahu kita lemah... Jadi.....berusahalah..... Sentiasa merendah diri... Ingat Allah s.w.t....Ingat family... Pedulikan hal remeh temeh.... Tak tahu???..bertanya pada yg tau.. Banyakkan bercakap...be more friendly.. Kita bukannya bodoh...bukti?? Nah..result UPSR/PMR/SPM.. Datang pun dari sekolah hebat... So...jangan rasa terhina!!! Jadi seorang yg berguna... Berkawan dengan org yg betul... Jaga diri..inilah masanya utk berdikari... In shaa Allah... Sekian...
Read more ...

1 Jun 2013

SALAM PERPISAHAN SEMENTARA



Assalamualaikum dan salam sejahtera..readers..okey..rasanya ini adalah entri terakhir angah sebelum angah ke Shah Alam, pagi 1 JUN 2013 iaitu hari ini!!So sebelum angah pergi nak la bagi kata2 terakhir... *cewah macam dah tk nak update blog dah lepas ni..

Angah nak cakap dekat korang supaya tolong jagakan blog ni..haha..korang nak jaga?? Tak la..hehe..godek2 la entri lama..maybe angah tak kan update dalam jangka masa 2 minggu?? atau sebulan..haha..so rasanya angah berharap korang usha la blog angah oke?? hehe..

Angah nak pegi Shah Alam..buat apa?? haha..pergi sambung belajar la...sure ada yg tak tau lagi..angah nak masuk U dah..UITM SHAH ALAM...kos apa?? sila tgok entri2 sebelum ni..ada jugak angah bagitau macam pasal study angah nanti...so silakan godek2 entri sebelum ni..

Oke..apa lagi nak bagitau?? Ha...promote la blog angah ni dekat sapa2..cewah...suruh org promote plak..haha..mana la tau...kan...haha..komen2 dekat entri mana2...nanti angah tgokla sape yg komen terbanyak..akan angah beri hadiah! *ada contest kah??

So rasanya itu aja...haha..assalamualaikum...

DJH ADMIN
Read more ...