19 Julai 2013

Apabila berbicara tentang HUKUM!!



 Assalamualaikum dan salam sejahtera readers :) So kali ni angah nak bercakap tentang HUKUM..ya hukum..kadang2 benda2 macam ni di ambil mudah oleh masyarakat :D


Sekarang tgah heboh tentang SHISHA yg telah diharamkan.Apa pendapat korang??Pendapat angah,SHISHA tu tak ubah macam rokok..ya setahu angah dah lama rokok tu diharamkan.. Bagi angah bagus sebab benda ni tak elok utk kesihatan rasanya semua perokok dan penshisha pun tau kan?? cuma ketagih je..

 

Sama jugak bila dengan BINATANG..mcm BABI.. ia haram..cuma angah pelik sebab ada org yg keluarkan kenyataan kat TWITTER macam ni..
"aku pelik la,bukan muslim je yg ada kat Malaysia ni,sedangkan dekat arab pun orang isap je shisha tu,arab tu Mekah kan?"

So angah tak rasa macam tu...Sebagai muslim kita kena tau la yg mana elok dan mana yg baik..senang je kan?? Lain la kalau dia tu bukan muslim boleh je..angah tak faham la..org melayu a.k.a Malaysia mmg cam ni eh??

Sama jugak dengan semalam,kecoh isu ASHRAF MUSLIM dekat TWITTER sampai trending!! :D
 

Tentang isu poligami pun nak kecoh??Ye mungkin dia bersalah dengan isteri pertama,tapi janganlah memandai2 menghukum dia..apa yg angah tengok ramai yg menghukum kononnya dia jahat sangat!

Sedangkan orang lain yg berzina tu,org tak kesah pulak?? Dia berkahwin utk elakkan zina kan?? Better daripada dia berzina dengan perempuan yg jadi bini kedua tu.

SO MAYBE AKAN ADA YG KATA,ANGAH LELAKI,SO KENA PERTAHANKAN LELAKI

..hah..ni sekali lagi typical Malay..secara membabi buta..angah tak pertahankan yg ASHRAF MUSLIM tu betul..apa yg angah kata adalah better daripada berzina!! Apa yg penting kita kena INGAT TUHAN!! INGAT ALLAH...



تَرَكْتُ فِيْكُمْ اَمْرَيْنِ مَا اِنْ تَمَسَكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوْا اَبَدَ
كِتَابَ اللهِ وَسُنَّتِى
Ku tinggalkan kepadamu (umat Islam) dua pusaka abadi, apabila kamu berpegang kepadanya
nescaya kamu tidak akan sesat ,iaitu Kitab Allah (Al Quran) dan Sunnahku
عَنْ سَلْمَةَ قَالَ سَمِعْتُ
رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
يَقُولُ مَنْ يَقُلُ عَلَى مَا أَقُلُ فَلْيَتَبَوَّا مَقْعَدَهُ مِنَ النَّارِ
Dari salmah katanya :
Rasulullah s.a.w. bersabda :
"Barang siapa yang mengatakan sesuatu yang tidak pernah kuucapkan
maka menepati tempat duduknya di neraka."
Hadis sahih riwayat Muslim 

2 ulasan:

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.